Šokirana nad kataloško prodajo LA REDOUTE
Pred dopustom sem preko kataloške prodaje francoske znamke LaRedoute, ki jo vodijo v
Nathalie d.o.o. Brežice
Tovarniška 10,
8250 Brežice
naročila dva izdelka, ki sem ju po povzetju plačala z gotovino, plačala pa sem tudi poštno provizijo za prenos kupnine in stroške pošiljanja.
Skratka, paket sem odprla in jopica, ki sem jo naročila v velikosti št. 38 je prišla v strgani, zmečkani in umazani vrečki, vsa muckasta in polna las v velikost št. 48.
Drugega izdelka za 7,20 EUR zato nisem niti gledala.
Vsa togotna sem poklicala Nathalie d.o.o., kjer so se mi opravičili za njihovo napako in me prosili, naj jim paket vrnem na njihove stroške in da bom v roku največ 15 dni na svoj TRR dobila izplačano vse, do zadnjega centa.
Po obljubljenih 15. dneh, ko sem paket vrnila, o denarju na TRR ni bilo ne duha, ne sluha. Poklicala sem Nathalie d.o.o. kataloško prodajo, kjer mi je delovka obljubila, da bo šel denar naprej še isti dan.
Tako sem po slabem mesecu dobila, brez vsakršnega dokumenta, dopisa, opravičila ali E-maila, končno vrnjen SVOJ denar, vso poštnino in kupnino pa so mi gladko zaračunali, skupaj več kot 5,00 EUR.
Če bi sama, v obe smeri, pošiljala paket, lažji od enega kilograma, bi stroški pri Pošti Slovenije znašali natanko dvakrat 1,29 EUR, kar bi zneslo 2,58 EUR, da ne govorim o stroških telefonskih klicev, zapravljenem času in zrahljanih živcih.
Nedopustno se mi zdi to, da pri Nathalie d.o.o. še naprej legalno zavajajo svoje ”cenjene” kupce, kako lahko izdelke v 15. dneh brez kakršnih koli stroškov vrnejo, še zlasti v mojem primeru, ko je šlo izključno za njihovo napako.
Baje takega primera, kot je moj še niso imeli in sem do konca nevljudna, ker se mi zdi nedopustno za poškodovano in neustrezno blago plačevati poštne stroške in provizijo.
Na tistih 5,00 EUR sem že pozabila, na njihovo neposlovno ravnanje pa še dolgo ne bom!
Oni pa res niso najcenejši, pa tudi kvaliteto najdeš enako za nižjo ceno, samo malo moraš it po trgovinah.
Tudi meni ni jasno, kaj vas privleče k nakupu po katalogu. Stvari niti probati ne morete, potem se pa jezite, ko vam kaj ni prav. Ne govorim, če pošljejo napačno številko, ampak meni enkrat odgovarja št. 38, drugič pa 40, zato moram vedno vse probati.
Oni pa res niso najcenejši, pa tudi kvaliteto najdeš enako za nižjo ceno, samo malo moraš it po trgovinah.
Tudi meni ni jasno, kaj vas privleče k nakupu po katalogu. Stvari niti probati ne morete, potem se pa jezite, ko vam kaj ni prav. Ne govorim, če pošljejo napačno številko, ampak meni enkrat odgovarja št. 38, drugič pa 40, zato moram vedno vse probati.[/quote]
Napisala sem, da so kvalitetna tudi tista oblačila, ki so pri njih po najnižji ceni.
Sicer pa – eni pač radi hodite po trgovinah, drugi pa radi naročamo prek interneta in kataloga. Kakor komu pač paše.
Po mnenju mnogih forumašic itak ne smem z majhnim otrokom po City parku hodit:-)
Se povsem strinjam. Meni sicer oblačila v Quelle, Neckermann ipd. sploh niso všeč, pa še draga so, tako da tam nikoli ne kupujem (morda pa bom nekoč kake igrače, ki so mi padle v oči).
Pri La Redoutu pa sem za pokušino nekaj oblačil (cenejših) naročila za hčerko in sem bila res presenečena. Res so mi všeč njihove stvari. Sem potem hotela še zase ene poletne hlače, ki so mi res padle v oči, pa so mi rekli da so popolnoma razprodane vsepovsod:-( Pa še poceni niso bile.
Sicer pa baje, da se v Franciji njihove stvari prodajajo bistveno ceneje kot pri nas.
Aha, in kdo dobi potem tisto, kar drugi probajo in pošljejo nazaj? Spet nekdo drug, ane? Zaradi takih pa je PTZ tudi dobila neko jopo, vso od las in razvlečeno ter muckasto. Očitno jo ne nekdo “probal” in jo čez nekaj časa vrnil nazaj. Ne vem, kako ti, ampak jaz take robe, na kateri se vidi, da so jo že mnogi preizkušali, ne bi hotela. Saj tudi v trgovinah ljudje probajo, samo potem takoj vrnejo na obešalnik ali na odlagalno mizo, pri kataloški prodaji pa se še tedne valja okrog. Hvala lepa pa tak nivo kataloške prodaje.