Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika SOLATA IZ TESTENIN

SOLATA IZ TESTENIN

Zanima me, če imate kakšen dober recept za testeninsko solato z zelenjavo, saj imam ful rada testenine in bi jih jedla tudi hladne v solati. vendar ne vem kako naj naredim. predvsem se mi zatakne pri prelivu, saj ne vem ali naj uporabljam jogurt, smetano – kakšno, olje in kis, majonezo …ali kaj. če imate kakšne izkušnje, me zanima kako jih naredite vi, da izpadejo najbolje?

hvala!

Jaz testeninam dodam na kocke narezan sir, šunko ali posebno ali hamburško slanino (če želiš), paradižnik in papriko. Lahko pa narediš kot navadno solato:sol, olje, kis, poper ali pa: majoneza, kisla smetana (vsake pol), sol in poper

tule je bilo nekaj debate o tem:

Mene pa zanima, ko delate testenine s tuno, ali date tudi kaj kisa notri. Ali samo olje, sol, jogurt in kisl. smetana?

Testenine, tuna iz konzerve (v olju), narezana zelena in rdeča paprika, kisla smetana. V osnovi samo to.

Potem so pa različni dodatki , kakor se mi ljubi ali pa nič drugega.

Če delam solato s tuno in testeninami,dodam tudi na koščke narezane kisle kumarice (vložene).Meni je všeč poleg tune tudi koruza,sicer pa poskusim in če se mi zdi premalo kislo,dodam še kis v katerega so vložene kumarice.

tudi jaz sem nora na testenine. solato z zelenjavo delam veckrat-vcasih samo zase.

paradiznik narezem na koscke, enako papriko,dodam tudi malo na drobno narezanega radica, vcasih malo rukole, koruzo,petrsilj /kar precej/, pa se kaj…vsakokrat malo drugace. preliv naredim iz olja,limone,zlicke smetane za kuhanje,sol,poper. vcasih dodam malo narezanih kaper,ali narezanih oliv.
poskusi-saj ni nujno,da je tocno taka…pac dodas zelenjavo,ki ti je najljubsa,ali tisto,ki jo pac imas doma.
meni je vsec tudi,ce dodam se malo pecenih buck ali /in/ melancan.
lp petra

New Report

Close