Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sosed – paranoja

Sosed – paranoja

Sosed ima paranojo, da mu nekdo hodi po stanovanju in uničuje zadeve. Je psihični bolnik, ne vem točne diagnoze. Smo nastavili kamero v stanovanje, edina oseba, ki je vstopila v stanovanje je bil on.

Sedaj hoče kamero za 200 €, sicer ni moj problem, sem mu rekla, da on sam uničuje stvari in ni dokazov da bi kdo drug vstopil, naj pokliče svojega doktorja. Bil je že hospitaliziran, ker je napadel dve osebi. Ni lepo sprejel, verjame kar verjame. V bistvu je on k nam dvakrat brez, da bi mu odprla vrata. Sedaj zaklepamo.

Moj mož mi je rekel, da to ni moja stvar in če želi kamero za 200 naj jo kupi in da mu bo zaračunal nastavitev. Naj njegova mama to uredi.

V hiši je slab mesec in je že bil več krat pri nas.

Zdaj pa tole čist počas prevedi, ker tole skropucalo ni podobno ničemer.

Zakaj točno je tvoj problem, za koliko keša hoče sosed kupit kamero?

Pa zaklepaj vrata, ključavnica je gor zato, da jo zaklepaš, pa ne bo hodil k vam.

Urejeno besedilo

Sosed ima paranojo, da mu nekdo hodi po stanovanju in uničuje zadeve. Je psihični bolnik, vendar ne vem točne diagnoze. Nastavili smo kamero v stanovanje, in edina oseba, ki je vstopila, je bil on sam.

Sedaj hoče kamero za 200 €, vendar to ni moj problem. Povedala sem mu, da on sam uničuje stvari in ni dokazov, da bi kdo drug vstopil. Svetovala sem mu, naj pokliče svojega zdravnika. Bil je že hospitaliziran, ker je napadel dve osebi. Ni lepo sprejel mojega nasveta, verjame, kar verjame. Dvakrat je vstopil k nam brez dovoljenja. Sedaj zaklepamo vrata.

Moj mož mi je rekel, da to ni moja stvar in da, če želi kamero za 200 €, naj jo kupi, in da mu bo zaračunal za nastavitev kamere v stanovanju. Naj njegova mama to uredi.

V hiši je slab mesec in je že večkrat prišel k nam na obisk glede tega da mu nekdo hodi po stanovanju in uničuje stvari.

Jutri zjutraj spet pride, kako naj bom mirna. Moj mož mu je namestil prvo kamero, zato želi da mu tudi to.

A to je sosed, ki je vaš najemnik ali kaj? Ali mu kamero montirate iz dobrote?

Čakaj malo. to je tvoj sosed, kaj imaš pa ti njemu za hodit v stanovanje in nastavljat kamero v njegovem stanovanju? A se ti ne zdi, da si ti malo paranojična? Paranoja ni bolezen, je simptom in je lahko le začasen ali posledica česa drugega. Bolezen je pa shizofrenija. Te pa sicer tudi jaz ne razumem – ali sosed misli da njemu hodijo po stanovanju in uničujejo stvari in ste vi njemu nastavili kamero da bi se prepričali če je to res? – oprosti to je bolano in to ni tvoja stvar! Ali sosed hodi k tebi in ti uničuje stvari? – to pa pokličeš policijo.

Sklepam samo na podlagi napisanega, da si vstopila v stanovanje , saj jasno pišeš, da ste mu dali kamero v stanovanje, torej ste morali biti v stanovanju tudi vi… Tako sama pises

A veš, če hočeš dobiti nasvet, moraš napisati tako, da bo razumljivo. Tebi je, ker poznaš vse okoliščine, nam pa ni. Preberi za sabo tako, kot da je pisal nekdo drug in boš videla. Ne razumemo, zakaj je to vaš problem. Živite v bloku in vas nadleguje sosed v sosednjem stanovanju? Ali v večstanovanjski hiši? Je ta sosed vaš najemnik? Tega iz tvojega pisanja ni razbrati. Očitno je, da se ga bojite, ker je že dva napadel in bi mu radi dokazali, da nimate nič s tem, da se ne bo spravil še na vas? Je to mlad človek, s kom živi, se da s to osebo kaj zmeniti? Kar se pa kamer tiče: če je paranoik v nekaj prepročan, ne bodo pomagali nobeni dokazi, ker živi v svojem svetu in bo vedno našel nek razlog, za vas nerazumen, da je tako, kot si on predstavlja.

Tudi jaz ne razumem zapisanega…

Sosed ima probleme, vi pa v svoje stanovanje nastavljate kamere? Tvoj mož bi računal sosedu postavitev kamere v njegovem stanovanju? Kaj ima sploh s tem – bo on delal?

Avtorica si enako usekana kot vaš sosed! Kaj maš ti da montiraš kamero v tujem stanovanju? Zakaj on hodi v vašega? Zblojena v glavo, strezni se.

Ker sem že dolgo tule in berem razno razne nejasne umotvore, si vse skupaj razlagam tako.

Avtorica živi v večstanovanjski hiši.

Ima soseda, ki naj bi bil psihični bolnik, ima pa paranojo in je prepričan, da mu hodijo po stanovanju.

Prvo kamero si je že kupil ali pa mu jo je posodila avtorica ali njen mož in je nastavljena v njegovem stanovanju, da se prepriča, kdo hodi.

Videnemu ne verjame in bi si rad kupil boljšo kamero.

Avtorica je zdaj začela zaklepati vrata svojega stanovanja, ker je že 2x prišel k njim na obisk brez povabila, povedala mu je, da ni njena stvar, ali in kako kamero bo kupil.

Mož pa ji je rekel, da naj se ne vtikuje, kaj bo sosed kupil, a če bo nabavil kamero, mu bo on zaračunal montažo.

No, vsaj upam, da je prva kamera montirana z vednostjo soseda in ne, da sta avtorica in mož podtaknila kamero sosedu v stanovanje ali pa montirala tako, da snema vhod v njegovo stanovanje.

Kaj mora pa mama urediti?

New Report

Close