sosed uči otroke strenjanja z zračno puško
V naselju imamo soseda, ki je cele dneve doma in stalno nekaj šušmari in šverca.
Včeraj pride sin domov in prve, da so njegovi sošolci opazili, da ima dotični zračno puško, s katero strelja mačke, vrane in ostale živali, ki jih opazi v okolici svojega doma in da se s sosedovimi fanti meni, da jih bo naučil streljanja.
Prvo, kar mi je padlo na pamet je to, da se strelja v bližini otrok in to v naselju. Mar ni to kaznivo, če že ne nevarno?
Res, da to počne na svojem dvorišču, pa vendar skoraj 70 letnik (ki ni lovec!) in pubertetniki z orožjem, to menda ni nekaj normalnega, ali kako? Sinu sem prepovedala, da hodi k njemu in na srečo se soseda ogiba tudi zato, ker se boji njegovega spuščenega psa. Vseeno razmišljam, da bi vse skupaj prijavila policiji.
Se lovsko orožje sploh lahko uporablja na zasebnem zemljišču?
Menda sosed sploh ni edini v naselju s puško.
Očitno sem res neosveščena, vendar mi to ni normalno. Ne predstavljam si, kako je šele v Ambrusu.
Midva z hčero tudi streljava z zračno, pa otrok je, veš. Res da ne vran,mačk…živali, ampak tarčo. In kljub letom (9) se hkrati uči kako se rokuje s takšnimi zadevami, kako so nevarne. Poučno ter hkrati zabavno zanjo je. Tako da – umiri se, če jih pametno uči ni problema. Lovsko orožje pa si le poglej kakšno je. Za tvojo razgledanost.
imajo prav, kupi jo lahko vsak cepec.
Mislim pa, da lahko prijaviš v primeru, če boš ugotovila, da imate kar nekaj postreljenih živali okoli hiše.
Moj sosed cele dneve strelja z njo, pa mu nič ne moremo, cilja v tarčo in to je to. Pa še lovec je in….
Sam, začne za vikend ob 8:00 in to lahko traja do 22:00 oz dokler je svetlo. Si predstavljate, kako je to cel dan poslušat ? PENK, PENK…PENK, PENK..PEENK..
Bi ga lohka mirno šiclna…
Streljaš lahko , če imaš izpolnjene določene zahteve, prav tako tudi z zračnimi puškami, ki spadajo v različne
kategorije, v glavnem ne more imeti vsak karkoli. V to se ne bom spuščal, ker ne vem, kje, kdaj in s čim strelja
Omenil bom pa tole: v živali se ne strelja in dolžna si ga prijaviti, če to počne. Tudi če je lovec ne sme streljat vsevprek. So pravila za to.
Z zračno puško žival kvečjemu raniš, ponavadi pa le zaboli in nima drugih posledic. Je kot udarec.
In točno zato se tega z zračnim orožjem ne počne!
Če ga vidiš streljati na živali, bi bilo pravilno ga prijaviti – verjetno živalski policiji ali komu podobnemu.
Če ima pa kakšno močnejše (modificirano) zračno orožje in z njim strelja naokrog je pa itak v prekršku.
V tarčo ( z zidom zadaj) pa na svojem mislim da lahko strelja po mili volji.
Tudi po forumih lahko vsak cepec pisari….
Kje je oblast, da to prepove.
Predlagam, da lahko na forumih sodelujejo samo osebe z veljavnim orožnim listom![/quote]
Torej je po tvoje sprejemljivo, ce ne celo normalno, da strelja zivali? In kaj bo potem, ko bo eden teh najstnikov, ki jih bo ucil, zracno pusko obrnil na ljudi? In prosim, ne reci, da se to se ni zgodilo. Ce si tako nor/a na puske, se odseli v ZDA ali na Bliznji vzhod in bos streljal, kolikor ti bo tvoje morilsko srce pozelelo, normalne ljudi pa pusti pri miru.
Potem jih bo verjetno dobil od koga okrog ušes.
Naboj iz zračne puške načeloma niti kože ne prebije – zapeče pa dobro.[/quote]
Vprasanje. Sama sem bila prica, ko je en takih agresivnih cepcev pritihotapil zracno pusko v solo in med odmorom zacel streljati po nas. Zato tisto, da koze ne prebije, je res le naceloma, v praksi je pa drugace. Tega je ze kar nekaj let in ni prislo v casopise.
Nismo. Smo se ga prevec bali, ker je imel se dosti drugega masla na glavi. Uciteljice so ga iskale po celi soli, ker se je skrival po razlicnih razredih, in mu odvzele pusko, pa tisto, ki so ji kozo metki prebili so oskrbele. Ostali smo bili toliko obleceni, da je samo fejst skelelo. Kaj se je naprej dogajalo, ne vem, ker je sola vse utisala. Vsekakor je se naprej obiskoval pouk. Doma je pa bil iz neurejene druzine. Kmalu po tistem streljanju je spet naredil eno veliko rec, a je naredil vec skode sebi kot drugim in se sebe “na bolnisko” poslal s poskodbami in smo imeli mir pred njim 2 meseca. Uciteljica je pa tudi dobila bolnisko.
še en dokaz, kaj pride v našem sistemu iz povprečne zenske!! tako nevedno rahitično skropucalo, ki nima osnovnega pojma o ničem. pa kaj ti si že kdaj streljala, športala, skakala? a skočit znaš? znas kako druzabno igor mater?? pa kva tebi dela v glavi?? kaj pa naj delajo fantje. hvala bogi da jih nedko uči moskih vrlin in jih hormone moske malo zbudi, ker po tvoje je itak vse pozenščeno in rahitičnodo fondamenta!!! ok lahko dobi kdo kaj v oko recimo ampak ok. to lahko kamen tudi. zracna pa res ni neki. pa srecna bodi vsa jglozani kot so macke ne bos imela na vrtu!! al mas macke tud rada?? jih cartkals namesto mozeka?? al s itudi ločena?? mozek ni zdrzal poleg tebe ne. kaj zdaj ce je 70 star?? kok si pa ti pa nimas pojma. vsaj rokovat se bodo naucili z orozjem in ne bodo imeli potrebe noret za njim skoz. ne pa tako kot ti vrjetno, ko so te imeli na kratko doma pol ap si se zgonla z prvim ki je prisel pa tudi odešel!!! raje idi poleg, pa se kaj nauci!!! kvasam odo daleč gledaš? idi lepo poleg daj za skatlo metkov pa tarčo pa probaj. prinesi kako flaso poleg pa je!! pa jo cilaj. baba zategnena!!! a policajke ko pri 18 pridej oan siht pa imajo pravo pistolo in okvir v pistoli in polno vec in strelajo enkrat na mesec neki a to pa je varno al kva??? pa kaj 1 x mesec. 1 x na 3 mesece malo. prostovoljno edino. a to pa je kul??
wtfadijo
veš kaj si ti začutila. ti si začutila da si fauš in ljubusumna. to si zacutila. po tvojem pisanju, samo nik je dovolj da vem da si neinteligentna zenska, ki jo je druzba pojedla. imas mogoče nekega tipa s katerim pa nisi zadovoljna, verjetno se dost ne ukvarja z otroci se jih imata. ja? sitna si, debela, nesrečna. kaj si kaksna profesorica ? socijalna delavka? zaposlena v JU. šen dokaz da so pri nas zenske res frigidne zakompleksanke. kot je ze rugelj povedal. njega tud ne maras a ne??!! luzer babji. vse bi naredla da bi se me resla h. samo povedat ne znas nic. ne tehnicnega o orozju, neo streljanjun ne o ničem. znas pa dat nik wtf in adijo. torej govorica raje pa ti gre, a si frizerka???
Kod prvo zračna puška ni lovsko orožje ker največ kar lahko ubiješ je vrabec. Nič ni narobe če so otroci seznanjeni z orožjem, jaz sem star 15 pa mam doma 3 zračne puške in strelam na dvorišču za hišo ki meri 55m2 pa me zato še noben ni upozoril al pa prijavu ker če imaš orožje je logično da ga verjetno znaš uporabljati in se neboš s tem zajebavu.
In kot drugo nimaš pojma. Z Zračnimi se tudi lovi.
https://www.youtube.com/watch?v=Tdvsv6cRacU
zračna puška, pa tudi “prava” (s pogonskim smodnikom), je samo kos železa. ali je nevaren ali ne, je pa odvisno od človeka. v napačnih rokah je tudi nož, avto ali letalo smrtonosno orožje. bistvena je vzgoja in odgovornost. streljanje je lahko odlično orodje za privzgojitev odgovornosti.
žal je veliko prepotentnih idiotov, ki v orožju vidijo dokazovanje moškosti in si večajo ego na tak način. tako kot idiotov s hitrimi avti. šibki ljudje z nizko samozavestjo, ki se morajo dokazovat. zaradi takih ima veliko ljudi neracionalen strah pred orožjem, sploh zaradi medijev ki si s tem zastraševanjem delajo posle.
ampak pomembno je vedet, da so te ljudje v manjšini in da je velika večina tistih, ki se ukvarjajo s streljanjem, odgovornih in usposobljenih. seveda pa ne delajo problemov in se ne postavljajo okoli, zato se o njih tudi ne sliši veliko. in tudi verjemite da je profesionalni strelci VELIKO bolj obsojajo nedogovorno obnašanje kot povprečen človek.
Tema je bila neaktivna že 2 leti ampak… dejmo, da ne bomo sam o koroni govoril.
Z zračno puško lahko ubiješ manjše živalce (kaki vrabčki, hrčki. miši) tudi za golobe sem slišal, v živo videl ranjenega, toliko, da ni mogel letet.. kar po moje pomeni kar hitro smrt na vasi kjer je polno mačk.
Tudi če ne prebije kože, gotovo kar fino boli in naredi vsaj modrico.
Pa dobijo se še namesto ploskih metkov tudi špičasti.
Kaj že navaden lahko naredi očesu, raje ne bi razmišljal.
Drugače pa kolikor vem, se zračno orožje lahko ima, ampak strelja se lahko le na registriranem strelišču.
Streljanje z zracno puško je zelo lep šport.. V osnovni šoli sem bila v strelskem krožku, učili smo se koncentracije, dihanja, proženja. Takrat sem na domačem dvorišču streljala s puško od dedka, danes imam svojo. Za streljanje v tarčo. Ko so češnje, počim pa kdaj v krošnjo, ker drugače bi škorci odnesli vse. Ti ptiči žal ne znajo deliti s človekom in ne razumejo, da lahko kradejo samo na vejah, ki so nam previsoko. Vedno odletijo, vrnejo se najkasneje čez nekaj ur, tako da neke hude travme zaradi poka sigurno ne utrpijo. Tudi dol padel še ni noben in upam, da ne bo. Če že, bo to zgolj kolateralna škoda njihovega tatinstva, ker verjamite, če zadenem glinastega goloba med letom, bi tudi škorca. Mačke tudi ne razumejo, da sveže zrahljana zemlja ni mačji sekret. Prinasajo v svojih iztrebkih toliko zelo nevarnih parazitov, da verjamete ali ne, tudi vi jih ne bi želeli med solato. Zato počim tudi proti mački, tako da se zemlja kar spraši okoli nje. Običajno je za nekaj časa mir in nosi iztrebke kam drugam. Mogoče na njivo kmetu, od katerega prav vi kupujete svojo bio solato. Psi so posebna vrsta. Če imate psičko, ki se goni, bo v tistem času na dvorišče drlo spuščenih potrebnih samcev, ki prebijejo tudi ograjo, da bi naskočili. Od tega jih ne prežene noben šu šuuu in ko v svoji nameri jezno pokažejo zobe, je pač to način, da pokažeš lekcijo nazaj. Rezek plenk plenk je zadosti, da odnesejo svoje potrebne organe kam drugam. Ne v ptiča, ne v mačke in ne v psa nisem streljala, splasila pa kar nekaj. Strogo proti mučenju živali sem, tudi rešujem, zdravim od ptičev, mačk, psov, krtov, piščancev, .. Pomagam žabam čez cesto, nastavljam hrano v globokem snegu, ne lovim živali ne za hrano in ne zabavo, ampak ščitim pa svoje. To se je delalo in še se, verjetno tudi ta vaš sosed ni eden od kretenov, ki tlačijo to zemljo. Čeprav najdeš res maniake, pri čemer nimam v mislih lovcev (čeprav sama tudi tega ne maram) , ki jim je streljanje živali užitek. Vendar takšni so običajno družbeno neprilagodljivi čudaki, ne pa sosedje, ki se z vaškimi pobi igrajo starih igric kavbojcev in indijancev. Preveri, preden kar kličeš policijo, ker bo sosed dobil kazen, tudi staro Slavijo mu bodo zasegli, zelo verjetno po krivici. Vse zato, ker je tebe strah, da bi sine znal držati puško v roki.