SORBET – RECEPT
Sorbet naredim v strojčku za sladoled. Voda, pa katerokoli sadje zmiksam. Sobet takoj pojemo. Nadležno je, ker se prime stene strojčka, tisto pa za noben hu.dič ne gre dol, preden se ne odtaja. V sredini strojčka pa je sladoled bolj mehek. Če ga damo v skrinjo, nastanejo kristali in sladoled trd kot kamen. Najboljše je kar takoj pojest. Ima še kdo take težave s strojčkom? Je pa delimano. Tudi drugi strojčki tako delujejo? Priporočate katerega drugega?
Za sorbet delat je najbolje uporabljat kaj takega:
https://www.lidl.de/de/silvercrest-sorbet-maker/p247554?variantId=000000100218563001&gclid=CIbmgt2h_tQCFREo0wodjOEBxQ
potem potrebujete samo zmrzneno sadje in to je to.
Jaz pa delam velikokrat v blenred zmrzneno sadje in malo jogurta, da lažje miksa in je tudi dobro
Na splošno sladoled delam z jogurtom in ne s smetano, ker mi je Smetana preveč kremasta in mastna.