Šoping v Bosni
Pikec, tudi nekaj mojih poznanih kupuje v Bosni in res dobiš luštne stvari za smešno nizko ceno. Niso original, vse madeinTurkey, ampak koga to briga… mojemu so prinesli boxarice po 200 sit, pa jih perem in perem, pa so čist lepe.
Ni kar vse za kupit, moraš malo pogledat. Dobiš pa res tudi lepo, dobro in poceni.
Pozdrav!
Ker imam sorodnike v Bosni se seveda vsako leto oglasimo v “čuveni” Arizoni. To je veeelika res velika kao tržnica na prostem, ki pa jo selijo v na novo sezidane lokale. Arizona se nahaja enih 10 do 15 kg od Hrvaške meje, če greš iz avtoceste pri Županji. Prodajajo pa vse od tekstila, bele tehnike, hrane, nema šta nema. Ker moja teta dobro pozna teritorij nas odpelje do boljše robe, sicer je pa dobro, da imaš vodiča, ker se takoj zgubiš, ker je res tako veeeliko. Roba je večinoma ponaredek oz. vse Made in Turkey, Bangladeš, Indija itd. Lahko pa vam povem, da sem lani možu kupila pri nas (Belvi) Nike trenirko za 17.000 SIT. Enako trenirko si je v Arizoni kupil še moj oče za preračunano 5.000 SIT. Trenirka je popolnoma enaka z vsemi etiketami, všitki vse. Človek se zamisli….
Je pa res, da je vse še na “črno” nihče ti ne izda pravega računa. Država te tržnice dobro pozna, saj se skoraj vsi oblačijo tam, samo stvari se zelo počasi obračajo…
Če se glih nebi vozili mimo, ko gremo domov nevem če bi se vstavili, poznam pa ogromno ljudi, ki si organizirajo prevoz in grejo v šoping.
Jaz sem tudi nekaj stvari kupila v Bosni. Stvari, ki nosijo imena znanih blagovnih znamk so naceloma ok in identicne originalom. Druge stvari so pa bolj tako, odvisno na kaj naletis. Jaz sem si npr. kupila dvoje enake sp. hlacke, ene so se po nekaj pranjih razpadle, druge pa nosim ze 3 leta, podobno z nogavicami, sp. majckami, otroskimi cunjicami…