Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek solidarnostna pomoč

solidarnostna pomoč

ali ti res ne pripada sol. pomoč, če delaš na 4 ure in zakaj ne. Seveda če si najmanj 3 mesece na bolniški???
Hvala!!

Kaj je zdaj situacija? A si na bolniški ali delaš? Če delaš na 4 ure, kaj imaš druge 4 ure, bolniško ali kaj drugega?

Solidarnostna pomoč po tretji alinei 4. točke 40. člena kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti pripada delavcu v primeru daljše bolezni, zaradi katere je delavec začasno nezmožen za vsakršno delo, pri čemer njene pravice ni mogoče pogojevati z vrsto bolezni ali poškodbe.
Pripada v primeru, če je delavec zaradi daljše bolezni na bolniški za polni ali polovični delovni čas.
Solidarnostna pomoč pripada javnemu uslužbencu največ enkrat v koledarskem letu.

Utemeljitev:
Določila Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji in Razlaga kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti v republiki Sloveniji, št. 02/2000, z dne 28.6.2000 (Uradni list RS, št. 81/2000, z dne 15.9.2000).

nova
Uredništvo priporoča

Zadeva je takšna, da oseba dela že kakšno leto na 4 ure, ampak zadnje pol leta je bila samo v bolniškem staležu, ko je oseba zaprosila za sol . pomoč so jo zavrnili rekoč, da je delala na 4 ure (4 ure je na sviz- u).
Gre pa za gospodarstvo. Jaz delam v negospodarstvu in ne vem kako imajo tam, vem samo, da sem jaz dobila to pomoč, takrat je bila malo nad 100 tisoč sit.
Torej zanima me, če ti pripada v tem primeru solidarnostna pomoč, kjub temu, da si zaposlen na 4 ure?
HVALA!

V negospodarstvu priprada tudi če delaš po 4 ure, za gospodarstvo pa poglej kolektivne pogodbe za posamezne gospodarske dejavnosti, saj so vse objavljene na spletu.

New Report

Close