Soseda mi nagaja
Eni ste pa res zmedni ja zelo. Saj ne moreš verjeti no, da bi eni uvdeli tako, da če nekadilcu ne paše sedet v pisarni s kadilcem, ki mu pod nos kadi, naj da odpoved.
Ja, še sreča, da je prišel zakon ven, da so vas sterali ven kadit. Da lahko ostali v miru delamo.
KOliko let je pa treba zdravit bolezni pljuč? Koliko let je treba zdravit ljudi, ki so jim zdravje uničili pijanci? Ne mislit, da je to par mesecev. Te stvari trajajo leta in leta. Da ne govorimo koliko stane oksrba dojenčka, ki ga rodi mati kadilka recimo in mu že novorojenčku okvari zdravje.
To se pa vidi netoleranca kadilcev. Mislite, da lahko posiljujete vse po vrsti.
Glede na to, da spadaš med tiste, ki jih najbolj moti, če jih nič ne moti, se boš potem pritoževala, da ti prihaja dim preko zračnikov.
Vse kar plačate davke in še veliko več poberete iz zdravstvene blagajne, ko vas zdravijo. Da ne govorimo o pijancih, ki uničijo zdravje vseh bližnjih.
Mi zaposleni potem podpiramo vaše drage navade, da vas zdravijo.[/quote]
Mene popolnoma nič ne moti, to da podpiramo tak sistem zdravljenja oz polnjenja zdravstvene blagajne, kakor imamo urejeno, po moji oceni smo glede tega ena od bolje urejenih držav po svetu. Ljudje se ne zdravijo le zato, ker so imeli ali imajo kakršnekoli škodljive razvade, tudi taki ki živijo povsem zdravo nimajo s tem še nobene garancije za razvoj boleznin….in tega je vse več (na trgu je preveč instantne in kemično pridelane hrane, živil).
To se pa vidi netoleranca kadilcev. Mislite, da lahko posiljujete vse po vrsti.[/quote]
Posiljujem? Hehe…..no ja, tudi prav :)))
ja, res si bila boga. Najprej v šoli hodit v zakajene kabinete, potem pa še v službi bit v istem prostoru s kadilci. Ne, ne bi bilo treba dajat odpovedi, me pa vseeno zanima kaj si naredila glede tega. Lahko bi predlagala, da se v pisarni ne kadi in to na primeren način argumentirala. najbrž tudi nisi bila edina nekadilka. Lahko bi šla do šefa in prosila za preselitev v drug prostor oz. ločit kadilce in nekadilce. Ampak, ne. Verjetno si bila lepo tiho, ko pa je ja tako fajn, če ima človek kaj za povedat kako zelo “trpi”.
Povsem legalna, legitimna in razumna rešitev bi bila odpoved delovnega razmerja, zamenjava službe, prenehati delat. Ne vem, čemu je potreben tak negativen odziv.
od JZŽ – Janez dela to z občutkom
kako pa ti ☺
Vi pa res še niste veliko hodili v službo. ALi pa ste sami šefi tu gor, da se lahko tako menite.
Ja, velika večina je kadila. Vključno s šefom. Novinci se nismo smeli pritoževati, vsakemu pritoževanju je sledil mobing.
Žal nismo vsi taki srečkoti, da bi se nam ponujele službe tako kot se vam. Eni smo kot novinci pač morali marsikaj požret. Bunjenje pač ni pomagalo.
od JZŽ – Janez dela to z občutkom
kako pa ti ☺[/quote]
Z občutkom, z občutkom, ljudje nismo drva 🙂
Povsem legalna, legitimna in razumna rešitev bi bila odpoved delovnega razmerja, zamenjava službe, prenehati delat. Ne vem, čemu je potreben tak negativen odziv.[/quote]
Ti bi verjetno tudi to rekla, da če šef otipava delavko, da naj da ona odpoved oz. naj se ne pritožuje, če noče dati odpovedi.
Si že slišala za delavske pravice? Si sploh kdaj hodila v službo, da take traparije kvasiš?*
Povsem legalna, legitimna in razumna rešitev bi bila odpoved delovnega razmerja, zamenjava službe, prenehati delat. Ne vem, čemu je potreben tak negativen odziv.[/quote]
Ti bi verjetno tudi to rekla, da če šef otipava delavko, da naj da ona odpoved oz. naj se ne pritožuje, če noče dati odpovedi.
Si že slišala za delavske pravice? Si sploh kdaj hodila v službo, da take traparije kvasiš?*[/quote]
Ne mešati hrušk in jabolk; možno je tudi, da bi ji svetovala se naj umakne. V službo hoditi zato, da bi se potem lahko po forumih tako pritoževala kot ti (in to celo za nazaj??)….sem raje doma 🙂
stvar pristopa in psihologije
se je dalo zmeniti (še mnogo pred vsemi omejitvami kajenja), da so bili kadilci v enem prostoru nekadilci v drugem …
sam v svoji hiši nikoli nisem kadil v sobanah (ja tudi v najslabšem vremenu in mrazu grem lepo ven ), tudi, ko sem imel svoje pisarne nisem kadil v njih … že nekaj časa pa ne kadim tudi v svojem avtu (ta je bila najtežja za speljati).
pa tudi, če se hranim na vrtu med hranjenjem ne kadim (in tudi drugim “ne dovolim”, da kadijo dokler se je)
Moja mati je tud v socializmu hodila desetletja v službo, kjer je šef rauhal kot za stavo in ona je to hočeš nočeš pač “požirala”. Seveda bi lahko zamenjala službo, a ni rečeno da drugod ne bi bilo enako.
Ljudje smo si različni, treba je najt/poiskat pot ki odgovarja obema, ne pa si hodit po prstih, ampak ljudje takoooo zeloooo radi poudarjajo svoje pravice, na dolžnosti pa pozabljajo, da je včasih res bolje bit tiho, si mislit svoje in se čimmanj obregat ob druge. Čeprav imam svojo filozofijo, kaj prinese to če stvari pometamo pod preprogo ..
Na hitro bom pristavila se svoj piskrcek. Sem kadilka. Zivim v vecstanovanjski hisi (od vseh 4 ‘strank’ smo edini,ki smo mlajsi pa se male otroke imamo-ubogi upokojenci 😉 ). Nikoli mi na misel ni prislo, da bi s svojo razvado posiljevala se koga drugega. Moja mama je nekadilka, zato, ko gremo na obisk se spokam ven in prizgem na dvoriscu-ne glede na vreme. Tasca in tast sta nekadilca-grem ven in prizgem zunaj, ko smo na obisku. Malo uvidevnosti je potrebno tudi z nase strani dragi moji. Samo se tole dodam na hitro: niti na misel pa mi ne pride, da bi prizgala cigareto v avtu, ko gremo na daljso pot s tamalima. Ju imam prevec rada, da bi ju zastrupljala z mojimi ‘izpuhi’.
Problem je v tem, da ko ti greš kadit ven, se tvoj dim ponavadi vali navzgor, zgornjemu sosedu skozi odprto okno. Kaj pa sedaj? To je namreč rdeča nit debate. 🙂
Tu imam malo vec srece kot ti. Moja zgornja soseda je ravno tako kadilka, s tem, da ona kadi v stanovanju. Jaz se dejansko umaknem h garazi, ki ni ob samem stanovanjskem objektu. Vsak ima svoj pogled na celotno stvar in meni osebno tvoja soseda ni sitna. Sama bi ji bila hvalezna, ce bi mi povedala, da jo moti, ker se zavedam, da tobak ni ravno najbolj zdrava zadeva. Ne zame, za sosedo, se manj pa za otroke ali ljudi, ki imajo tezave z dihali. Ne vem no, sama sem pac uvidevna glede tega. Pa se to sreco imam, da smo v pritlicju in sem dejansko v parih korakih zunaj.
Problem je v tem, da ko ti greš kadit ven, se tvoj dim ponavadi vali navzgor, zgornjemu sosedu skozi odprto okno. Kaj pa sedaj? To je namreč rdeča nit debate. :)[/quote]
V tem primeru greš rože zalivat in upaš, da še pogasiš kakšen ogenj. 🙂
V bloku je tako da moraš imeti ogromno toleranco.nikoli ni za vse prav,a ne.Hvala bogu da smo v hiši.
S fantom kadiva v stanovanju , ki ga temu primerno pogosto tudi zračiva, pa se zgornji sosedje (mlada starša, dva majhna otroka) še niso nikoli pritožili, da jih kaj moti, pa čeprav so nekadilci. Ko sem soseda (mlad pa open minded oče) vprašala, če se kaj voha, je rekel, da redko, pa ne preveč, pa da na svežem zraku tudi dima ni toliko, da bi se počutil ogroženega zaradi pasivnega kajenja. Pa čeprav zračiva takoj po tem, ko pokadiva…
Ko pride pa kakšen nekadilec na obisk, se pa zmenimo, da se kadi samo v eni sobi, zapiramo vrata, pa smo vsi zadovoljni.
Me pa vseeno zanima, koliko nekadilcev odstopi mizo na terasi kakšnega lokala, ko je zunaj lep sončen dan, da ne motijo kadilcev pri naši gldi gldi razvadi. 🙂
Jaz bi na tvojem mestu ugodila sosedini želji in ji pozvonila vsakič, res vsakič, ko bi šla kadit. Tudi če bi bilo to sredi noči 😉
Avtor mislim ,da si ti tej tvoji sosedi všeč in ti zato teži .
Po domače povedano rabi tvojega tiča 🙂
Daj se jo že usmili in jo poservisiraj mislim ,da boš potem
imel mir to okoli cigaret .
Ampak potem jo boš moral redno servisirat ali si pripravljen na to
🙂
Kadilci, kdo vam daje pravico, da zastrupljate ljudi okrog sebe?
Vse kar plačate davke in še veliko več poberete iz zdravstvene blagajne, ko vas zdravijo. Da ne govorimo o pijancih, ki uničijo zdravje vseh bližnjih.
Mi zaposleni potem podpiramo vaše drage navade, da vas zdravijo.[/quote]
če/ ko kadilca zvije zdravje zaradi kajenja je gotof v 3 – 6 mesecih (vso oskrbo v 10 letih kajenja itak že plača v naprej)
Primerjaj to z boleznimi zdravih, ki jim menjajo npr srce (ki pa ga plačujemo oboji: zaposleni in trošarinarji) – ko s prispevki v delovni dobi nihče ne vplača niti, da kirurg stopi v operativno dvorano.[/quote]
Moja mama je vneto kadila več desetletij in je ni pobralo v 3 do 6 mesecih, ampak kar lepo zajeda zdr. blagajno že okoli deset let (rak in kopb).
Forum je zaprt za komentiranje.