Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika SOL-SOLNI CVET

SOL-SOLNI CVET

SICER REDKO SODELUJEM, BEREM PA VAS REDNO, IMAM NASLEDNJE VPRAŠANJE; KAJ MENITE O SOLI SOLNI CVET, KI JE MENDA NARAVNO PRIDELANA, ALI JE RES KAJ NA TEM ALI GRE SAMO ZA REKLAMNO POTEZO.

A je to tista Stanetova fora? Za solni cvet še nisem slišala, je pa nekaj časa nazaj potekala debata na temo zdrave soli.
LP
d.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Nimam pojma o tej soli, se nikoli slisalal o njej, ampak bi te prosila, ce lahko naslednjic pises z malimi crkami. Na internetu se smatra, da ce pises z velikimi crkami, da KRICIS in to najbrz ni bil tvoj namen? ;)))

Lep pozdrav!

Se opravičujem. Pred dnevi je bila predstavitev te soli v pasaži Maximarketa v Ljublani. Gospa je razlagala, da gre za popolnoma naravno pridobivanje soli, na otip je precej groba, menda jo ne meljejo, ker se s tem uničijo koristne snovi. je precej draga stvar. Bom probala najti še kaj.

Najprej opravičilo g. Stanetu – še vedno nisem uspela prebrati vaših člankov.

Ali je sol bolj groba ali ne, po moje nima nekega efekta pri tem, ali je zdrava ali ne… In sol, ki jo kupiš v trgovini je prav tako “naravna” (v kolikor se o tem sploh da govoriti…) – pridobiva se kot kamena sol iz rudnikov ali pa kot morska sol v solinah. In oboje je za mene “naravna” sol. Mleta ali ne mleta – “sestavine” bi naj bile enake oz. v mejah, ki jih določa zakon.

Edine razlike med jedilnimi solmi pa so v tem, ali je soli dodano sredstvo proti strjevanju (bolj praktično, ni pa več tisto “naravno” – mene ne moti) ali ne. Količina “joda” v soleh pa je pri nas spet zakonsko določena (in je baje nujna) in na to naj ne bi mogel vplivati (no, razen če ne kupiš kakšne posebne “zdravilne” soli).

Jaz torej spet ne bi verjela… Po moje gre spet samo za eno izmed marketinških fint…

No, ni marketinška finta. Je pa res cena astronomska. V Piranu po 5000 sit za kg. Solni cvet pobirajo sečoveljski solinarji na sečoveljskih solinah. Podrobnosti sicer ne poznam, ker gre za poseben postopek pri pridobivanju soli iz morja, vem pa, da je 100% naravna sol. Baje jo posebej cenijo gurmani, ker ima nekoliko specifičen okus. Nisem probala. Je predraga.

In mimogrede še to. Tudi Stanetova sol (salesalute-zdrava sol) je iz sečoveljskih solin, vendar ni solni cvet. Ne vem po čem jo Stane prodaja, Solinarji prodajajo popolnoma enako v Piranu po 1000 sit za kg. Strokovnjaki pravijo, da je ta sol boljša kot tista, ki jo kupujemo kot morsko sol v trgovinah, ker vsebuje vse minerale, ki jih v “običajni” morski soli ni več, ker jih izloči kemična industrija, ki nam te minerale potem prodaja v tabletah in kapsulah kot naravne dodatke. Za okus pa ne vem, ker je ne uporabljam.

LP Izida

Jaz pa imam doma solni cvet in sicer iz naših sečoveljskih solin. Letos je bila letina zaradi suše fenomenalna in po mnogih letih je bilo mogoče žeti solni cvet. To je najboljša sol pobrana povrhu (smetana) in ima čisto drugačen okus kot navada sol. Ni rafinerirana in je popolnoma naravna. Je bolj groba na otip in ima čudovit okus. Jaz jo letos uporabljam prvič in sicer na razne solate in ne za kuhanje ker je seveda škoda!! Baje pa je zelo zdravilna, vendar se sama na te stvari ne spoznam! Solni cvet uporabljajo predvsem gurmani, k nam pa ga hodijo kupovat iz cele Evrope!!!
No….jaz jo sedaj probavam in mi je zelo všeč. Če jo bom pa še kdaj kupila pa ne vem, sam mi je predraga.

Drage kuharice!

Pred časom sem sklenil, da se na vašem forumu ne bom več pojavljal, ker sem ocenil, da je razpravljati o soli s kuharicami sama izguba časa. Bolj hvaležni sogovorniki so potrošniki vaše hrane, ki se jim da marsikaj razložiti, ko iščejo rešitev svojih zdravstvenih problemov.
Ker pa tako rade nekatere operirate s Stanetovo soljo in njegovo foro o reklami, si ne morem kaj, da vas ne bi poprosil, da dvignete pogled, da boste videle, da vam pa v resnici kar na čelu piše, za koga delate reklamo, kar pa mene sploh ne moti.
Za koga delam jaz reklamo, pa lahko pridete pogledat recimo na seminar o diabetesu, ali o bolezni ščitnice, debelosti itd. Morda bo tudi kateri od vas od tam kaj koristilo, ali pa vašim najdražjim, ki jim kuhate.
Pa tudi vaša cenovna matematika me nekoliko moti, ko mislite, da boste na poceni soli zaslužile bogastvo. Tudi, če daste za kg 5000 sit, kot je ena omenila, vas to mesečno ne bi stalo več kot 1000sit ali še manj, ker soli tako ne marate. Res pa je, da če ne veste zakaj, je neumno dajati več kot manj. Torej vaše šparanje se suče na nivoju nekaj kav mesečno, kake čokoladice ali pa enega obroka, ki se vam ponesreči, ko preizkušate nove recepte.
Ko pa gledam nekatere recepte, zdi se mi da gre za recepte mlajših dam, me je pa kar groza, kako potratni so, tako da boste mnogo več lahko prihranile na sladkorju kot pa na soli.
Torej, pridite na kak seminar, bomo rekli katero na račun reklame, soli in denarja, da ne boste le o tortah premišljevale.

Lep pozdrav vsem

stane

Pozdravljeni!
Solni cvet je drag samo v trgovinah. Prodajam ga po 5€ na kilogram..original solni cvet. V resnici ni toliko vreden kolikor ga zato prodajajo. Marketinška finta! Če koga zanima naj napiše. Hvala.

bom kratek in jasen….jadransko morje-predvsem severni del, je zelo onesnažen, morate vedet, da se je vsa kanalizacija, vse težke kovine istekala stoletja in tisočletja v jadran-vse odplake kar je možno…pozneje je pesticidi,fungicidi, vse kar je izumila kmetiska znanost je šlo na polja in potem v morje….HIMALAJSKA SOL je stara milijone let, saj se je morska voda ujela, ko se je morje umikalo,se tam posušila in okamenela,ko je bil naš planet še čist

Dragi solinar. O ceni solnega cveta: cena je takšna,da dobiš plačo ti (če si res solinar) in tvoji kolegi, da se plačajo prispevki in nenazadnje, da se soline obnavljajo tako kot se zadnjih nekaj let. Predvidevam, da si solni cvet “rabutal”. Če bi ga sam pobiral ga ne bi za 5uer prodajal. Pa še vprašanje, ali sploh veš kako se pridobiva? Lp in brez zamere.

Še vedno ista ponudba.

Drugače pa ja, (Re: sečoveljske soline) solni cvet sem nabral sam in vem kako se ga pobira, tako da zagotavljam da ni ukraden in menim, da je v trgovini vseeno predrag. Velja ponudba 5€/kg.

Tukaj je še moj mail: marko_rebol@yahoo.com

Kako si ga nabral sam, ali si tam v službi ? Če si potem težko verjamem, da so ti ga dali namesto plače. Bi kupila solni cvet, samo mi nekako stvari pod roko ne dišijo.

V službi.

(Re: torek) Lahko se kaj zmenimo. Moj mail j zgoraj.

dejte se malcek pozanimat kaj je solni cvet, preden pisete bedarije o njem

New Report

Close