Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sorodstvene vezi

Sorodstvene vezi

Pozdravljeni,

izvedela sem, da sem s svojim partnerjem v nekem sorodstvu, ampak si ne znam predstavljati v katerem kolenu. Torej;

njegova prababica in moja prababica sta bili sestri, kar pomeni, da sta imeli skupno mamo in oceta (moja praprababica in prapradedek).

Kaksno sorodstvo je to? Predvidevam, da sva bratranec in sestricna v 3. kolenu, ampak ne znam tocno dolociti.
hvala za pomoc 🙂

Vajini/a babici/dedka sta sestrični/bratranca. Vajini starši so “mrzli” bratranci.

Brez skrbi bodi. Slovenci smo genetsko tako močno raznoliki, da ne bi bilo neg. posledic, četudi bi se jebala bratranec in sestrična…. Pri Judih je bil to običaj. Primer: Albert Einstein

Hoc est qui sumus

Pravilno si dolocila. Sta bratranec in sestricna v 3. kolenu. Imela sta skupen par prapra starih starsev.

Tako gre to;

starsa sta sorojenca – vidva imata par skupnih starih starsev, sta bratranec in sestricna

starsa sta bratranec in sestricna – vidva imata par skupnih pra starih starsev, sta mrzli bratranec in sestricna, oziroma v 2. kolenu

Starsa sta mrzli bratranec in sestricna (v 2. kolenu), vidva imata skupen par prapra starih starsev, vidva sta bratranec in sestricna v 3. kolenu. Sem sodita vidva.

In se ti še nič ne gnusi???

❗️❗️

Potrebujemo migracije saj je najbolj varno za razplod vedet da je nekdo iz Indije in nekdo iz Slovenije ali Tajka in Slovenec.

To so NAJBOLJŠE možnosti za naslednje generacije. To so genetična in znanstvena dejstva.

Odgovor na objavo uporabnika
kmeticka666, 19.05.2024 ob 19:20

Pozdravljeni,

izvedela sem, da sem s svojim partnerjem v nekem sorodstvu, ampak si ne znam predstavljati v katerem kolenu. Torej;

njegova prababica in moja prababica sta bili sestri, kar pomeni, da sta imeli skupno mamo in oceta (moja praprababica in prapradedek).

Kaksno sorodstvo je to? Predvidevam, da sva bratranec in sestricna v 3. kolenu, ampak ne znam tocno dolociti.
hvala za pomoc 🙂

Fajn pol se ze cela zlahta med seboj pozna

Meni osebno je to preblizu.

Svojo prababico sem poznala, poznala njenega brata in poznala njenega necaka, pa od tega necaka poznam sina in vnuka, ki je mojih let. Si ne predstavljam, da bi bila z njim, mi je bratranec v tretjem kolenu, se imamo za sorodnike.

Anonimno 10015, 19.05.2024 ob 22:07

Fajn pol se ze cela zlahta med seboj pozna

Slovenčkov je samo za prgišče in vsi so že sparjeni med sabo. Incest se zgodovinsko vleče iz roda v rod. Da spiš s sorodnikom, se ti mora obrniti v želodcu, ne glede na koleno ali komolc.

Groza, 19.05.2024 ob 23:59

Slovenčkov je samo za prgišče in vsi so že sparjeni med sabo. Incest se zgodovinsko vleče iz roda v rod. Da spiš s sorodnikom, se ti mora obrniti v želodcu, ne glede na koleno ali komolc.

Iz Afrike je takrat, pred nekaj stotisoc leti, odslo samo par tisoc ljudi. Vsi evropski staroselci smo njihovi potomci.

narišeš si družinsko drevo.

prvo koleno so starši – otroci

drugo koleno so vsi potomci, s katerimi imamo skupne stare starše

tretje koleno so vsi potomci, s katerimi imamo skupne prastarše

četrto koleno so potomci, s katerimi imamo skupne praprastarše

peto koleno so potomci, s katerimi imamo skupne prapraprastarše

vidva sta si sorodnika v četrtem kolenu, delita si tako malo dnk, da bi lahko bila že tujca. 

Ti imaš jugoviča, se grem stavit 😂

vidva sta si sorodnika v četrtem kolenu, delita si tako malo dnk, da bi lahko bila že tujca.

Delita si od 0% (v izjemnih primerih) do nekaj vec kot 3% dnk-ja. V povprecju si taki sorodniki delijo 74cM, kar je malo vec kot 1% in dalec vec, kot bi si delila s tujcem.

New Report

Close