Soseda mi nagaja
Mah, po mojem ne, saj nisem jaz nastavljal zakona. 🙂 Tako pač je.
Če bi bilo po moje, bi cigarete ukinil, ampak to bi imelo neke druge posledice nekje drugod. Sicer pa, raje razmisli o tem, kaj lahko v dani situaciji narediš za otroka, namesto da izgubljaš energijo tam, kjer ne moreš nič dosečt. Pogovori se s sosedom ali nekaj, speci mu piškote, ne vem. :))[/quote]
Sosed se je odselil in sedaj normalno dihamo svež zrak. Pogovor z njim je pomagal, vendar za en dan, potem, no potem pa… je bila odvisnost močnejša. Sedaj zelo dobro razumem veliko stisko tistih, ki se bojijo noči, ker jih čaka spanje v zasmrajenih, zadušljivih spalnicah. Zakon jim daje možnost, da zahtevajo prenehanje vznemirjanja in tudi odškodnino. Ni lahko, je pa vredno- gre za dom, zdravje, življenje.
Sem kadil, pa nisem verjel, da tako smrdi. Sem mislil, da se ljudje izmišljujejo. Danes, ko sem dobri dve leti brez ne zdržim tega smrada. Razumem sosedo.
Ne vem če pišem na pravi naslov, a nekomu se res moram izpovedati..
Pred petimi leti sva se z mamo preselili v manjše stanovanje v manjšem bloku.. Že na začetku se je v naju nenehno vtikala starejša soseda, ki sama živi pod mano. Na začetku jo je motil najin kuža, češ da nenehno laja ponoči, pa čeprav je spal.. To sva še prenašali, dokler se ni začelo zares. Nek večer je ob 11.00 klicala policijo, da pereva perilo. Seveda ga nisva, ter sva policista tudi povabili noter, naj se sama prepričata. Mama je bila vsa iz sebe, saj je mislila, da se je kaj zgodilo sestri ali bratu.
Mama se je potem odselila k partnerju in v stanovanju sedaj živim sama, stanje pa se je še poslabšalo. Pod oknom slišim, kako me obrekuje, da cele dneve samo spim, da sem zadrogirana, da smo jaz mama in sestra “babe zmešane” ter da ni čudno da nas je babica vrgla ven iz hiše, pa čeprav je mama družinsko hišo podedovala in je to stanovanje kupila kot investicijo.. Res grozno.. Potem brska po smeteh in me obtožuje da narobe ločujem odpadke, pa čeprav mislim da sem ena izmed redkih, ki odpadke res vestno ločuje..
Sedaj se je izmislila, da ji zamaka zaradi mene in je kar vstopila v moje stanovanje ter šla v kopalnico, kjer pa ni našla ničesar razen brisače na tleh in to naj bi bil dokaz.. Naj vam povem da ji od mene sigurno ne zamaka.. Sploh ne vem, na koga naj se obrnem.. Ti pritiski so se začeli poznati tudi na mojem značaju.. Malo zmedeno sem pisala, ampak upam da mi kdo pomaga s kakšno besedo.
Lep pozdrav!
In tole je bil le delček vseh problemov, ki sem jih z njo že imela. Ko sta na obisk prišla babica in dedek ali prijateljica je kar njim začela razlagati kakšna sem, da sem nevzgojena punca. Enkrat je bil pa pri meni prijatelj, ki kar dobro zgleda in takoj naju je povabila na kozarček, kjer se je tako hinavsko obnašala, da mi je šlo na bruhanje! Češ kakšna krasotica sem, kako kaj študij… Naslednji dan je bilo enako kot prej.. Naj vam še povem, da me stvar ne bi motila, če ne bi imela takšnega vpliva na ostale sosede, saj tu živi že zelo dolgo.. Še čisto spodnja soseda mi je rekla da ji je zelo žal, da imam takšne probleme, a da so že toliko časa sosedje, da ji ne more nič reči.. Kakšen nasvet?!
…enga, da jo porihta kot je treba. Očitno ji je zelo dolgčas.
Za crknit:))
Mi smo imeli kot mirna družina tudi probleme s sosedo. Še dosti huje kot pišeš ti. Potem pa se je zgodilo: “Počil” mi je živec in en dan sem jo “natulil” na hodniku in to s “polnimi pljuči”, koliko sem zmogel. Na stopnišču se je pojavilo več kot deset sostanovalcev in za tem tudi policija.
Jaz in moja pljuča pa dalje, niso odnehala. Sile nisem uporabil.
…medtem ko je za druge škoda, da pozabljajo na strpnost, eno temeljnih načel, ki jih cerkev uči.[/quote] jebeš cerkev kaj pa ima sploh cerkev pri tem primeru ki ga opisuje avtor? hahaha si me nasmejala.
ex kadilci ste najhujši kar se cig. dima tiče. kar ste prej sami počeli to zdaj očitate drugim.BRUH!
Pizda kaksne probleme imate vi ,ej..dobro ,da jih nimam..drugace pa jo jaz osebno posljem v tri pi…mat…in kadim vsakih 10 min…to je sam zlehnoba!!
Forum je zaprt za komentiranje.