Sorodstvene vezi
Pozdravljeni,
izvedela sem, da sem s svojim partnerjem v nekem sorodstvu, ampak si ne znam predstavljati v katerem kolenu. Torej;
njegova prababica in moja prababica sta bili sestri, kar pomeni, da sta imeli skupno mamo in oceta (moja praprababica in prapradedek).
Kaksno sorodstvo je to? Predvidevam, da sva bratranec in sestricna v 3. kolenu, ampak ne znam tocno dolociti.
hvala za pomoc
Pravilno si dolocila. Sta bratranec in sestricna v 3. kolenu. Imela sta skupen par prapra starih starsev.
Tako gre to;
starsa sta sorojenca – vidva imata par skupnih starih starsev, sta bratranec in sestricna
starsa sta bratranec in sestricna – vidva imata par skupnih pra starih starsev, sta mrzli bratranec in sestricna, oziroma v 2. kolenu
Starsa sta mrzli bratranec in sestricna (v 2. kolenu), vidva imata skupen par prapra starih starsev, vidva sta bratranec in sestricna v 3. kolenu. Sem sodita vidva.
kmeticka666, 19.05.2024 ob 19:20
Pozdravljeni,
izvedela sem, da sem s svojim partnerjem v nekem sorodstvu, ampak si ne znam predstavljati v katerem kolenu. Torej;
njegova prababica in moja prababica sta bili sestri, kar pomeni, da sta imeli skupno mamo in oceta (moja praprababica in prapradedek).
Kaksno sorodstvo je to? Predvidevam, da sva bratranec in sestricna v 3. kolenu, ampak ne znam tocno dolociti.
hvala za pomoc
Fajn pol se ze cela zlahta med seboj pozna
Groza, 19.05.2024 ob 23:59
Slovenčkov je samo za prgišče in vsi so že sparjeni med sabo. Incest se zgodovinsko vleče iz roda v rod. Da spiš s sorodnikom, se ti mora obrniti v želodcu, ne glede na koleno ali komolc.
Iz Afrike je takrat, pred nekaj stotisoc leti, odslo samo par tisoc ljudi. Vsi evropski staroselci smo njihovi potomci.
narišeš si družinsko drevo.
prvo koleno so starši – otroci
drugo koleno so vsi potomci, s katerimi imamo skupne stare starše
tretje koleno so vsi potomci, s katerimi imamo skupne prastarše
četrto koleno so potomci, s katerimi imamo skupne praprastarše
peto koleno so potomci, s katerimi imamo skupne prapraprastarše
vidva sta si sorodnika v četrtem kolenu, delita si tako malo dnk, da bi lahko bila že tujca.