Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek šolska torba 1. razred

šolska torba 1. razred

imam nagledani dve šolski torbi in sicer eno schneiderjevo velikosti 33x41x21 in espritovo 38x35x19 cm. obe sta lepi, bojim se edino, da bi espritova bila za 3. razred že malo premajhna. kupujemo jo za prvo triado in seveda v 3. razredu ne nameravam dati spet 130 evrov ali več za novo torbo. za katero se torej odločiti???

Od prvega do tretjega razreda imajo enako število predmetov, torej torba ne bi smela biti premajhna. Edino, če si mislila glede na otrokovo velikost?

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Torba ne bo premajhna.Le kvalitetno izberite, če jo hočete imeti 3 leta.

Ko smo se mi ubadali s tem problemom, smo iskali čim manjšo torbo (anatomsko), v katero gre notri trda mapa z elastiko, ki je nekoliko večja od A4 zvezka. To mapo imajo za prenašanje sporočil in shranjevanje učnih listov. Sem probavala v trgovinah in v ene nahrbtnike ta mapa ne gre, ker so na zgornjem delu zaobljeni.
Po mojih izkušnjah pa se število učbenikov, DZ in zvezkov od 1. do 3. razreda bistveno ne razlikuje.

http://www.emka.si/set-solski-za-1-raz-esprit-1061-lh-38x35x19-10/PR/110873,2228 to je ena, to pa druga http://www.leonardo.si/torbe-in-nahrbniki/seti-solski?productId=3681

ne znam narediti sličice …

Mi smo kupili Espritov nahrbtnik na koleščkih v isti barvi,z istim motivom.Je mal večji,mislim,da bi moral bit dovolj.Pa tudi ta torba bo sigurno ovolj velika tudi za tretji razred.
So pa te torbe res ful lepe.Fajn kupite!

Hči končuje 1. razred, kupili smo pa lani v Leonardu Schneidersovo torbo, ki je res zakon. Taka konkretna torba, dovolj velika in prostorna,da tudi majčken otrok nima težav z zlaganjem potrebščin vanjo. Vmes je predelek, stranice so samostoječe. Se mi zdi taka torba za 1.r boljša kot mehak nahrbtnik, kjer je veliki format bolj mečka.

Najina je zdej v tretjem, kupila sem ji v prvem Hama torbo v Mullerju, je bila tudi okrog 100 evrov, pač tak komplet, kot imaš ti nagledanega.

No, kaka dva meseca nazaj se je “poslovila”, ena šnolca se je odlomila. Drugače ni panike, da bi bila za tretji razred premajhna.

Sedaj pa sva kupili malo boljši nahrtbnik,ki pa je na srečo pol cenejši.

mi smo tud naročili espritovo torbo, tisto s konjčki. in res so lepe. smo šli tudi na ogled schneidersovih, vendar pupi nobena njihova ni bila všeč …

Takole vam povem. V večini šol, če ne celo v vseh, rabijo torbo v ponedeljek ko stvari v njej prinesejo in v petek, ko jih spet odnesejo. Tako je v 1. in v 2. razredu, marsikje pa tudi v 3. razredu. Za 2x tedensko torba ne rabi biti ne vem kako kvalitetna, pa tudi anatomija ne igra kake hude vloge, ker so torbe tako težke, da jih nesejo večinoma starši – v 1. vsem, v 2. večini, v 3. pa mogoče že malo manj.

Bolj kot kvalitetna torba bo prav prišel manjši nahrbtnik za dnevno prenašanje copat in mogoče tu in tam kakšnega zvezka.

Od 4. razreda je pa drugače.

Toliko iz lastnih izkušenj.

Ja, res ne nosijo torbe vsak dan, samo v petek pa nabašejo v torbo vse zvezke in delovne, tako da mora biti torba kar prostorna. In da otrok z lahkoto zlaga v torbo zvezke. Meni se ne zdijo praktični nahrbtniki za 1.r, saj imajo vse zvezke in delovne A4 format, v nahrbtniku se pa vse pomečka. Pa tudi saj ne kupiš torbe vsako leto nove, saj ima lahko za 1.-3. isto. Bolje enkrat, pa takrat kvalitetno, kot pa vsako leto drugo.

V prvem razredu imajo 3.4 zvezke, pri nas sta 2 majhna in en velik.
Imamo čisto naVADNo IN POCENI TORBICO IZ LECLERCA in bo zdržala še eno leto.

Ja, mogoče nisem bila dovolj jasna. Torbo rabijo za v ponedeljek in petek ko VSE stvari nosijo v šolo oz. domov in mi smo kupili eno navadno prostorno torbo za 20 EUR in služi že 2 leti in mislim, da bo tudi ta tretje.

Tisti mali nahrbtnik pa rabijo še za zraven, za vsak dan, da nesejo copate (nekaterim ni treba, odvisno od šole), pa beležko s sporočili in morda še kakšno drugo malenkost.

Moja hčerka ki končuje 3. razred ima tudi Espritov nahrbtnik in smo zelo zadovoljni, zato ga je dobil tudi naš septembrski prvošolček.. 🙂

Tinara

pri nas so rekli, da čez teden ne nosijo ničesar domov. moje mnenje pa je, da nahrbntik oz. torba mora biti trd, raven, škatlast, da lahko prvošolček svoje stvari pospravi vanjo. pri nas imajo samo velike zvezke, nič majhnih. in tisti rugzaki brez oblik … ne vem no, meni niso všeč.

New Report

Close