Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Soseda mi nagaja

Soseda mi nagaja

Država. Zakon.[/quote]VJugi se je od prodaje cigaret živela partija (zaslužek je bil direktno njen) in s tem denarjem financirala svoje delovanje…Le koga sedaj podpirate? :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Še vedno mi ni jasno, kako si prišla na idejo, da imam raje kemikalije, kot pa naravno gnojenje ?

Država. Zakon.[/quote]VJugi se je od prodaje cigaret živela partija (zaslužek je bil direktno njen) in s tem denarjem financirala svoje delovanje…Le koga sedaj podpirate? :/[/quote]Ne vem, če ravno kaj podpiramo, samo odgovarjam(o) na vprašanje. 🙂 Ne vem pa, kdo sedaj živi od tega denarja. Verjetno imamo vsi nekaj od tega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Država. Zakon.[/quote]VJugi se je od prodaje cigaret živela partija (zaslužek je bil direktno njen) in s tem denarjem financirala svoje delovanje…Le koga sedaj podpirate? :/[/quote]
Še vedno partijo. Le barve so zamenjali. Sedaj niso več (samo) rdeči, ampak vijoličasti. 🙂

Ko je že ravno govora o onesnaževanju, naj omenim, da je tobak čisto natur zadeva, z vsemi eko in bio prefiksi. Še posebej, ko gre za svetle Virginijske sorte :-))

To je res, da je bolj zdravo kaditi le tobak. Če le človek ne bi postal zasvojen in začel pretiravati.

To je res, da je bolj zdravo kaditi le tobak. Če le človek ne bi postal zasvojen in začel pretiravati.[/quote]A sploh lahko rečeš, da je zdravo karkoli kadit? :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ma poglejte to iz tega kota. Če je balkon moj jaz lahko na njem kadim. Večina ljudi ne kadi več po stanovanjih ampak po balkonih. Na sploh se soseda obnaša zelo neumno.

1. kadilci 60% cene cigareta financiramo javni proračun.
2. če babnici ni všeč kaj počnejo sosedje zunaj … naj si kupi veliko parcelo in živi tam
3. socializma v katerem so snažilke odločale je konec — njeno je za njenimi zidovi … zakaj se pa ne pritožuje zaradi slabega zraka zaradi kurišč, avtomobilov …
4. če ni “fu*kabilna” naj pač prenaša vse, kar grdavše doleti.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Hja isto je tole: če je balkon moj, lahko polivam vodo po njem, tako kot tvoj dim gor, bo moja voda tekla dol na tvoj balkon. Blatna voda se ve.
Saj je moj balkon, lahko polivam po njem.

Soseda ima vso pravico, da v svojem stanovanju diha svoj zrak in da ima balkon ali okna odprta kadar želi. Ti pa imaš seveda pravico, da na svojem kadiš, ampak nimaš pravice, da dim tvojih cigaret spuščaš k sosedi. Obdrži ga na svojem!Motiš bivanje in soseda ti lahko prek sodišča zacola kar mastno odškodnino.
Če kadilski zakon prepoveduje kajenje v lokalih, še ne dovoljuje uničevanja zdravja sosedom v stanovanjih- tako večina zmotno misli.

Zakon ščiti bivanje soseda (Stvarno pravni zakonik) pred neobzirnim sosedom. Kajenje pa ubija- tudi pasivno.Dovolj jasno?

Lahko kadiš- ampak na svojem. Tvoj dim pa nima kaj iskati v stanovanju sosede in ga obdrži lepo doma. Če imaš stanovanje pod sosedo je to skoraj nemogoče, ker se dim dviga in najde luknje navzgor, sploh če si v bloku.Soseda bi te lahko tožila za odškodnino za smrad in ogrožanje zdravja. Kajenje ubija- to pravi zakon. Nimaš pravice do škodljivih imisij v obliki pasivnega kajenja v tuje stanovanje.Kadilski zakon res ščiti obiskovalce lokalov, ni pa zelena luč za smrajenje sosedov s strani kadilcev.

Kaj naj pa jaz nardim, ko mi po jašku na hodniku stanovanja prihajajo raznorazne vonjave, od prežgane čebule pa vse do kajenje trave?! Nič ne morem. Lahko “vrnem” s kakim zažganim kosilom, ampak to kasira sosed višje od mene…

Lepo bi bilo, ko bi se ljudje naučili strpnega dialoga in se ne obnašali, da so sami, če živijo v večstanovanjskih stavbah.

Tisti, ki primerjate cigaretni dim in smard s tistim iz kuhinje (največkrat ta sploh ne smrdi!), ste na zelo napačni poti razmišljanja, saj cigaretni dim zelo škodi zdravju, najbolj nekadilcem, medtem ko kuhinjski ne. Preberite si sobotni žurnal, kjer je o škodljivosti cigaretnega dima nekaj več napisanega.

Avtorju teme naj povem še svoje stališče – saj bi prav jaz lahko bila ta soseda, ki loputa z okni, ko dim zasmradi moj dom. Prav to se namreč dogaja – soseda pod nami namreč v enem popoldnevu in večeru na svojem balkonu vsaj 10x prižge cigaret, dim pa zajame celo stanovanje in pride skozi prav vsa okna in pokriti balkon – otroška soba, spalnica, kuhinja z dnevno sobo in kopalnica, vse zasmrdi. Tu živimo midva z možem in 4-mesečnim dojenčkom, 10-letna sestrica ter moja starša, vsi nekadilci. pozimi tega problema ni, okna so pač zaprta, njo pa na balkonu preveč zebe in kadi v stanovanju. Spomladi in poleti pa preživljamo pekel, sploh poleti, ko so okna zaprta čez dan in si zvečer zaželimo malo svežega večernega zraka … Potem pa kar naenkrat zasmrdi in zadimi stanovanje. Do sedaj tega problema ni bilo, saj pod nami živi šele dve leti. In naj povem, da počnm prav to, kar počne tvoja soseda – loputam z okni in upam, da bi se nas usmilila, razmišlajala pa sem o istem ukrepu kot tvoja soseda. Naj povem še, da gospa živi v polpritličju, pred blokom pa imamo krasno urejeno zelenico s klopcami in mizo.

Zdaj pa povejte, kje je tu pravica. Da zaradi ene grde, gnusne razvade trpi moja družina, sploh 4-mesečni dojenček.

“protikadilski” zakon je nastal kot varovanje zdravja nekadilcev.
Torej nekadilci – lepo v zaprte prostore tako doma kot v lokalih …
sploh tisti z majhnimi otroci.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Če nekoga moti vonj po čebuli in če ga to zelo moti, lahko to zelo škoduje zdravju in sicer psihičnemu. Naj gre tožit soseda zaradi tega? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ljubica, a pasivno kajenje konoplje pa je zdravo? Včasih je še skupni hodnik zadimljen. Vam povem, ena stara se ga zadeva!

Ljubica, a pasivno kajenje konoplje pa je zdravo? Včasih je še skupni hodnik zadimljen. Vam povem, ena stara se ga zadeva![/quote]Pejt k tisti stari in ji reč naj pojača dim, ker včasih še nate (blagodejno) vpliva…. 😀 😀

Če le ni samo kratkoročen tale vpliv, hehe.

mah … pobijte se — bo več delovnih mest fraj, manj socialnih prispevkov in penzij izplačanih … skratka vsaj nekaj bo koristi od vas za državo … kadilci vsaj pačuje(m/j)o trošarino in DDV že v naprej.

Ljubica, a pasivno kajenje konoplje pa je zdravo? Včasih je še skupni hodnik zadimljen. Vam povem, ena stara se ga zadeva![/quote]Pejt k tisti stari in ji reč naj pojača dim, ker včasih še nate (blagodejno) vpliva…. 😀 :D[/quote]

A tako??? Eh, maš prav! Kdo se bo sekiru za brezveze, we’re gonna die either way! 😀 Še tebi prinesem eno đolo?

Pejt k tisti stari in ji reč naj pojača dim, ker včasih še nate (blagodejno) vpliva…. 😀 :D[/quote]

A tako??? Eh, maš prav! Kdo se bo sekiru za brezveze, we’re gonna die either way! 😀 Še tebi prinesem eno đolo?[/quote]:D 😀 Se ti zdi, da jo rabim? 😀
Ali bi naredila le blagovno menjavo? Jagode bodo kmalu…. 😉

Samo res!! 🙂 Italijanske umetne se že bohotijo na policah. Vidiš, z domačimi jagodami me pa kupiš 🙂

Samo res!! 🙂 Italijanske umetne se že bohotijo na policah. Vidiš, z domačimi jagodami me pa kupiš :)[/quote]
toliko o tem, da bi bol One lahko milionar, ker bi ti za milion dala … kdor bi pač plačal

Samo res!! 🙂 Italijanske umetne se že bohotijo na policah. Vidiš, z domačimi jagodami me pa kupiš :)[/quote]
toliko o tem, da bi bol One lahko milionar, ker bi ti za milion dala … kdor bi pač plačal[/quote]Bimbo, Stavim gajbico jagod, da ona ponudi brez denarja, če je le tip dovolj bogat… 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close