Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Šok: brez službe

Šok: brez službe

Danes zjutraj sem izvedela, da ostanem po 13-ih letih brez službe.
Situacija zapletena, sama bom morala dati odpoved, tako da ne bom opravičena niti do nadomestila za čas brezposelnosti.

Seveda upam, da čimprej najdem drugo službo.

Mi lahko kdo malo osvetli, kaj me čaka?
Imamo 3 otroke. Bomo vsaj takoj opravičeni do višjega otr. dodatka? Bomo oproščeni plačila vrtca? Bom dobivala kakšno pomoč od države?

Ne me narobe razumet, ne iščem zastonj variant. Samo tako zelo me skrbi, kako bomo živeli, Prihrankov seveda ni nobenih, mož na minimalni plači.

zakaj pa boš sama dajala odpoved??? ker se nočeš postavit zase, ali kaj???

Na tvojem mestu (če seveda izguba službe ni tvoja krivda) ne bi niti slučajno dala odpovedi.

Glede ostalega ti pa ne znam nič pametnega svetovati.
Ne obupaj- za vsakim dežjem posije sonce!

nova
Uredništvo priporoča

Naredila sem eno veliko napako.

obrni se na svoj sindikat!

če daš sama odpoved, ti ne pripada odpravnina…

napake so zavarovane, vsaj pri nas .
Če se pritoži stranka na delo, rezultat ali zaradi podobnih situacij .
Poskusi s sindikatom !

… in te napake se ne da več popravit…

Odpovedi nikoli ne daj sama, če je napaka res dokazana in strokovna ti jo bo dal (odpoved) delodajalec. Zaradi morale in etike ??? Marsikdo zagreši velike napake v vseh poklicih, pa ne dajejo sami odpovedi.

Kot je ena rekla, pozanimaj se v vašem sindikatu.

Srečno, aja pa še to : nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha.

…in še nekaj. Ali ne obstaja neki zakon, ki ščiti, matere, dokler imajo šoloobvezne otroke?

…išči luknje..

Po moje, če si naredila napako, ne rabiš dajat odpovedi, lahko pa te oni odpustijo zarad te napake. Če boš sama dala odpoved boš tud brez podpore na zavodu ostala. Ne se jim pustit…

Ne,ne daj odpovedi.Ne pripada ti nič pod tem soncem niti odpravnina,niti nadomestilo na zavodu.Povej kaj si naredila,pa ti kot delodajalec lahko svetujem,kaj napravi

*****Tudi zate sonce sije****

Situacija je res zelo zapletena. Mislim, da bom res morala dati odpoved. Po tem, kar se je zgodilo, mi ni več biti tukaj. Še do stranišča ne grem, ker me je sram, da sem po toliko letih naredila takšno oslarijo. Po moje zdaj že vsi govorijo o tem. Itak, da delodajalec nima prav. Neka naloga mi je bila zaupana, pa sem vse zamočila.

Mi lahko kdo pove tisto drugo: Otroški dodatek, vrtec… Bo vsaj za hrano in položnice, dokler ne bo druge službe?

Če dobi odpoved iz krivdnih razlogov, ji tudi ne pripada opravnina in nadomestilo na zavodu.

Ah dej no, zdaj si pa že smešna! Zaradi ponosa pa res ne boš reskirala službe. Sej se jutri lahko to zgodi kateremu od sodelavcev. A niste delali v “timu”? Pol ima vsak malo odgovornosti.

NA stranišče pa le pejdi, da se ne polilaš 😉

ne sekiri se preveč, ni vredno
navsezadnje smo vsi ljudje, delamo napake in se iz tega marsikaj naučimo

Prijaviš se na zavod za zaposlovanje, dobiš potrdilo za CSD, kjer urediš povečanje otroškega dodatka, na ZZZS pa se prijaviš, da si plačuješ pokojninsko, to pride cca 100 € na mesec.
Za izračun otroškega dodatka vzemi lahnske prihodke tvojega moža in vpiši v program http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp, meni je izračunalo do centa isto. Tvoji prihodki se ne vpisujejo. Upravičena boš z naslednjim mesecem.
Na občini urejaš za vrtec.

Dobra stran zavoda je v tem, da ti pomagajo poiskati novo službo, neglede na to, zakaj si ostala brez službe, svetujejo in ti omogočijo tečaj jezikov, izobraževanje…

Sama sem isti primer kot ti, samo odpoved sem dala sama iz drugih razlogov. Sedaj skrbim za otroke in iščem drugo službo, nekaj se mi obeta in upam, da dobim to službo.
Jaz uživam, kot še nikoli do sedaj.

kdor dela, greši.

opravljali bodo pa itak le do nove kosti za obiranje, tako da se ne prenagli in se pogovori z delodajalcem, še prej pa z delavskim zaupnikom, če ga imate.

daj no,čez par tednov bo vse pozabljeno.
otroški bo večji ,vrtec manjši,za položnice bo,ne bo pa za nič drugega.Ne daj odpovedi,sramota gor ali dol

*****Tudi zate sonce sije****

Prespi! Čez en ali dva dni, bo morda že bolje! Ne reagirati v afektu!

Po moje nima višina plačila vrtca in otroški dokladi nič s tem, kako si ob službo. Spremembe zaposlitve je treba javit v ne vem koliko dnevih (8, 15??), potem pa čakaš da te obravnavajo in ti zvišajo doklade in znižajo vrtec.

če eden od staršev ostane brez službe, je potrebno javiti v 8 dneh, prav tako se izdajo nove odločbe v 8 dneh, veljati pričnejo z naslednjim mesecem

Poglej vsi delamo napake,tudi najboljšim se zgodi,morda pa tvoj delodajalec le ni tako zadrt,opraviči se,poskusi popraviti napako ali vsaj poskusi vse ,da bi jo če že ne popravila vsaj rešila kar se da,jaz vem da nebi odpustila mame 3 otrok samo zaradi strok.napake,bi moralo biti zelo nevzdržno in v veliko škodo podjetja in zaposlenih,da bi dobila odpoved,z odpovedjo pa tudi neboš rešila nič,pravzaprav boš pokazala s tem ,da si neupaš prevzeti odgovornosti.
Kar se pa sodelavcev tiče,če so kokrtolk normalni in strokovni te nebodo obsojali,vsem se lahko zgodi jutri popolnoma isto,ti rešuj ta problem izključno z delodajalcem,njemu si dolžna razlago kako in zakaj je prišlo do napake.lp

Ali misliš, da se Bavčar sprašuje, če je kriv. Ne kriva je situacija.

Ali misliš, da se vsi tisti, ki so se zaplanirali čutijo odgovorne? Vsekakor ne, saj je kriva kriza.

Prespi in ne delaj neumnosti. Za te boš šele odgovarjala.

šokirana
prespi in poišči pravno pomoč.
Če te zaradi te napake lahko in dokazljivo odpustijo iz krivdnih razlogov, potem bi tudi jaz dala raje sama odpoved.
Če pa temu ni tako, potem pa delaš neumnost.

Tudi to ni rešitev,rešitev je da sprejme odgovornost za svojo napako,jo popravi in se opraviči,mislim da tudi delodajalci nismo tako brezsrčni in nerazumni,da bi kar šibali ljudi na cesto in to mater 3 otrok,samo zaradi enega kiksa,pa tudi če je malo hujši,če je odnos pravi in če je človek pripravljen se predvsem učiti na svojih napakah,jih popraviti in jih ne ponavljati,se da marsikaj rešiti in hoditi v službo z dvignjeno glavo naprej!

Tudi jaz se prdružujem mnjenju ostalih – NE DAJAJ SAMA ODPOVEDI. Če si res naredila tako hudo napako naj te odpustijo oni.

Zaradi strokovne napake se ne bi vdala.

Ampak jaz sem izdala delodajalca.

Pri 32-ih letih grem na borzo. Še pri 19-ih mi ni bilo treba tja (vsaj ne zaradi statusa in iskanja službe). ŠIT!

New Report

Close