šolski nahrbtnik ali torbica za v srednjo šolo
Septembra grem v 1 letnik in se ne morem odločiti glede šolske torbe. Ali naj imam nahrbtik ali kar malo večjo torbico. Prejšnji teden sem bila na vpisu in sem videla, da ima dosti punc kar malo večje torbice. Kaj mi svetujete. Bom čudna, če bom imela nahrbtik. Stanovala bom v dijaškem domu in imam do šole 3-5 minut hoje.
ne morem se tudi odločiti ali naj imam zvezke za vsak predmet posebej ali naj imam tiste akte (ne vem če sem prav napisala)
Res bom vesela predlogov
http://www.blue-tomato.com/sl-SI/product/Dakine-Jewel+26L+Backpack-301907183-rhapsody/
http://borseto.com/si/4413-gianna.html
Pozdravljena!
Moja hči ima od 1. letnika naprej nahrbtnik Dakine in je zelo zadovoljna (sedaj gre v 4. letnik in še kar vztraja z nahrbtnikom)… Seveda je pa odvisno čisto od tebe za kaj se boš odločila – mislim, da je malo odvisno tudi od tvojega stila oblačenja… Moja hči je bolj športen tip in ji to pač odgovarja – oblači se v kavbojke, športne majice, windstoperje in superge…, ko se odpravi “na lepše” je pa čisto druga pesem, takrat nosi tudi torbico in ne nahrbtnik…
Želim ti veliko uspeha v srednji šoli – znanje pa – glavno je, da ga imaš v glavi – ni tako važno kakšno torbico ali zvezek imaš
Saj se tudi sama bolj nagibam k nahrbtniku ampak ker sem iz majhnega kraja in se bom šolala v ljubljani me je kar malo strah. Tam je moda in vse ostalo čisto drugačno kot pa sem vajena. Sem tudi sama bolj športen tip in se z torbico nekako ne vidim ampak, kot sem že povedala ljubljana je drugačna.
Kaj pa zvezki a sploh uporabljajo v srednji šoli še ta sistem ali vsi pišejo kar v te akte. Meni je star sistem veliko bolj pri srcu, ker imam rada red in imam vse po domače povedano popredalčkano. V akti pa ne vem kako bi se znašla. Samo vsi ki jih poznam prisegajo na te akte
Počakaj in vidi
Moja je imela torbe take in drugačne, pa akto, pa za določene stvari zvezke posebej itd.
Počakaj, da vidiš, kaj in koliko boš morala dejansko s sabo nosit, pa se potem odloči.
p.s. Izstopaš lahko, ker si iz manjšega kraja, ker imaš drede namesto zlikanih las, ker imaš tatoo al pa samo malo premajhen nos. Nič od tega ni življenjsko pomembno, važno je le, da narediš iz sebe nekaj. Srečno v šoli!
do 4. letnika ti akt ne priporočam – zaradi profesorjev, v 4. pa za priprave na maturo so akte bolj pripravne in mislim da ne bo težav, če jih boš imela … kar se deklet in torbic tiče – imajo ene nahrbtnike, druge torbice … ti pa priporočam za začetek en nahrbtnik – torbice so pripravne, ko ob dnevih ko imate manj pouka oz. določene obvezne dejavnosti ne potrebuješ vseh šolskih potebščin … včasih zna biti namreč še vedno veliko knjig in skript – kar ti bo torbico hitro uničilo, pa še rame in hrbet te znajo boleti zaradi nepravilne drže … v srednji šoli ponavadi je treba še bolj delat kot v osnovni, kar pomeni tudi več obiskov knjižnice (s tem je pa torba še težja) … dobro premisli kak program delaš (brat je celo na gostinski potreboval nahrbtnik že zaradi same opreme za prakso) … moje priporočilo: kupi si en kvaliteten nahrbtnik in o torbicah še ne razmišljaj (se ti ne bo nihče smejal), in kupi si zvezke (vsaj dokler ne ugotoviš delovnega tipa profesorjev na novi šoli, potem pa se šele odločaj za akte – ampak do 4. letnika ti jih jaz ne priporočam, ker boš imela kup solate, ko se bo treba učit za maturo, se bo pa pol zgubilo in uničilo) … lp
saj imaš prav, ni treba komplicirat, če se človek zorganizira – ampak sem videla kako je to pri sošolkah še pred par leti … prvo naj poskusi z zvezki že zaradi samih profesorjev – ker nekateri še vedno niso navajeni na “boljše načine” … govorim iz izkušenj, in ji svetujem bolj staromoden začetek – potem bo pa tako videla, če se ji splača prešaltat na drug sistem ….
No da še povem svojo izkušnjo.
1. Letnik – nahrbtnik, zvezki
2. Letnik – torbica, akta (razen za mat obbezno zvezek, tako je zahtevala profesorica)
3. Isto kot v 2.
4. Torbica in zvezki. Zakaj zvezki? Na žalost me je komaj v 4 letniku srečala pamet. Res je, da, če imaš zvezke je vse malo težje, ampak se bolj splača. Listi v akti se hitro zmečkajo, izgubijo. Pač odvisno od človeka.
Tudi jaz sem gledala na to kaj imajo druge in sem se s tem fajn zajeb*.
No sedaj sem v 1 letniku faksa in imam zvezke pa mi je vseeno kak si kdo misli o meni. No pri profesorjih imam celo plus, ker sem ena reeedkih
Kot bivša učenka te šole ti svetujem takole: kot fazanka boš verjetno še bolj mlečna, ponavadi bo nahrbtnik prav prišel.
Kasnje, ko boš že bolj padla v sistem te šole, boš pa videla, ali ti boprav prišla kakšna torba za čez ramo na “harmoniko” – ker materiala je od 3. letnika naprej kar veliko. Pa še obvezna bela halja za laboratorijski del pouka ( mi smo jih pred 25 eti morali nositi cel pouk, ne samo pri vajah).
Lej, sošolke in sošolce boš imela iz cele Slovenije, njihovi stili bodo različni: od hipijevskega, do šminerskega, do damskega, do praktičnega – vsak po svoje….
Septembra grem v 1 letnik in se ne morem odločiti glede šolske torbe. Ali naj imam nahrbtik ali kar malo večjo torbico. Prejšnji teden sem bila na vpisu in sem videla, da ima dosti punc kar malo večje torbice. Kaj mi svetujete. Bom čudna, če bom imela nahrbtik. Stanovala bom v dijaškem domu in imam do šole 3-5 minut hoje.
ne morem se tudi odločiti ali naj imam zvezke za vsak predmet posebej ali naj imam tiste akte (ne vem če sem prav napisala)
Res bom vesela predlogov
http://www.blue-tomato.com/sl-SI/product/Dakine-Jewel+26L+Backpack-301907183-rhapsody/
http://borseto.com/si/4413-gianna.html%5B/quote%5D
Nič se ne obremenjuj, z nahrbtnikom in zvezki tudi sredi Lj ne boš nič izstopala.
Moja hči je imela vsa leta gimnazije nahrbtnik in vsa leta navadne zvezke, ker ji je bilo to bolj praktično, kot pa listi in Akta.
Tudi v 1.letniku faksa je imela zvezke – pa sploh ni bila edina. Zdaj v drugem letniku pa nič, ker za vsa predavanja sproti dobivajo slajde in si pač samo zraven dopisuje.
Uzivaj v počitnicah, potem pa brez strahu v Ljubljano, ni noben baubau.
Na SŠFKZ-ju najdš useh vrst torb, sama ti priporočam nahrbtnik, jaz sem v prvem letniku imela torbo na eno ramo in sem včasih težje spravila vse v torbo in še po vikendu moraš še haljo prinest v šolo. Tudi če se odločiš za nahrbtnik ne boš edina.
Še dodaten nasvet, uči se sproti, na začetku je težko ampak če se ne boš učila od začetka boš imela na koncu leta težave.