Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šolska torba za 1. razred

Šolska torba za 1. razred

Naš otrok gre letos v prvi razred. Babica je kupila šolsko torbo, ki je bolj kot ruzak, ampak je tudi šolska torba. Zgleda tako kot ta druga na sliki. Ko sem govorila s kolegico, mi je rekla, da to ni primerno za prvi razred, da torba mora biti taka, kot na prvi sliki. Pa sem rekla, da sem to dobila in bo to naš otrok imel. Pa je rekla, ja potem bo vaš otrok edini s tako torbo. Mislim ne vem a sem jst tok za cajtom al kaj….al pa je sam una ženska tok blesava, da traparije govori?

prva slika:
https://www.bfcshop.si/solska-torba-abc-rachael-hale

druga slika:
https://www.google.si/search?q={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1olska+torba&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyieje3JLVAhXNZVAKHTDkCEEQ_AUIBigB&biw=1680&bih=930#tbm=isch&q={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1olska+torba+frozen&imgrc=TjJMtKiXYE7LXM:

Prosim za mnenje. Hvala.
Moje mnenje je, da je tak ruzak čisto primeren in mislim, da moj otrok ne bo edini s takšno torbo in se mu nihče ne bo posmehoval.

Glede na tvoj komentar o prijateljici, ti verjetno ne bo všeč kar ti bom napisala.. Pri nas je šola dala priporočilo, da mora biti šolska torba nekako točno taka kot na prvem linku in večina nas staršev se tega drži. Takih ruzakov, ki ga je pri vas kupila babica imamo pri nas polno in jih bo pač imela za izlete.

Ne razumem. druga na sliki (drugi link) je tudi torba in ne nahrbtnik.
take so primerne za prvo triado, ker so kompaktne in lahke.

Ta z druge slike je čisto ok – je ojačan hrbet, samostoječa. Moj sin jo ima že tretje leto.. Je boljša in bolj praktična kot pa tista čisto škatlasta.
Absolutno je ok in pri nas jih ima veliko takšno torbo.

Ja ta druga torba ima ojačan hrbet in tudi naramnice so široke, ni čisto navaden ruzak, saj je to šolska torba, samo kao, da mora biti škatlasta…. No sej se mi je zdelo, da je to neka modna muha….
Če bo pa moj otrok edini s takšno torbo, ej mu pa kupim novo pol oz če bo to res šola zahtevala.

Takšno sta imel tudi moja dva. Oz jo še vedno imata. Je dobra torba in čisto primerna za prvošolčka in naprej. Ima ojačan hrbet in naramnice, ki so prilagodljive ter je samostoječa.

Tudi moja je imela takšno torbo.

Nasa je imela pred 7 leti podobno kot jo je kupila babica. Iz prve slike pa ti poresnici povem ni imel v razredu nihce….Tudi otroci ne nosijo torb vsaki dan domiv jih puscajo v soli….nic skrbet…

Ne vem zakaj bi se drugi posmehovali otroku ker ima drugačno torbo kot oni. Tvoja prijatelica bi najraje videla da imajo otroki kar uniforme ali kaj. Da se ja ne bodo posmehovali en drugemu ker bodo nosily različne stvari.
Mojadva starejša sta imela oba bolj ruzak kot pa čisto šolsko torbo. Pa sta preživela v šoli. Nihče se jima ni posmehoval.
Mali pa ima nekaj takega kot je link 1. ampak ne zaradi modne muhe pač pa ket mu je bila takoj všeč.

Pri nas nosijo od prvega razreda naprej vsak dan torbe domov. Seveda ne vsega(to samo ob petkih iz šole in v ponedeljek nazaj), vseeno pa mapo, beležko, peresnico in še kak zvezek, če v šoli ne naredijo vse naloge.

Res je, da sem osnovno šolo začela obiskovati že leta 2002, torej je že nekaj let tudi od takrat, ko sem jo zaključila. V prvi triadi sem imela nahrbtnik, torej brez nekega podloženega hrbtišča itd., a sem vseeno preživela in nihče se mi ni posmehoval zaradi torbe, niti enkrat. Sošolci in sošolke so imeli različne torbe oz. nahrbtnike, nismo pa se norčevali drug iz drugega. Vsekakor se mi že kupljena torba zdi primerna za prvi razred, saj šola torbe le priporoča in jih verjetno ne zahteva, ali? Jaz sem potemtakem naredila še nekaj bolj absurdnega: nikoli se namreč nisem ličila – ne v osnovni ali srednji šoli, pa tudi ne zdaj na faksu. Pa se mi zato NIHČE NI posmehoval, niti enkrat – ne dekleta in ne fantje. Torej, zakaj bi sledila kot ovca, če pa je lepo, da smo ljudje različni? Dala sem zgolj primer, čeprav ne preveč podoben. Lep pozdrav in ne se obremenjevati. 🙂

Aja, pa povem še naj, da sem bila vedno edina brez ličil. Nihče mi nikoli ni tega očital, se mi posmehoval ali se iz mene norčeval. Skoraj 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sem, da se vašemu otroku tudi nihče izmed sošolcev ne bi. Če pa bi se slučajno, pa je to zgolj odraz njihove nezrelosti. Lep pozdrav.

nam so predlagali nahrbtnik, toliko velik, da gre lepo not zvezek- da se ne vihajo vogali in da gre notri tudi velika trda mapa. to je to.

Tudi meni so predlagali takšno torbo, kot je na prvi sliki, predvsem zaradi ojačanega hrbta. To so ponavadi torbe, ki se obdržijo dobro čez celotno prvo triletje, zato jaz nisem ekstremno varčevala pri izbiri, ker gre konec koncev za zdravje mojega otroka. Na koncu pa sem ji kupila tole torbo http://emka.si/solska-torba-za-1-triletje-frozen/PR/2285728,15680

New Report

Close