Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek solni cvet

solni cvet

Sicer sem dala že na prehrano, ampak vprašam še tukaj.
A ga ima katera doma solni cvet in zakaj ga uporabljate?
Naj bi bil bolj aromatičen od navadne soli, manj slano agresiven in oh in sploh.
Me je pa zadnjič na rit vrglo, ker je njegova cena 4000 SIT na kg. No, pa sem si ga vseeno privoščila 10 dag, ampak če sem čisto iskrena, kakšne bistvene razlike med morsko soljo in solnim svetom žal ne zaznam.
Ga pa uporabljam povsod tam, kjer je potrebno hrano direktno soliti, npr. solate, karpačo … Kaj pa vem, morda pa je le razlika.
Vem, da se poleg tega iz piranskih solin dobi tudi nekega francoskega v Lecleru. Ga je katera že probala?

Jaz ga uporabljam kjer solim naknadno na gotovo jed.
Poznam pa samo tega iz sečoveljskih solin. Leclercu nekako ne zaupam na nobenem področju.

Tudi jaz ne zaupam Lecrercu, uporabljam pa Piranskega. Enako kot predhodnica, za dosoljevanje pripravljenih jedi na mizi oziroma kakšne solate, hladne predjedi, bolj delikatne okuse ipd. Poleg tega, da je bolj aromatična se tudi hitreje stopi. Za kuhanje pa uporabljamo navadno sol. Obstaja pa tudi grobo mleta sol, ki jo uporabljamo za pečenje na žar plošči, pečenje mesa v pečici ipd.

Jaz ga uporabljam, je pa solni cvet tisto najboljše iz soli, oz. prva solna plast (z vsemi elementi ki jih sol ima), zelo primeren je tudi za rane (narediš 27{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} rastopino in zelo hitro celi rane, takoj brez vnetij, sicer malo peče, sama naredim tudi fiziološko za nosek,…).Če ga uporabljamo nekako nevtralizira negativne dodatke (mi imamo alergika in npr. je manjši negativni učinek, pri hrani, ki naj je nebi jedel, kar pa seveda še ne vemo kaj vse to je, ker je vedno kaj novega), vedno pa se soli, ko je jed že kuhana-tako naj bi tudi pri klasični soli, ker je bolj zdravo.

New Report

Close