Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek solna lučka

solna lučka

Imamo solno lučko, ki pa se kruši, bele pikice se kar drobijo stran. Zakaj? Kaj lahko naredimo?

Kolk ste ba dali zanjo, pa kolk je velika?

Ker mi jo imamo že par let, pa nič ne leti od nje. Visoka je nekje od 20 – 30 cm, zanjo pa smo odšteli 13.000 sit. Kupili smo jo v trgovini z zdravo prehrano in naravnimi izdelki in vemo da je res kvalitetna.

Spoštovani!

Tudi pri nas doma imamo solno lučko. Visoka je cca. 15 cm. Občasno se z nje luščijo drobni solni kristalčki. Lučka je sicer zelo lepa. Uporabljamo jo kot nočno lučko in zlasti otroci jo imajo zelo radi.

Lučke se med seboj res razlikujejo po obliki, velikosti, ceni in kvaliteti ter tudi razpršitvi svetlobe.

Luščenje drobnih solnih kristalčkov je eden izmed normalnih življenjskih ciklusov lučke, ki pa je odvisen od temparature in vlage v okolju. Lučka je bazirana tudi na soli. Kljub temu pa še vedno oddaja zadostno količino svetlobe.

Lep pozdravček in veliko lepe svetlobe!

Urška

Visoka je približno 15 cm, zelo lepa, dobili sm jo za darilo, tako da o ceni ne vem nič.

Spoštovani!

Kakor sem že v prejšnjem pismu omenila imamo tudi pri nas doma solno svetilku višine cca. 15 cm. Luščenje drobnih solnih kristalčkov je eden izmed običajnih življenjskih ciklusov lučke. Kristalne solne lučke zaradi higroskopičnosti ni priporočljivo uporabljati v vlažnih in odprtih prostorih. Če se svetilka navlaži, vlago odstranimo z vklopitvijo luči, po potrebi jo obrišemo s suho krpo. V primeru, da je prišlo do kristaliziranja pa se kristali enostavno odstranijo s suho krtačko (predhodno svetilko izklopite iz električnega omrežja).
V kristalni solni svetilki se uporablja žarnica največ do 15 W/E 14.

Pri vlažnosti zraka vsrka solna luč majhne količine vode in jo nato, še posebaj pri prižgani svetilki, spet oddaja v prostor. To še dodatno poveča učinek izboljšanja klime v prostoru.

Lep pozdrav in veliko prijetne svetlobe z Vašo solno lučko!

Urška

Tudi mi jo imamo in tudi nam se občasno kruši:((((((

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

PArdon da se vmešavam, kaj pa tiste lučke na svečke, men so luštne, a imajo kakšen vpliv ali ne.

Vplilv solnih lučk naj bi bil odvisen od velikosti ali od števila, torej če je lučka ena sama in še ta majhna je le za dekoracijo, če pa je zelo velika oz. jih je veliko v enem prostoru pa menda tudi ionizirajo zrak… in še drugi ugodni vplivi…

Kolikor jaz to luč poznam, mora biti prižgana ves čas, ne samo ponoči, drugače veže nase blago in se topi, zato se vam kruši. Naša je prižgana ves čas.

New Report

Close