Sodelovanje partizanov z okupatorji
Paranoja, 27.04.2025 ob 22:50
Ti resnica ni všeč? Ti resnica povzroča težave, travme? Paranojo?
Lahko bi sano potrdil moje ugibanje glede založbe. Ampak moraš po navodili firerja takoj še natolcevat in žalit. To vam je osnovno vodilo.
Katero resnico boš ti proglašal, smrkavo teslo zblojeno? Si bil poleg leta 46? Odjebi s svojimi domobranci vred.
Nekateri smo bili poleg, veš. Težko nam vaša smrdljiva zalega soli pamet.
Najlažje za razumevanje preteklosti nam bo, če pogledamo sedanjost in sicer vojno med Ukrajino in Rusijo.
Del Slovencev (levih, desnih, neopredeljenih) je na strani okupatorja in stavi na Rusko zmago, drug del je na strani žrtve in stavi na Ukrajinsko zmago.
Sam kljub temu, da je Ukrajina vojaško šibkejša od Rusije stavim na ukrajinsko zmago.
In ne stavim polovično kot nevtralni hinavci in preračunljivci ampak sem ALL-IN.
Ne glede nato koliko let bo trajala vojna, koliko žrtev bo padlo, na koncu bo okupator premagan!
..,.., 28.04.2025 ob 00:49
Čigava zgodovina,
kje si bil leta 1946?
Kje sem bil? Sredi dogajanja. Rojen leta 1937 in prekleto hitro odrastel sredi bombardiranja, bežanja v klet, pokopavanja mrtvih… in izogibanja prekletim domobranom prodanim, ki so švabom nosili na ušesa izmišljotine o vseh, ki so še količkaj imeli za vzet. Najbolj zagriženi gestapovci so bili pri nas točno domači kvizlingi, da boš vedel. Sredi noči so vdrli v hišo in postrelili moške samo zato, ker so nas slušali zvečer slovensko moliti poleg žgancev. Kaj so delali z ženskami, ne bom niti pisal.
Kar se pa tiče sodelovanja z nemškimi vojaki, nemški vojsku je bilo od leta 44 dalje jasno, da izgubljajo in so se enako borili za preživetje, kot narod. Ampak oni so za razliko od naših domobranov imeli strogo kulturo obnašanja, da boš vedel.
Tisti, ki so bili zares poživinjeni prasci in se sadistično izživljali nad narodom, so bili ponemčeni slovenski in srbski pizduni, ki so si obetali dobiti naše nepremičnine in hčerke v zameno za izdajanje in laganje. Nemški vojaki so bili milina in mnogi med njimi človeški. Pa zadnje leto vojne tudi lačni. Ampak za razliko od vaše horde blaznežev so oni znali reči prosim in hvala. Vaši fotri in dedki pa samo krast.
Potem so pa prasci prodani leta 45 potegnili pizdo v Avstrijo, pa od tam potem še trideset let mešali drek na našo stran meje. Ubogi izseljenci in zamejci moj kurac mehki! Oportunisti prodani, to pa ja. Svinje v človeški podobi.
Oni, ki niso uspeli spizdit, so pa maja 45 v prvi vrsti mahali z robčki partizanom in si mislili, da smo otroci pozabili, kar smo videli s svojimi očmi.
Vsakemu, ki so mu nacionalizirali bajto, so mu jo čisto po pravici, da boš vedel. Ker jo je dobil z izdajo tapravih lastnikov. Samo srečo so imeli, da niso vseh postavili pred zid.
potomci teh prascev grabežljivih izdajalskih bi pa zdaj radi pisali zgodovino?
Marš! Nikoli ne boste sprali grehov vaših izdajalskih staršev, pa če si postavite sto muzejev in založb s tono knjig.
Mushroom, 28.04.2025 ob 09:10
Kakšni verodostojni viri?
Ja, domobranska prva čitanka in četniška prisega -laži toliko časa, da boš sam sebi verjel.
Kak verodostojen vir, lepo te prosim?! Domobranski dnevnik dveh pijanih prascev, ki sta si morala zapisati, kaj se zlagati, če pristaneta slučajno na kakem sodišču. Da ne pozabita, kaj sta se prvič zlagala. Potem pa malo okrašeno s populistično propagando argentinskih “ubogih izseljencev”, ki bi še danes radi imeli kmetijo dedkovega soseda, ker svoje niso nikoli imeli.
mar vam ni za danes dovolj resnice ?
En i ste pa res zabiti kot kanta po kolesa tovornjaka, evo resnica o tem kaj je dejansko bilo ustanovljeno 27 Aprila
…https://x.com/Miran7777/status/656123962137690112
Čigava zgodovina?, 27.04.2025 ob 22:58
Lahko bi sano potrdil moje ugibanje glede založbe. Ampak moraš po navodili firerja takoj še natolcevat in žalit. To vam je osnovno vodilo.
Katero resnico boš ti proglašal, smrkavo teslo zblojeno? Si bil poleg leta 46? Odjebi s svojimi domobranci vred.
Nekateri smo bili poleg, veš. Težko nam vaša smrdljiva zalega soli pamet.
A si bil poleg jarkov? A si puško držal ali si kar s kopitom?
Senilni starec jebe se nam za vaše komunistične blodnje, peterokrako pa samo na odpad in poscat.
na tem tviter linku je zapisana laž, da PIF ni bila uperjena proti Nemčiji, ampak samo proti ZDA oz. zahodu
Iz majske (1941) številke njihovega glasila, Slovenskega poročevalca je razvidno, da je bila PIF uperejena tako proti ZDA, Britaniji, kot tudi proti Nemčiji, Italiji, Madžarski. Vse imenujejo za imperialiste.
Zaradi te laži je ta tviter vir neverodostojen in vprašanje, koliko drugih laži je še zapisanih.
400 000 bedakov na 470 000 podlage, 28.04.2025 ob 14:47
Izrezek iz časopisa si preberi.
ne le PIF, še marsikaj drugega je zamolčano, sicer pa tisti pif se je boril proti Angležom, Francozom in Američanom , podpiral je pa Nemčijo, USSR, italijo in japonsko !
Požrite se med sabo, da bo končno mir.
Izrezek iz časopisa si preberi.
ne le PIF, še marsikaj drugega je zamolčano, sicer pa tisti pif se je boril proti Angležom, Francozom in Američanom , podpiral je pa Nemčijo, USSR, italijo in japonsko !
Sem že prebral in našel laž, ravno v tem izseku je zapisana laž, da PIF ni bila uperjena proti Nemčiji, čeprav je iz majsega glasilu PIF iz 1941 razvidno, da so še kako uperjeni proti nemčiji, italiji in madžarski
Prebral sem oboje, in našel laž. Ti si prebral samo to laž in jo ponavljaš.
Možina jim pove kaj naj rečejo. Sicer pa so ljudje nezanesljive priče
Ljudje so nezanesljive priče zaradi več dejavnikov, ki vplivajo na zaznavanje in spomin:
podrobnosti dogodkov sčasoma izgubijo ali pa jih nezavedno spremenijo. Čustva vplivajo na to, kako zaznavajo in si zapomnijo dogodke.
Vplivom drugih ljudi, medijev ali celo zasliševanja, kar lahko spremeni njihovo pripoved.
Verjamejo, da so njihovi spomini točni, tudi če niso.
To je iz glasila PIF:
Doživeli smo katastrofo, hujšo ko kdaj koli v svoji zgodovini, polni nacionalnih nesreč. Nad narodi Jugoslavije so zagospodarili nemški, italijanski, madžarski in bolgarski imperialisti. Slovenski narod in njegovo zemljo so razkosali in si razdelili osvajalci.
Slovenski poročevalec, maj 1941 (Letnik II, številka 1)
Potem pa eni nakladajo, da niso bili uperjeni proti Nemcem.
Trdotič, 28.04.2025 ob 14:48
A si bil poleg jarkov? A si puško držal ali si kar s kopitom?
Senilni starec jebe se nam za vaše komunistične blodnje, peterokrako pa samo na odpad in poscat.
Smrkavec nevzgojeni, pri mojih 88 imam pravico biti senilen, ti pa nimaš nobene pravice biti nepismen, zabit in nesramen na naše stroške.
Ja, pri svojih devetih letih bi bil lahko tudi s puško v jarku ležal, če ne bi zaradi tvojih prednikov bil podhranjen do te mere, da je bila puška težja od mene in premražen od bežanja pred tvojimi četniki toliko, da so me noge komaj ubogale.
Te pa še vedno lahko kresnem po neuporabni tintari, da ti bo končno zazvonilo v tisti praznini med tvojimi ušesi.