solna kislina v gospodinjstvu?
Bravo. še naprej tako onesnažujte okolje in vlivajte HCl v odtoke. da bi pa malo bolj pogosto čistili (z vročim kisom gre tudi dol, samo ne smeš pustit, da se toliko nabere).
Še v življenju se mi ni sečni kamen toliko nabral, da ga ne bi bilo možno z običajnimi čistili odstranit. Še, ko sem se vselila v stanovanje, ki je imelo črno školjko po dnu, sem jo uspela sčistit brez kisline.
Za čiščenje starih umazanij v straniščnih školjkah…
Moja mami je (na primorskem) za čiščenje apartmajev na začetku sezone (ko se stranišča niso uporabljala pol leta) vedno vlivala za generalno čiščenje kislino, ker se je čez zimo nabralo kar nekaj kamna, sploh na primorskem kjer je voda polna kamna. Zdaj ko pa so čistila čedalje bolj agresivna pa zadošča “navaden” odstranjevalec kamna, prej tega ni bilo za kupit…
Uf, moj foter je enkrat pred 20 leti hotel očistiti kopalno kad vodnega kamna in je notri vlil solno kislino… je razžrla celi emajl…, nikoli več ni rabil ničesar pucati :S
Jaz dam za čiščenje wc školjke kak kis ko se že nabira usedlina, ali pa če ga preveč “nažgemo”, ga na ta način ponucam malo več… pa je wc školjka čista in dezinficirana.
No tema je že stara…ampak vseeno. Res je,solna kislina gre v kanalizacijo in pol v čistilno naprave in se tudi v kanalizaciji razgradi…
Je pa res da ni čistila,ki ti bo razgradil vodni kamen v školjki kot solna kislina…Še eno dobro čistilo za čiščenje vodnega kamna,tudi za pipe,ploščice,kad,umivalnik pa je Conti.
Glej da boš imela wc vedno na zalogi
https://www.dominvrt.si/dobro-je-vedeti/kako-najlazje-ocistiti-wc-skoljko.html
namesto da odreagirate na 2 besedi ki jih prvic slisiste, se dajte malo pozanimat o cem sploh govoriste. solna kislina se v vodi cisto nevtralizira, je prisotna v vecini gospodinjskih cistil, in se v industriji uporablja za ciscenje pitne vode, tudi v kanalizaciji.
svasta, naslednjic boste se trdili da CH3COOH ali etanojska kislina ribe pobijajo.