sončna očala z dioptrijo?
mene pa zanima ali sploh obstajajo sončna očala z dioptrijo?
Nosim očala in sicer samo za vožnjo z dioptrijo in ker nemorem nataknit ta očala povrh pa še sončna me zanima za rešitev,foto stekla mi nekako ne grejo.
upam,da se kje to da drugače sm obsojena na foto leče,no ja vseeno boljš kot tako močno sonce:))
seveda jih lahko dobiš – morajo biti pa izdelana po meri in najbolj modernih oblik ponavadi zaradi omejitve z okvirji
niso pa foto stekla (tista, ki potemnijo na soncu), ampak barvana in zgledajo čisto isto, kot normalna sončna očala
moraš pa k optiku
za okvirno primerjavo
pred dvema letoma sem si jih dala naredit. za okvirje sem plačala 125 EUR pa ravno toliko tudi za stekla.
255, ja.
Je pa res,a da si pri sončnih očalih ne želiš, da ti sonce seka pri strani in od vrha na oči – zato si si konec koncev kupil sončna očala. Zato si kakih minimalističnih očalc najbrž ne boš dala predelati v sončna, ker ti ne bodo nucala…
Problem je npr. pri raznih zakrivljenih okvirjih za sončna očala, kjer ti steklo sega še malo “okrog vogala” – takih ti z dioptrijo ne morejo narediti
Obstajajo sončna očala znamke Adidas, na katere se z notranje strani pritrdi leča z dioptrijo, ki jo lahko kadarkoli odstraniš. Brat si jih je kupil ravno prejšnji mesec, je pa cena kar visoka. Očala mislim da se začnejo nekje pri 200€, potem pa še izdelava leč – brat ima poleg dioptrije še cilindre, pa še nekaj specifičnega, tako da je za vse skupaj plačal cca. 350€.