Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šoping v Bosni

Šoping v Bosni

A katera hodi dol nabavljat slučajno?

Prejle mi kolegica pravi, da jutri zjutraj ob 4h šiba v Veliko Kladušo nabavljat trenirke, superge in podobno, znanih znamk Champion, Adidas, Nike… in to vse original za male pare. Kar ne morem verjet.

Tudi moja sodelavka se oblači tam in še za nas kaj prinese-res cort stvari,pa kvaliteta je dosti boljša kot od kitajcev…..
Mene pa še lep čas ne bodo videli v Bosni,rajši dam zaslužit sodelavki….

Pikec, tudi nekaj mojih poznanih kupuje v Bosni in res dobiš luštne stvari za smešno nizko ceno. Niso original, vse madeinTurkey, ampak koga to briga… mojemu so prinesli boxarice po 200 sit, pa jih perem in perem, pa so čist lepe.

Ni kar vse za kupit, moraš malo pogledat. Dobiš pa res tudi lepo, dobro in poceni.

Če je zadeva iz Turčije, potem je roba kvalitetna. Midva z možem sva dve leti nazaj kupila majice, kavbojke ipd v Turčiji na bazarju in so še zdaj po nenehnem nošenju stvari tip top – majice niso zgubile svoje oblike.

lp

Baje se res dobi vse živo za male pare, ampak so to ponaredki (eni boljši, drugi slabši) znanih blagovnih znamk in nikakor ne originali.

Sem bila enkrat predlanskim, pa me ne mika več. Mogoče je sedaj kaj boljše.
Prejšnji mesec pa sem bila v Samoboru, kjer imajo sejem na podoben način kot v Kladuši. Res se dobi zelo luštne stvari, glede kvalitete pa ne vem, ker nisem nič kupila.

Najbrž bo kar držalo tole o boljših in slabših ponaredkih,sicer pa roko na srce, saj tudi tisto kar kupiš v recimo original Champion štacuni nosi gor made in …………(vzhod), pa še drago za povrhu. Sicer pa sama tudi ne bi šla v Bosno, sem pač prpa, čeprav vsi pravijo da sem smešna.

Možev stric je star 84 let in že 25 let nosi majico LaCoste (izdelano v Turčiji).
Še vedno ni raztegnjena, sprana – barva je kot originalna. In še celo šivi so na svojem mestu. :)))

Pravi, da tudi “originalni” LaCoste ne bi zdržal toliko kot “ponaredek”.

Nataša

Pozdrav!

Ker imam sorodnike v Bosni se seveda vsako leto oglasimo v “čuveni” Arizoni. To je veeelika res velika kao tržnica na prostem, ki pa jo selijo v na novo sezidane lokale. Arizona se nahaja enih 10 do 15 kg od Hrvaške meje, če greš iz avtoceste pri Županji. Prodajajo pa vse od tekstila, bele tehnike, hrane, nema šta nema. Ker moja teta dobro pozna teritorij nas odpelje do boljše robe, sicer je pa dobro, da imaš vodiča, ker se takoj zgubiš, ker je res tako veeeliko. Roba je večinoma ponaredek oz. vse Made in Turkey, Bangladeš, Indija itd. Lahko pa vam povem, da sem lani možu kupila pri nas (Belvi) Nike trenirko za 17.000 SIT. Enako trenirko si je v Arizoni kupil še moj oče za preračunano 5.000 SIT. Trenirka je popolnoma enaka z vsemi etiketami, všitki vse. Človek se zamisli….

Je pa res, da je vse še na “črno” nihče ti ne izda pravega računa. Država te tržnice dobro pozna, saj se skoraj vsi oblačijo tam, samo stvari se zelo počasi obračajo…

Če se glih nebi vozili mimo, ko gremo domov nevem če bi se vstavili, poznam pa ogromno ljudi, ki si organizirajo prevoz in grejo v šoping.

Jaz sem tudi nekaj stvari kupila v Bosni. Stvari, ki nosijo imena znanih blagovnih znamk so naceloma ok in identicne originalom. Druge stvari so pa bolj tako, odvisno na kaj naletis. Jaz sem si npr. kupila dvoje enake sp. hlacke, ene so se po nekaj pranjih razpadle, druge pa nosim ze 3 leta, podobno z nogavicami, sp. majckami, otroskimi cunjicami…

Jaz sem kupila zavese za v dnevno z dvojno čipko za pet tisoč ,pri nas bi dala 40 tisoč ,sem imela že zamerkane,pa še druge reči so v redu.Pred leti sem bila na Madžarskem in nakupila poceni robe in sem po vrgla stran.
lp geri

ker smo na pol bosanci tudi mi zavijemo včasih v Bosno-moje mnenje:mal denarja mal muske,se pa kar splača moram priznat,imajo zelo veliko lepe in ne preveč kvalitetne robe-miss sixty-ni original-ampak kar uredu-za zelo majhno ceno…Kaj pa vem..tko k povsod

Baje je šoping v Srbiji tudi bagatela;)

New Report

Close