solidarnostna pomoč
Spoštovani! Moj mož je zaposlen v javnem podjetju-zavodu.V bolniškem staležu je že 7 mesecev.Zaprosili smo za Solidarnostno pomoč ki mu pripada po 3 mesecih bolniškega staleža.Zavod se izgovarja ,da niso negospodarstvo da bolj slonijo na gospodarstvu,da mu ne pripada ker ima za njih velik dohodek,da dobiva 100% plačo ker se je ponesrečil v službi.Prosim ,če mi lahko obrazložite ali mu pripada ta pomoč ali ne.Prosila bi vas če mi lahko sporočite na E-mail [email protected] za razumevanje. LP Duša
Če izpolnjuje pogoje, ki jih za pridobitev solidarnostne pomoči predpisuje kolekitvna pogodba, potem jo delodajalec mora izplačati. Delodajalec tudi ve, katera pogodba zanj velja, ne glede na to, ali se sam šteje “bolj v gospodarstvo kot v negospodarstvo”. Res pa je, da nekatere kolektivne pogodbe postavljajo zelo široke pogoje, ki si jih vsaka stran lahko razlaga po svoje (npr. “ob upoštevanju socialnega stanja”).
Lep pozdrav,
Katarina
V kolikšnem času pa naj bi bila izplačana solidarnostna pomoč? Ali je potrebno v vsakem primeru oddati zahtevek? V kolektivni pogodbi o tem nič ne piše Splošna kolektivna pogodba za gospodarske dejavnosti).
Forum je zaprt za komentiranje.