šolska torba 1.razred
Nobene, ker je ne potrebuje. Tudi naša gre letos v prvi razred, pa so rekli, da bodo vse stvari v šoli in samo v petek bodo prinesli kaj domov pokazat. Edini kriterij naj bo, da je lahko – ne glede na znamko. Naša jo sicer ima, ker jo ima od bratca, kupila pa je ne bi.
Nam so tudi rekli, da ne potrebujemo torbo, pa smo jo vseeno kupili in nam pride prav, ne glede na to, da jo nosi samo v ponedeljek in petek, skratka v našem razredu imajo vsi torbo, ni ga učenca brez nje.
V ponedeljek je potrebno vse odnesti v šolo, v petek pa vse prinesejo domov in da boš to nosil, pa da bodo zvezki in delvni zvezki (ki jih je kar veliko…, večina stvari je A4 formata, tudi zvezki, le en je mali zvezek) ostali takšni kot so, se morajo nositi v torbi.
Ker pa se je malo rabila in je očuvana, jo bomo porabili tudi za 2. razred in ne bomo kupovali nove.
To je samo moje mnenje, vsak pa naj naredi po svoje.
Lep dan in lp
Lahka in taka da gre notri format A4, ker nosijo za konec tedna domov pokazat kaj so delali med tednom. Ker jih ne vlačijo vsak dan sem in tja, pa okusi se hitro spreminjajo naj bo kaj cenejšega in otroškim očem všečnega. Je škoda dat 15-20 jurjev za kvalitetno torbo ki je otrok 1. ne rabi še v prvem razredu, 2. je običajno težka ko hudič, 3. mu v tretjem ko jo bo rabil ne bo več všeč.
lp tinca
Nismo kupili ne prvič in ne drugič. Torbo smo kupili šele v drugem razredu. Za stvari v ponedeljek v šolo in v petek iz šole je bil dovolj dober tudi navaden nahrbtnik, ki smo ga doma že tako ali tako imeli. Otrok gre v šolo in iz nje v spremstvu odraslega, ki lahko nahrbtnik, če je pretežak, tudi nosi. V drugem in tretjem razredu pa se je za nas dobro obnesel Samsonite – trpežen in lahek. Ne kupujemo pa torb za vsako leto posebej – ta bi morala zdržat še četrti in morda tudi peti razred.
tudi nas je groooozno skrbela tale torba za prvošolko. smo komplicirali in komplicirali in skoraj doktorirali iz tega, na koncu pa smo ji kupili tako za v roke, malce debelejšo, pa je za 1. razred čisto ok…ni dobila nobenaga manjvrednostnega kompleksa, ker ima tudi velika večina ostalih take za v roko, za 2. razred pa bomo verjetno šli k porenti v virmaše po nahrbtnik, ker jih zelo pohvalijo…
lira, se popolnoma strinjam s tabo. Naša prvošolka je žarela od sreče, ko sta šli z babico v nabavo njene šolske torbe. Kupili sta Schneiderjevo in se je super obnesla tako, da jo bomo uporabljali še vsaj dve leti.
Starejši hčeri (sedaj 3. razred osemletke) smo ravno tako kupili Schneiderjevo in je brez problemov prestala tri leta in bi po vsej verjetnosti še četrto, če ne bomo šli letos po nahrbtnik k Porenti v Virmaše.
Kot učiteljica v 1. razredu toplo priporočam lahko in majhno torbo (za zvezek A4). Mi odnašamo domov stvari- le kakšen zvezek izdelek in peresnico, ob petkih, ob ponedeljkih vračajo nazaj v šolo. Včasih jo vzamejo domov tudi med tednom in tudi staršem je bolj priročno, da spotoma poberejo lahko torbico.
Točno tako, še dovolj bo časa za prave torbe…za vse tiste, ki trdite, da naj otroke ne oropamo vtisa torbe in šole…danes se dobijo tako luštni lahki nahrbtniki, ki so kot prave torbice…in šolski občutki so tu..le pravi nahrbtnik izbereš in poveš otroku zakaj ima takega, saj je mali, saj je prvi razred… in ne unega velikega in težkega in polnega, ki ga nosijo otroci iz višjih razredov, kot ga bo on nekoč…vse ob svojem času……Kako otrok dojame šolo je predvsem odvisno od nas staršev, kako mu jo prikažemo… in ne tiste velike težke torbe…kje pa je smisel, ko vidim ogromno staršev, ko nosijo sami te torbe, mali pa z rumeno rutko hodi ob njih…prosim lepo no, je res smisel šole šolska torbica…zame ne, moj otrok je užival, ko je dobil svojo PRVO torbo za šolo,zvezke, knjigice,ko sva skupaj zavijala, uživala, debatirala, ko smo si vzeli dopust za prvi dan in vse posneli, spekli tortico…to je smisel prvih korakov v šolo..ne pa velika šolska torba…pa itak je nahrtbnik izgledal kot vse ostale torbice, le veliko-veliko lažji in ožji je bil, velik toliko, da je šel v njega A4 zvezek, puščica, copatke in vse kar je ob koncu tedna prinašal domov, in on je to lahko nosil sam, drugim so nosili starši…in ponosno je koralak do mene…drugi so čakali, da so starpi prišči po torbice ali jih težko vlekli za seboj…
Zadnjič sem videla tiste torbice, ki jih vlečejo na kolesih, se smejala in si rekla česa vse se ne spomnijo, nato mi otrok v visjem razredu vsak dan privlece domov vse knjige, zvezke…teža skoraj večja kot je on sam…hrbet ves skrivljen, čeprav je hrbtišče anatomsko ovblikovano… in si recem drugo leto dobis tako torbo na kolesih in se smeji…ampak jo bom resnicno kupila, saj ne želim imeti otroka konec osemletke vsega skrivljenjega, pukastega.