Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek šoping Bosna

šoping Bosna

Pred slabim mesecem dni sem spraševala po vaših izkušnjah o nakupu oblačil ter obutve v Bosni.
Naj vam povem, da sem bila zadovoljna in da se nakup res splača saj je vse še enkrat ceneje kot pri nas. Roba pa od Italijanske do Turške tko kot pri nas.
Npr kavbole 10 eur katere sem že trikrat prala pa so iste, supergi za sina malo višji ki so trenutno baje in 18 eur pa so po treh tednih še kot novi itk jih bo pa do spomladi prerasel tko, da bi mi bilo 70 eur brezveze kupovati pri nas. Ala usnjene jakne 20 eur vse barve in kroji pri nas jo pod 40 eur skoraj ne dobiš. Spodnje perilo 3 boksarice 5 eur vse že večkrat oprane in so ok itd.
Skratka konec meseca grem po bunde ter zimske čevlje Ker ne rabim strašne kvalitete ampak res samo do avta in par metrov do službe bo čist ok.
Jaz priporočam.

Ja, bencin pa je zastonj. Pa roba je zelo kvalitetna, ziher ja. Ja, usnjena jakna je ziher 20 eurov, ponaredek:) Nehaj nakladat za brezveze.

Mah ja, če rabiš kaj za rekreacijo, pa za okrog bajte je dol čist ok kvaliteta za ugodno ceno. Sploh če primerjaš isti šit za precej višjo ceno pri nas.
Za v službo itd. pa nekih ravno dobrih stvari ne dobiš.

A dej no. A v Sloveniji je pa roba kvalitetna, al’ kaj? Naši trgovci kupujejo isto robo v Bosni ali Italiji in jo tebi prodajajo po 5 x višji ceni. TI pa misliš, da ker si cunjo kupila v šmensi fensi trgovini v Ljubljani po pregrešno visoki ceni, je kvalitetna. Cena NI merilo kvalitete. Tudi poceni stvari so lahko zelo kvalitetne.
Strinjam se z avtorico. Veliko stvari je možno kupiti v BIH po razumnih cenah ,npr, zavese– v Sloveniji boš dala celo premoženje za njih, medtem ko jih v BIH dobiš za male pare, pa so čisto ok.
Je pa res, da vsa roba tudi ni ok, ampak tukaj je pa treba seveda malo znati oceniti, kaj je dobro in kaj ne.

Nisem napisala, da je usnjena lna 20 eur ampak ala to pomen kakor pač nek umeten material. Bencin pa me pride tja hn nazaj 30 eur in ker smo šle tri družine in me je stala vožnja 10 eur. Skoraj toliko porabim če grem do Ljubjane.
In ja valda za v hribe imam čevlje višje kakovosti in jih v Bósni ne bi upala kupiti. Čevlje do šole pa ja ker tudi če po parih mesecg razpadejo me ne boli srce ker jih itak prerastejo.
Lej vsak po svoje jaz sem samo hotela povedat da meni se je zdel nakup smiselen oz cena in kvaliteta sprejemljiva.

No, ker sem v Bosni bila, si lahko trditev, da je pri nas ista roba, nekam vtaknete. Roba je vredna toliko, kolikor za njo plačaš. Meni so nekatere (ne vse) trenirke šle skupaj za dve številki po sušenju v sušilcu, kvaliteta materialov, iz katerega so čevlji, je pa itak adijo pamet. Ampak Slovenceljnju je važna samo cena, zdravje jim je zadnja skrb. Če že, je primerljivo s Kikom in Mano, čevlji pa Deichmann, samo da so našitki znamk gor. Tam pa se dobi roba za isto ceno ali ceneje! Jaz sem v Mani kupila enak kroj trenirke pol ceneje, samo znamke ni bilo gor. V Mani je bila 7 evrov, v Bosni 15. In točno ta se je skrčila za dve številki. Manina se ni, BTW.
Skrtka, en sam pofl, Slovenci pa derejo, kot da jim talajo kaj zastonj.

Edino za zavese vam dam prav, cene so res smešne. Ker so pri nas čist pretirane. Pa še zašijejo vam jih na licu mesta.

Kje v Bosni si bila? Arizona, Kladuša…? Verjetno cene niso povsod enake… Sem pa pred leti kupila v Arizoni črne hlače Armani Jeans, seveda kopija, toda še danes po cc 10 letih, velikokrat oprane kot nove. Edine hlače ki jih nosim občasno že leta. 🙂 Res so bile že tam med dražjimi hlačami, pa še vseeno v primerjavi pri nas zelo poceni. Tako, da se najde, je pa res veliko pofla, kot tudi pri nas. Če malo poznaš materiale, pa le ločiš zrnje od plev.

Jaz ne razumem zakaj v Bosno, ko imaš tukaj tega poceni pofla kolikor hočeš. H&M, C&A, New yorker ipd.

------------------------------------------------------------------------------ Starši pazite na svoje najstnice. https://www.youtube.com/watch?v=Urw-iutHw5E

No da vam povem en primer. Pred 3 leti sem si v BTCju v eni trgovini kupila gladiatorke. Itak sem bila že takoj drugi dan razočarana. Pa ne zaradi gladiatork. So mi bile resnično všeč, pač pa zaradi cene. Namreč plačala sem jih 50€, naslednji dan pa v isti trgovini popusti in te moje gladiatorke so bile naslednji dan 35€. Čez par dni pa sem imela možnost z,eno frendico it v Bosno. Tam pa šok. Nekaj kot tržnica in zagledam POPOLNOMA enake gladiatorke za 15€.
Tako da verjamem, da kupujejo oz dobivajo robo od “dol” in potem po večji ceni prodajajo tukaj.

Ja seveda, polovica stacun v BTCju ima enako robo, kot se jo dobi v Bosni, zato se tak pofl verjetno res bolj splaca kupovat dol. Samo meni ne Kik ne Bosna ne potegneta.

Kje točno pa je to

Se nikdar nisem bila v Bosni. Kam to hodite? Kraj? Trgovine?

Enkrat bi jo šla turisticno malo pogledati, pa če poveste se kje kupujete, da združim se nakupe

Kaj pa če podaš dejanski kraj nakupa? Bosna je velika, ima dve politični entiteti kjer se marsikaj razlikuje. Povej kje je ta dobra roba da gre kdo sam pogledat, ne samo srat nekaj na splošno.

Mi smo letos šli po zimske bunde, smučarske hlače,…v BiH in smo zelo zadovoljni. Jeseni gremo ponovno vse za šolo in z nami gredo še prijatelji. Sodelavka pa je šla po maturantske obleke in je tudi zadovoljna ker je vec izbire po nižji ceni kot pri nas. Roba italijanska le da so pri nas cene zelo višje

V Veliki Kladuši je nakupovalni center Arizona. V Banja Luki sem pa zavil na tržnico.

New Report

Close