Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sodni zapisnikar

sodni zapisnikar

Iščem z iskalnikom, pa mi ven meče.
Ali kdo dela kot sodni zapisnikar oz. če kdo pozna to delo. Način dela, plača, in mogoče še kakšna informacija več….?

Vem, da imajo na začetku en test hitrosti. Pišeš na obravnavah po nareku sodnika, ostalo imaš pa v strojepisnici, razni nalogi, sodbe, opomini. Plača ni tako slaba, mislim da je cca. 600€.

Sodni zapisnikar ima boljše pogoje na Okrajnem kot na Okrožnem sodišču.

Na Okrajnem sodišču praviloma delajo od 8h do 16h. V okviru delovnega časa imajo določeno normo. Imajo določen urnik obravnav, na katerih pišejo zapisnik, lahko gredo tudi na zunanje oglede (kako tam to zgleda ne vem), drugače pa pripravljajo sodne spise.

Na Okrožnem sodišču so pa sodni zapisnikarji tudi dežurni. V primeru, da se ob polnoči zgodi prometna nesreča ipd, pokličejo pristojnega sodnika. Poleg njega mora priti zraven tudi sodni zapisnikar. Na Okrožnem sodišču, na kazenskem oddelku, se lahko obravnave vlečejo v nedogled tudi ponoči in moraš tam pisati.

Plača je pa tako kot povsod drugod v javni upravi, cca. 550,00 – 600,00 EUR. Točno ne vem.

Kaj dela strojepiska? Ureja spise, pošilja ven dopise, nekatere sestavi tudi sama (po odredbi sodnika), če sodnik ne tipka sodb sam, ampak narekuje na diktafon, je treba to natipkati, tipka na obravnavah po nareku sodnika, vedeti mora, kaj se kdaj podpiše, kam, kako izgleda obravanava… SE pa seveda tega lahko sproti nauči, vsak sodnik po moje razume, da ne more na začetku vsega znati. Kdaj je treba tudi kakšen telefon obrniti (preklici obravnav, kakšna poizvedba), pa kaj prefotokopirati.

Za delovni čas bi jaz rekla, da moraš imeti izjemno smolo, da delaš čez 16.00 ali pred 8.00, saj na našem sodišču nikoli nimamo obravnav izven tega okvira, zunanjih reči pa v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zadev ni.

Vse je odvisno od odnosa s sodnikom, saj se je njemu treba prilagajati z dopustom, pa kdaj ima obravnave…

Meni se zdi simpatična služba, verjetno pa je plača bolj slaba.

delo je že opisala gagda. plača pa je tu nekje – malo pod 600 za začetek. po virantovih variantah imaš možnost dviga količnika z leti in s tem tudi dviga plače. dežurstev res ni, razen če ne delaš na preiskavi, pa še to mislim, da se moraš strinjati, da greš na oglede, ipd. ostalega zunanjega poslovanja ni kaj dosti, odvisno tudi od oddelka kje si.

test je prepis in diktat.

New Report

Close