Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika solata iz testenin II

solata iz testenin II

Vem da je spodaj že nekaj receptov pa mi žal doben ne diši. Meni je u seeno z čem je zabeljena sam da je lahka poletna testeninska solata!!!!!!!
ZDAJ PA PROSIM KUHARCE RAZPIŠITE SE! HVALA VSEM ČE BI SE LAHKO VIDLE BI REKLA DA PLAČAM PIJAČO!

Jaz sem naredila solato iz testenin (polžki), sira (edamec menda), posebne klobase, jajc, zabelila pa s smetano in malo majoneze (+sol, poper in malo vegete seveda). Taka hitra solata, ki pa so jo takoj pojedli.

Če si bolj za ribje zadeve, delam špagete s tuno – kuhani špageti, polivka iz tune, kisle smetane in malo majoneze (sol, poper, vegeta).

Če bi pa raje kaj z zelenjavo, pa poskusi testnine, na kocke narezan paradižnik, kak dober sir (malo bolj slan – lahko tudi gorgonzola) in zabeli z… kaj pa vem, lahko tudi z jogurtom.

A kaj od tega diši? 😉

Ja vse! Ampak eno vprašanje! Kako narediš polivko iz tune?

Meni tudi vse diši! Ampak mene pa zanima kako se naredi jogurtov preliv????

Sama skuham testenine, na kockice pa narežem sir in šunko, prav tako tudi kisle kumarice in vložene gobice.
Preliv: 1 jogurt, približno 1/2 kisle smetane, malo olivnega olja ali
1 jogurt, 1/2 kisle sm., žličko majoneze in žličko ali po okusu senfa, malo drobnjaka, poper sol
Preliv delaj tako da vmes malo probaš in če ti je po okusu všeč lahko dodaš tudi česen v prahu ali pa sladko rdečo papriko.

Dober tek!

No, na nekje 1-2 konzervi tune (olje odlijem) dam ca. pol kisle smetane (tako damalo bolj pacasto), solim, popopram in dodam malo vegete. In to je vsa umetnost :). Pa taka solata mora obvezno biti hladna, se ve.

New Report

Close