Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti sorazmerni del dopusta in regresa

sorazmerni del dopusta in regresa

Pozdravljeni,

zaposlena sem bila od julija do novembra, 4 mesece. Prejela sem potrdilo o letnem dopustu in regresu za leto 2013, kjer piše, da sem izkoristila sorazmerni del letnega dopusta (ki sem ga res) in nisem prejela regresa za letni dopust. Glede na zakonodajo vem, da mi pripada sorazmerni del regresa za te 4 mesece zaposlitve, in če prav vem, naj bi bila obveznost delodajalca izplačati ta del do konca koledarskega leta. Zanima me, zakaj potemtakem tega v potrdilu niso napisali (da mi regres pripada) in kako postopati naprej (čakati ali jih pisno o tem obvestiti).

Lep pozdrav in hvala

Spoštovani,

Če ima delavec pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa. Delodajalec vam mora sorazmerni del regresa za letni dopust izplačati najkasneje do konca koledarskega leta, zato vam predlagamo da do takrat počakate. Sklepi o letnem dopustui namreč navadno ne vsebujejo določil, ki bi se nanašala na pravico do regresa, saj je to pravica, ki vam pripada že po zakonu.

V primeru, da vam regresa ne izplača v roku pa imate možnost vložitve tožbe pred delovnim sodiščem.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close