Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Soseda mi nagaja

Soseda mi nagaja

toliko o tem, da bi bol One lahko milionar, ker bi ti za milion dala … kdor bi pač plačal[/quote]Bimbo, Stavim gajbico jagod, da ona ponudi brez denarja, če je le tip dovolj bogat… ;)[/quote]
proti_stava … nabrišem jo tudi jaz, če jo ti ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Bimbo, Stavim gajbico jagod, da ona ponudi brez denarja, če je le tip dovolj bogat… ;)[/quote]
proti_stava … nabrišem jo tudi jaz, če jo ti ☺[/quote]Kaj pa vem, zdi se mi, da si preubog…. 😀

Jaz sem pa svoje bogastvo že investiral v neko drugo banko…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

proti_stava … nabrišem jo tudi jaz, če jo ti ☺[/quote]Kaj pa vem, zdi se mi, da si preubog…. 😀

Jaz sem pa svoje bogastvo že investiral v neko drugo banko…. ;)[/quote]
z “bankrotiranci” pa res ne morem igrati na borzi … popušnik mali

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kaj pa vem, zdi se mi, da si preubog…. 😀

Jaz sem pa svoje bogastvo že investiral v neko drugo banko…. ;)[/quote]
z “bankrotiranci” pa res ne morem igrati na borzi … popušnik mali[/quote]Sedaj živim od obresti…popušnik veliki….. 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

z “bankrotiranci” pa res ne morem igrati na borzi … popušnik mali[/quote]Sedaj živim od obresti…popušnik veliki….. :D[/quote]
tisto kar vidiš preko net TRR v rdečih številkah je MINUS —- toliko ti manjka do nule

nevem3x, si pa res trap, no. On ne govori o evrčkih tko kot ti tc tc tc

Res, tud inteligentno podjebavat ne znaš. Človek bi se najraje zjokal.

ko boš ti lahko plačala mojo položnico z najmanj € … boš pa lahko pametna. Commprende???!
zdej pejt pa iskat fukača, ki bo plačal najemnino za tvojo sobico.

Pri nas je sosed kadil, ko smo imeli novorojenčka in večkrat je otrok komaj dihal in še sedaj me skrbi, koliko škode za zdravje je bilo takrat narejeno. No k sreči se je verižni kadilec kmalu odselil. Sem pa stvari preverila.Tako ti, kot tudi soseda, imata vsak pravice v svojem stanovanju. Imaš pravico kaditi v svojem stanovanju, nimaš pa pravice, da tvoj dim spuščaš v sosedino stanovanje. To pomeni, da ne moreš kaditi, če se soseda ne strinja, da tudi ona in drugi kadijo s tabo. Soseda te lahko toži na prenehanje motenja in za škodo.

Tožiš lahko človeka za vsako neumnost, bolj vprašljivo je, ali bo tožba uspešna. V tem primeru, ko nekdo kadi na svojem balkonu, močno dvomim, da bi bil zgornji sosed uspešen. Ne se hecat no, kdo se bo s tem ukvarjal. Sem skoraj prepričan, da take tožbe po hitrem postopku zavrnejo. Kot da že sodišča ne zamujajo dovolj z bolj pomembnimi stvarmi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Lahko kaj več poveš o tem, kje si preverila in kaj točno si izvedela? Obstaja kak zakon glede tega?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ko je bilo hudo in je otrok zbolel sem šla k odvetniku. Povedal mi je, da se protikadilski zakon res nanaša na lokale, in tam obiskovalcev ne smeš zakajevati, kar pa avtomatično ne pomeni, da soseda pa lahko.Samo postopek je malo daljši, ker moraš na sodišče. Stvarnopravni zakonik določa sosedske odnose. Kajenje je škodljivo zdravju, na ovoju piše da ubija. Moj otrok je trpel in jaz bi na sodišču uspela, ker bi dokazala, da imam zaradi soseda kadilski dim v stanovanju, ki ga mora moj otrok dihati.

Ok, mogoče bi na sodišču res uspela, ampak vprašanje je, če bi tvoj primer sploh prišel na vrsto za obravnavo, preden bi zastaral. Mislim pa, da bi tudi spodnji sosed imel zelo dobre argumente, posebej če bi tudi on imel svojega odvetnika. Odvetnik je le želel plačilo, zato ti je rekel, da bi primer uspel, to je moje mnenje.

Zahtevek za prenehanje vznemirjanja ne zastara.
Ne vem kako bi lahko na sodišču sosed uspel z argumenti!?Zdravju škodljiv dim puha v moje stanovanje in duši mojega otroka. Ali je to res tako nepomembno, da bi sodišče reklo sosedu, kar tako naprej, jaz naj pa še trpim.

Problem je v tem, ker se sosed nahaja še vedno v svojem stanovanju, tudi če je na balkonu. Dim potem prinese k tebi veter, vpliv gravitacije, zračnih tokov itn., ne puha ga on namerno v tvoje stanovanje.

…in potem moraš še dokazat, da je ravno tisti dim, ki ga imaš v stanovanju, točno od njegove cigarete……

———————-
Dva soseda sta se kregala zaradi lepe parcele na kateri je bila ena mlaka.
Nakar sta šla k odvetniku. Ker pa drugi sosed ni vedel, da je prvi že bil pri istem je tudi sam šel tja.
Odvetnik mu lepo pove, da že zastopa njegovega soseda in mu priporoči drugega odvetnika, napiše na list nekaj besed, da zadevo v pismo in ga izroči temu zavrnjenemu sosedu češ, da je napisal priporočilo zanj, da ga bo odvetnik raje sprejel.
Možakar odide in ni si mogel kaj, da ne bi po poti odprl pisma in prebral kaj je napisal.
“Dragi kolega pošiljam ti stranko, ki se toži za parcelo z mlakužo z mojim klientom. Poskrbi, da bo parcela najina, mlaka pa naj ostane njima.”

Marko- to pa ne bo držalo, da bo veter…. kriv.Če ti kadiš pač poskrbi, da bo dim ostal na tvojem; lahko si omisliš kadilnico z dimnikom.

On_Pri nas se res sosedje prepirajo za vsako lužo. Gre za ponos, last, češ to je moje. Ko pa gre za dihanje pa večina misli, da smrad ni nič takega. Pa vendar je zrak najpomembnejši, brez zraka ne moreš živeti več kot minuto, dve, brez vode malo dlje, brez hrane pa še dlje, brez svojega cm parcele pa lahko večno živiš.Pa vendar se prav zaradi meje sodne police sibijo in ljudje največ prepirajo.To pa je škoda časa sodišč, ker ne gre za ogrožanje zdravja.

ČE bi šla na sodišče. Pa nisi. Zdaj lahko sanjaš o koruzi.

Kajenje ubija. Zato noben sosed nima pravice, da nas sili v pasivno kajenje z njim!

kajenje (cigaret s filtrom) je dihanje najbolj čistega zrava v urbanem okolju.

Ne razumem ljudi z majhnimi otroki, da v mestu odpirajo okna.

NM-3 W -take, ki so nekoč razmišljali tako kot ti in veselo kadili s filtrom ali brez srečujem dnevno in vidim njihovo žalost v očeh (pa še kaj veliko hujšega), ko storjenega ne morejo več popraviti.

Jaz ne kadim, nikoli nisem, nikoli ne bom. Vendar pa, če nekdo kadi v svojem stanovanju, menim, da noben zakon ali hišni red ne določa tega, da moraš gibanje dima od cigaret nadzorovat, medtem ko kadiš. Tega ni, odmisli. Kljub temu, da škoduje tvojemu otroku. Na stvar gledaš preveč čustveno. Poglej razumsko. Kajenje je prepovedano samo na javnih mestih, ravno zato, ker škoduje ostalim. Dom pa ni javno mesto.

glede na to, koliko so z DDV in trošarino plačali za to zavoženo državo … jih čisto razumem.

Marko-ni prave logike.Po tvojem kajenje mojemu otroku, ker je doma, lahko škoduje, ostalim, ker so na javnem mestu pa ne sme. Bo treba otroke peljat domovat v lokale? Je pa res, da je zakon stanje v stanovanjih poslabšal. Kadilci zamujeno nadoknadijo, in ker ne morejo kaditi v lokalih, so se njihove kadilske seanse v stanovanjih pomnožile, pasivno kajenje njihovih sosedov pa tudi.

Mah, po mojem ne, saj nisem jaz nastavljal zakona. 🙂 Tako pač je.
Če bi bilo po moje, bi cigarete ukinil, ampak to bi imelo neke druge posledice nekje drugod. Sicer pa, raje razmisli o tem, kaj lahko v dani situaciji narediš za otroka, namesto da izgubljaš energijo tam, kjer ne moreš nič dosečt. Pogovori se s sosedom ali nekaj, speci mu piškote, ne vem. :))

a na to, kako je vse zasvinjano (zrak, voda, …) že v času gradnje vaših je.be.nih blokov pa, ko se vselite, da je treba vaš dre.k, pomije, smeti … speljati nekam in to “predelati” … pa s tem na.je.ba.mo tudi tisti, ki živimo tri dni iza božjega hrbta … to je pa OK???
Da pada kisel dež po vsej državi tudi zato, ker vam pred nosom odplužijo sneg, odpeljejo vaše odpadke … (namesto, da bi ga ročno skidali in odpadke požrli) se vas pa ne tiče???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close