Soseda mi nagaja
Naj reši ta problem sama, ne da njega nadleguje. Zaenkrat ne krši nobenega zakona, niti hišnega reda. Ima pravico kaditi v svojem stanovanju ali pa na balkonu.[/quote]
Jaz bi začel kadilcu svinjati po balkonu. Saj veš: nobene pravice ji nima težit. Ne eno ne drugo ne drži vode.
Kako ste eni za luno. Zakaj bi imel nek kadilec pravico nekomu drugemu uničevat zdravje?
Če nekdo kuha in se vonj širi okrog, nam lahko smrdi, to je res. Ampak to ti ne uničuje zdravja. Cigartetni dim pa ti uničuje zdravje.
Kraljevič Marko, veš, če kmet ne bi gnojil, bi ti gledal prazne police v trgovinah s hrano. Tista solata, ki jo ješ, je bila pognojena z gnojem, ki gre tebi tako zelo vnos. Samo tisti gnoj ti ne škoduje, cigaretni dim ti pa škoduje.
Ni res, da nas šele zadnja leta moti dim kadilcev. Moti nas že od nekdaj, zato pa je nastal ta zakon, da se vsaj malce ščiti nas nekadilce, da nas kadilci ne zatrejo in zastrupijo.
Peter, kot so ti predlagali. Prižgi ga v svojem stanovanju. Ne hodi na balkon in to je to.
Vsem, ki jim kadilci kadijo pod oknom: predlgam rože na balkonu in zalivanje ravno v času kajenja, saj veste kako se kaj rado polije in naj teče še dol k sosedu pa še malce zemlje se usuje pa tako naprej 🙂
Naj reši ta problem sama, ne da njega nadleguje. Zaenkrat ne krši nobenega zakona, niti hišnega reda. Ima pravico kaditi v svojem stanovanju ali pa na balkonu.[/quote]
Jaz bi začel kadilcu svinjati po balkonu. Saj veš: nobene pravice ji nima težit. Ne eno ne drugo ne drži vode.[/quote]
Mogoče pa si mu svinjal že prej, pa nisi vedel in ti je spustil malo dima gor, da bi mogoče pogruntal. :))
Seveda ti ga uničuje, če ti gre preveč na živce. Še ne veš, da to ni dobro za zdravje? :))
Seveda ti ga uničuje, če ti gre preveč na živce. Še ne veš, da to ni dobro za zdravje? :))[/quote]
Zdravi svoje komplekse kje drugje.
Posredno tudi. Ker se cunje, zavese ipd. bolj pogosto zasmradijo z vonjem po kakšni čebuli, ocvirih ipd. jih je treba večkrat oprat, kar slabo vpliva na okolje.
Ne le to, da gnojnica smrdi daleč naokoli, temveč nastaja tudi problem kontaminacije podtalnice in posledično ravno tako problemi z zdravjem.
Problem je, da so neki duševno revnejši osebki po tem zakonu začutili željo malodane kar po pogromu in je situacija postala podobna kot v neki deželi v nekem drugem času, ko so kar čez noč postali Judje krivi za vse. Posledično imamo tudi zakon mnogo bolj rigorozen kot v večini EU držav, po katerih se tako radi zgledujemo. Ampak naša nacionalna značilnost je, da smo nekoč želeli biti bolj papeški od papeža, danes pa včasih želimo biti bolj evropski od Evrope.
Mimogrede, če je tobak res takšen problem, potem dajte pobudo, da se ga obravnava enako kot drogo. To pa ne ker … kdo bo pa potem za vse kriv? :-)))))
To je res. Se pa vprašam, kdo nam je dal pravico uničevati in zastrupljati zemljo, hrano, zrak….?
Pa seveda ne zagovarjam kajenja, ker ga ne prenašam.
To je res. Se pa vprašam, kdo nam je dal pravico uničevati in zastrupljati zemljo, hrano, zrak….?
Pa seveda ne zagovarjam kajenja, ker ga ne prenašam.[/quote]
To je zimzeleni argument tistih, ki se sklicujejo na večje barabe, na hujše onesnaževalce, da opravičijo svoje male lumparije. Ampak male lumparije krat milijon, pa se nabere.
Razlog, da sem raje tiho in loputam z okni, je zelo preprost in razviden iz večine odgovorov v tej temi. Kaj nas briga, smo netolerantni in egoistični, posegamo v pravice drugih in podobno. Tisti, ki nas dim moti, namreč.
To, da je med nosečnostjo kadila, me pa res ne briga, to imaš prav, razen v delu, ko je ta dim šel v moje stanovanje namesto v njenega. Vseeno pa, glede na to, da tudi ti kdaj napišeš kaj o čem, kar te res nič ne briga, lahko povem svoje mnenje o nosečnicah, ki kadijo.
Če pa bi vsi tukaj gor pisali samo o tem, kar nas dejansko briga in to brez osiranja, lahko forum kar zapremo.[/quote]
Eno je mnenje o nosečnicah, ki kadijo in nekaj drugega o kajenju med nosečnostjo. Spet tretje pa čutit neustavljivo željo po upravljanju z življenji drugih. Predvsem tega je sploh v kakšnih blokih ogromno. Namesto z lastnimi se ljudje raje ukvarjajo s problemi drugih.[/quote]
V mojem konkretnem primeru ona nevede veliko bolj upravlja z mojim življenjem, jaz z njenim nimam popolnoma nič.
Robi, Boom, če vama gre tako v nos gnoj, predlagam, da jesta samo hrano, ki je pridelana s pomočjo herbicidov, pesticidov. Ker to ne smrdi. Gnoj vama smrdi. Aja, pa seveda Marko. Ja taki, ki vam gre gnjo v nos, taki očitno radi pesticide in herbicide.
Boom, čim bolj zatreti kajenje, bolje bo. Zakaj bi imel kdo pravico nekadilcem kvarit zdravje? Se spomnim šole, ko so učiteljice v šoli kadile. SI prišel k njej v kabinet, ker si seveda moral, kar se nisi zadušil v dimu.
Kje sem napisal, da je problem v gnoju ?
Govorim o onesnaženju zaradi kemije, ki jo ustvarja človek.
Meni se je že velikokrat zgodilo, da mi je bilo od neprijetnega vonja slabo. Sem pač občutljiva na vonjave. In ni mi bilo slabo od cigaretnega dima ali gnoja, ampak od kakšnih izpuhov in neprijetnih telesnih vonjav, npr. prideš v kakšno majhno pisarno ali kabinet pa smrdi po švicu plus kakšnem močnem parfumu; ali se pogovarjaš s kom, ki mu zelo smrdi iz ust; in ko sem se vozila z avtobusom in je bila vročina in prešvicani ljudje in parfumi itd. Torej bi lahko rekla, da vpliva na moje zdravje in dobro počutje. Pa nisem nikoli nikomur zatežila in sem se, če je bilo le možno, odstranila.
Mislim, da s tem cigaretnim dimom res pretiravate in kot je napisal Marko, ne vidite oziroma nočete videti širše slike. Eden drugega zastrupljamo, pa ne samo to, tudi živali, rastline, vodo, zrak…
Če so vam res kadilci tak problem, pa se od njih oddistancirate, kolikor se da…sama se z njimi ne družim (nasplošno so mi cigareti totalno nagravžni, posledično kadilci, da ne bom omenjala kakšne imajo zobe od nekoristnega dima….fuj!!!). Ljudje bi morali svoje telo bolj ceniti in ravnati z njimi najboljše kar se da, brez telesa smo nič….in samo eno imamo na razpolago.
Če bi šlo samo za živalski gnoj, to niti ni tak problem. Problem je gnojnica in ko se dogaja, da polivajo celo vsebino greznic.
ma tebui pa res nikoli ni bilo v življenju prizanešeno.
Pa seveda ne zagovarjam kajenja, ker ga ne prenašam.[/quote]
To je zimzeleni argument tistih, ki se sklicujejo na večje barabe, na hujše onesnaževalce, da opravičijo svoje male lumparije. Ampak male lumparije krat milijon, pa se nabere.[/quote]
To je res. Ampak saj veš, da drugih ne moreš spreminjat. Lahko samo sebe.
Zmedena samica, ti bom povedala kako je bilo pri nas v službi. V pisarni je bilo par kadilcev in par nekadilcev. Kadilci so veselo pušili.
Torej naj bi mi nekadilci dali odpoved in ne hodili v službo?
K sreči je prišel ta zakon, da ne smejo več kaditi.
Robi, jej samo hrano, ki ni pognojena pa bo. Noelle, ti tudi pa bo. Veš eno je, če ti en vali svoj smrad v tvoje stanovanje, drugo je ali to dela v svojem stanovanju.
Mene ne moti, če kdo smrdi in je v svoji pisarni. Če je pa v moji me pa moti, ker se ne morem umaknit. Če mi kdo vali cigaretni dim v moje stanovanje, je problem ja. Naj si prižge v stanovanju pa bo mir.
Joj, pa seveda da mi gre v nos. Komu pa gnoj ne gre v nos, če ima tako izrazit vonj? A se ti zdi, da poskušam onemogočiti zagnojevanje?
kadilci, pijanci in vozniki s(m)o nosilni stebri te družbe.
Ob nakupu cigaret, alkohola, bencina državi plačamo DDV in trošarino še predno kupljeno porabimo (pri cigaretih je dajatev +60%).
Tako, da šolarji, študentje, socialni podpiranci, bolni, penzionisti — potrpite — če se kadilci, pijanci, vozniki “upremo” in opustimo razvade ste ga pušnili — vam država ne bo več plačevala vaših “potreb”.
Marko, gnoj ti gre v nos ja, ješ pa korenček in solato, ki sta pognojena? Zakaj že?
Mene gnojenje ne moti, ker jem hrano. Sem toliko odprte glave, da vem, da ne bi nič zraslo brez gnojenja.
Cigaretni dim pa vsem škodi, nikomur ne koristi, torej ni potreben.
Tudi polivanje s parfumi, da nekoga vohaš na 20m me moti, je tudi nepotrebno.
Ločiš med stvarmi, ki so potrebne in ki niso?
Da ne govorimo o tem, da gnoj je pač proizvod tega, da pojemo toliko mesa.
Leta in leta sem morala delat v pisarni, kjer so me zastrupljali s cigaretnim dimom. Zato so se me kadilci priskutili do konec življenja.
Kmetje v okolici me niso nikoli motili. Jem meso, jem zelenjavo in vem kako do tega pride. Raje gnoj kot kemikalije.
Če bi šlo samo za živalski gnoj, to niti ni tak problem. Problem je gnojnica in ko se dogaja, da polivajo celo vsebino greznic.
ma tebui pa res nikoli ni bilo v življenju prizanešeno.[/quote]
glede polivanja gnojnice imamo zakonodajo zelo dobro urejeno, prepovedano jo polivati po snegu,, po zmrznjeni zemlji, v veliki vročini itd, tam kjer so vodovarstvena območja, 15 m od vodotokov itd…se pa vedno najde kak kekec kot med kadilci ki tega ne upošteva, glede fekalij je pa tako, fekalije je že 20 let prepovedano voziti na nive travnike it,ampak vedno se najde kak kekec ki mu je težko plačat 150 evrov na 4 leta da mu to odpelje komunala…ni pa taistemu kekcu težko dati 1000 evrov na leto za cigarete….
Vse kar plačate davke in še veliko več poberete iz zdravstvene blagajne, ko vas zdravijo. Da ne govorimo o pijancih, ki uničijo zdravje vseh bližnjih.
Mi zaposleni potem podpiramo vaše drage navade, da vas zdravijo.
saj, zato pa smo tam kjer smo…s takimi nosilnimi stebri družbe)))
Mogoče se bo komu zdelo bizarno, ampak dejansko smo odvisni drug od drugega bolj kot si to ponavadi domišljamo. Problem je le naša razvajenost, ko pozabimo, kaj vse imamo in zaradi česa vsega smo to dobili.
Govorim v kontekstu koga si lahko izberem za druženje, sodelavce pač sprejmem (po sili razmer), če so kadilci, k sreči se več noter ne sme 🙂 to je izključno tvoj problem, kako si shajala s takšnimi, ki so kadili v tvojem prostoru, tudi odpoved bi lahko bila rešitev, mar ne? Tudi sedaj, če se dim vali v tvoj flet – preseli se ali pa bodi bolj tolerantna do dima, s pisanjem tu tega ne boš rešila….blok je neke vrste sobivanje, to vzemi v zakup.
Vse kar plačate davke in še veliko več poberete iz zdravstvene blagajne, ko vas zdravijo. Da ne govorimo o pijancih, ki uničijo zdravje vseh bližnjih.
Mi zaposleni potem podpiramo vaše drage navade, da vas zdravijo.[/quote]
če/ ko kadilca zvije zdravje zaradi kajenja je gotof v 3 – 6 mesecih (vso oskrbo v 10 letih kajenja itak že plača v naprej)
Primerjaj to z boleznimi zdravih, ki jim menjajo npr srce (ki pa ga plačujemo oboji: zaposleni in trošarinarji) – ko s prispevki v delovni dobi nihče ne vplača niti, da kirurg stopi v operativno dvorano.
Forum je zaprt za komentiranje.