Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Šolska knjižnica

Šolska knjižnica

Pozdravljeni!

Oglašam se Vam prvič in sprašujem

Ali je kdo od Vas šolski knjižničar?
Potrebujem pomoč

Lp, Katja

Katja,
nekaj izkušenj imam, lahko poves kaj vec?

lp, ana

Pozdravljena!

Prejšnji mesec sem diplomirala na Oddelku za bibliotekarstvo. Zdaj se mi, kot univ.dipl.bibl. ponuja služba v šolski knjižnici. Vem, da so nas na faksu zelo malo pripravili na delo v šolski knjižnici. Zanima me, kaj vse je potrebno “znati” .
Mislim na takšne stvari, kot so učbeniški sklad, bralna značka, ….

Vem, da vse to obstaja, ne vem pa kako se to dela. Rada bi vsaj kakšno informacijo.

Vem, da bom prvega septembra vržena v vodo in bom morala plavati. To me ne moti, rada imam izzive in vem, da se bom potrudila, da bo ravnatelj zadovoljen z mojim delom.

Jezi me, da imam tako ozko znanje o specifičnih knjižnicah, saj smo jih na faksu jemali bolj na splošno.

Prosim, da mi pomagaš s kakšnim nasvetom, ali če mi lahko na kratko razložiš, kako potekajo dela.

Lp, Katja

Katja!

Čestitke ob opravljeni diplomi!
Tudi sama sem bila bolj kot ne vržena v vodo, ampak je šlo. Veliko je odvisno od šole kako ima stvari urejene.
Dobro bi bilo, če ti tvoja predhodnica pove kje je kaj (dokumentacija za učbeniški sklad, obrazci ipd., pa za BZ ali jo boš vodila ti ali razredniki na pred stopnji, potem pa so tukaj še knjižnične ure za katere moraš imeti pripravljen letni delovni načrt kakor tudi sprotne priprave).

Nakup knjig pa je tudi v domeni šole oz. ravnatelja, kakšne so prioritete. Pogovori se ali sama naračaš knjige znotraj nekega fonda ali potrebuješ pritrditev vsakič posebej.

Čestitke ob opravljeni diplomi!

lp, any

Bi mi lahko povedala, če obstaja izredni študij, pa kakšen je?

Ce pa te se kaj zanima, kar…

lp, any

Pozdravljena!

Najprej oprosti, ker se nisem prej oglasila!

Medtem sem dobila službo za katero sem bila na razgovoru. JUHUHU

KOMAJ ŽE ČAKAM, da bom vzgajala mlade knjižne molje. :::)))

Saj se bom že kako znašla, z ravnateljem sva se domenila, da pridem malo prej (ene tri dni) pred konferenco, da se bom s prejšnjim knjižničarjem dogovorila, prevzela knjižnico itd.

Zagotovo obstaja izredni študij bibliotekarstva, lahko se pozanimaš na FF, ali pa si oglej oddelčno stran na internetu http://www.uni-lj.si/ff , poglej na Oddelek za bibliotekarstvo.
Pa veliko sreče, Katja

Katja, čestitke ob opravljeni diplomi, čestitke za dobljeno službo…in čestitke za “tisto drugo”.

Upam, da ti bo klapalo na vseh področjih.

Pa lepo nam vzgajaj naše male knjižne molje!

Sandra

New Report

Close