Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek solna kislina v gospodinjstvu?

solna kislina v gospodinjstvu?

Ve slučajno kdo, za kaj se v gospodinjstvu uporablja?

Jaz jo enkrat letno vlijem v WC, ko sečni kamen ne gre več drugače z dna školjke.

Bravo. še naprej tako onesnažujte okolje in vlivajte HCl v odtoke. da bi pa malo bolj pogosto čistili (z vročim kisom gre tudi dol, samo ne smeš pustit, da se toliko nabere).

Še v življenju se mi ni sečni kamen toliko nabral, da ga ne bi bilo možno z običajnimi čistili odstranit. Še, ko sem se vselila v stanovanje, ki je imelo črno školjko po dnu, sem jo uspela sčistit brez kisline.

Za čiščenje starih umazanij v straniščnih školjkah…

Moja mami je (na primorskem) za čiščenje apartmajev na začetku sezone (ko se stranišča niso uporabljala pol leta) vedno vlivala za generalno čiščenje kislino, ker se je čez zimo nabralo kar nekaj kamna, sploh na primorskem kjer je voda polna kamna. Zdaj ko pa so čistila čedalje bolj agresivna pa zadošča “navaden” odstranjevalec kamna, prej tega ni bilo za kupit…

Zakaj te to pravzaprav zanima in zakaj za božjo voljo si želiš imeti tako agresivno kemikalijo v stanovanju?!

Tko kot je napisal/a amazing….s alkoholnim kisom gre vse lepo stran…če ne prvič, pa malo večkrat ponovit postopek…

lp

Se vam nič ne smilijo ribe in ostale živali v rekah, ki zaradi vaše lenobe in udobnosti pomrejo?

Uf, moj foter je enkrat pred 20 leti hotel očistiti kopalno kad vodnega kamna in je notri vlil solno kislino… je razžrla celi emajl…, nikoli več ni rabil ničesar pucati :S
Jaz dam za čiščenje wc školjke kak kis ko se že nabira usedlina, ali pa če ga preveč “nažgemo”, ga na ta način ponucam malo več… pa je wc školjka čista in dezinficirana.

Solna kislina je tudi v komercialnih čistilih za WC… Sicer pa se po moje nevtralizira v kanalizaciji in iz nje nastane čisto navadna NaCl…

Po tvoje? Za crknit od smeha! In s čim naj bi reagirala, da bi se razgradila do NaCl?

pa kaj je z nekaterimi narobe,da s solno čistjo po stanovanju prvič vam bo vse razžrl , pa pol k bo v odtok šlo , pa v kanalizacijo pa iz kanalizacije v reko kjer bo vse pomrl ,k solna kislina razžira vse organske stvari.

Klorovodikova kislina je vodna raztopina vodikovega klorida (HCl). Je zelo korozivna močna mineralna kislina, ki v vodi popolnoma disociira in ima široko rabo v industriji. V naravi jo najdemo kot sestavino želodčne kisline

Komu naj bi škodila, če pa gre iz odtokov v kanalizacijo in za tem v čistilni napravo? povejte vi meni?

Komentarji pa taki da srat prtisne. Solna kislina cisto razpade v vodi, ni nobenega onesnazevanja. In ja, za ciscenje skoljk ipd je super.

No tema je že stara…ampak vseeno. Res je,solna kislina gre v kanalizacijo in pol v čistilno naprave in se tudi v kanalizaciji razgradi…
Je pa res da ni čistila,ki ti bo razgradil vodni kamen v školjki kot solna kislina…Še eno dobro čistilo za čiščenje vodnega kamna,tudi za pipe,ploščice,kad,umivalnik pa je Conti.

Po tvoje? Za crknit od smeha! In s čim naj bi reagirala, da bi se razgradila do NaCl?
[/quote]

Ne vem, če ravno na NaCl, ampak načeoma z minerali v vodi (vodnim kamnom) in tudi sečnim kamnom, ki ga čistiš z njo.

Ravno dannes čistim wc školjko s kislino. Super zadeva, školjka je kot nova. Če jo drgneš jo opraskaš in tam se umazanija še hitreje nabira.

Je treba bolj čistiti,tudi brez čistil,samo s ščetko in morda z navadnim belim kisom. Čim manj kemikalij

Enkrat na mesec celo plastenko nalijemo v školjko. Je zelo učinkoviti za vodni kamen.

Kako?

Odgovor na objavo uporabnika
Biobil, 26.10.2022 ob 13:45

Enkrat na mesec celo plastenko nalijemo v školjko. Je zelo učinkoviti za vodni kamen.

Bravo!  Zaradi takih nam crkuje planet.

Glej da boš imela wc vedno na zalogi

https://www.dominvrt.si/dobro-je-vedeti/kako-najlazje-ocistiti-wc-skoljko.html

namesto da odreagirate na 2 besedi ki jih prvic slisiste, se dajte malo pozanimat o cem sploh govoriste. solna kislina se v vodi cisto nevtralizira, je prisotna v vecini gospodinjskih cistil, in se v industriji uporablja za ciscenje pitne vode, tudi v kanalizaciji.

svasta, naslednjic boste se trdili da CH3COOH ali etanojska kislina ribe pobijajo.

Jaz enkrat tedensko 2 plasenki

Trikrat na leto, celo plastenko vlijemo v školjko.  Uporabim zaščitno masko, ker je kar nevarna.

New Report

Close