soseda mi zvonila ob polnoči zaradi pralnega stroja..
Živimo v večsrtanovanjski hiši, mi na vrhu, imam 2 mala otroka, šport, posteljnina..pač dosti se nabere za prat.In seveda se spravim prat pozno zvečer, ko otroka končno zaspita, še kaj postorim..pa saj ni važno, imam pravico prat kadar je poceni tok?! In tako se je zgodilo, da je spodnja soseda se mi par dni nazaj ob polnoči obesila na zvonec, mož je šel pogledat kaj je, ona pa histerično vpila, da naj takoj ugasnemo stroj, da ona ne more spat, ko ji bobni na glavo, kako smo nesramni, kot da smo sami v hiši, bo ona že dosegla, da bomo nehali, če ne zlepa pa zgrda, kar neki je grozila..mož ji je trikrat rekel, naj se umiri, se je zadrževal, da ni znorel nazaj..Nekaj se je usajala še da od 22h do 6h mora biti mir, da tak je hišni red (kateri že, mioga nimamo obešenega nikjer)..skratka drla se je kot sraka, da nam je že parkrat rekla..nekaj časa smo imeli pol stroj na podlogi iz gume a je serviser rekel da to za stroj ni ok ker pol pa skače kot na fedru..
Ko bi bila vsaj do sebe tako striktna!! Ko so pa poleti še z enimi sosedi imeli na atriju spodaj veselice, muzika itd do 1h in čez pa ni bil nič hišni red mir in tišina al kako? Težila je tudi sosedi poleg sebe kaj se ima za tuširat ob 4h zjutraj, da njo to moti in ne more spat, mislim..
Halo, živimo v večstanovanjski, a zdaj naj gledam da ponoči ne potegnem vode če grem na wc se ne tuširam itd da ja ne bom motila? najbolje da mi da še urnik kdaj naj sploh lahkio perem, ker njen tip ima tudi nočne in pol dopoldne spi in verjetno mu tud takrat ropotam na glavo??
naj si dajo čepke v ušesa al pa se odselijo v individualno bajto če hočejo popoln mir. Seveda na živce tudi naši otroci, ko skačejo po stanovanju..pa naš voziček spodaj v veži jo tudi moti.
Sem si prav prebrala zakon o javnem redu in m iru in piše samo, da od 22h do 6h ne smeš uporabljat AKUSTIČNIH aparatov naglas, da s tem koga motiš, pralni stroj je pa GOSPODINJSKI aparat in nikjer ni omenjeno da ga ne smem imet vklopljenega ponoči, zakaj pa potem je poceni tok?? Še na eni reklami je pisalo; ko vse že spi, naj se pralni stroj vrti!
Tako, sedaj bom žleht zanalašč. Danes v nedeljo, sem programirala pralni stroj nalašč tako, da je začel prat ob 6:00 zjutraj in to bom počela za petek in svetek pa naj mi še kaj reče če upa! Perem v urah, ko je “dovoljeno” Pa ko bodo naslednjič žurke na atriju, bom klicala policijo da kalijo nočni red in mir da ne morem spat. Pa ko bodo grilali spodaj bom težila, da mi gor smrdi..pa že še kaj.. bo ona še kdaj se meni obesila na zvonec ob polnoči in se drla! Ko bi vsaj kulturno mirno rekla, ne pa cel izpad.Ne počnem nič nezakonitega in meni že ne bo nihče odrejal kdaj lahko perem. No mer prav zanima vaše mnenje..
ja, jezna sem kot ris se bom že skulirala ampak ob 6:00 jim pa ne uide ena centrifuga na glavo hihi..
Se strinjams tabo. Seveda, pa pač peri ob 6h zjutraj, ni problema…in tudi naslednjič, ko bo imela obiske in muziko ji vrni. Skratka, jaz bi isto naredila kar imaš v planu, brez kreganja sicer, lepo potiho, ampak ji pa vsekakor vrni in ji s tem daj vedeti, da nej ne jebe.
Taki ljudje mene tako razjezijo…jojjojoj..
Če tvoji otroci lahko spijo, ko stroj dela….potem mi res ni jasno kaj njo tako moti?! In kako si res upa s takim dretjem priti zvoniti na tvoja vrata….naslednjič ji sploh ne odpri, ali pa odpri in ko boš videla kaj flanca, samo brez besed zapri nazaj. Pa naj policijo pokliče, pomojem se ji bojo smejali.
Aja, če boš upoštevala tisti nasvet, da se ji s kavo v roki opraviči, potem bo soseda dobila tvojo podrejenost in svojo moč in se bo še kaj našlo za kar ti bo težila. Nikakor se ji ne opravičuj, ker se ji nimaš za kej.
Če bi se kdo moral opravičiti je to ona, ker s takim dretjem, da je še otroke verjetno zbudila, pa res ni način…in to zaradi enega pralnega stroja, sem prepričana, da se ga ne sliši tako, da ona ne bi mogla spat!
Kar se mene tiče, si ti ena prvoklasna trapa, kar še dodatno dokazuješ zdaj s temi plani, kaj vse boš delala, da sosedom še bolj zagreniš življenje. Na koncu priznaš, da jih boš zdaj veselo nagajala s centrifugo, kar pomeni, da se v bistvu zelo dobro zavedaš, da se centrifugiranje fejst sliši in da se najbolj fejst sliši ponoči, ko je mir.
Se strijam s tabo, da način ki ga je uporabila ni primeren.Strinjam se tudi s tem, da lahko pereš kadar hočeš in da pač varčuješ in pereš na poceni tok. KOt spodnja soseda pa ti povem, da se stroj res noro sliši.Naši zgornji sosedi vedno perejo po 22h in včasih ne vem al naj gledam tv al naj poslušam stroj, o tem da hodijo kot sloni pa tud nebi, ker so ravno totalno razsuli stanovanje in vsak dan štemali od 20h dalje, ker je gospod sam mojster za vse…ja prenašaš, ker ima pravico do 22h.Ne razumem pa, da folk nima občutka kdaj se nekaj počne in kdaj ne, zato verjamem da ji je enkrat vrglo pokrovko, ker je predolgo zadrževala in ni znala več povedat na normalen način, ker se ji je “zrolal”. Moj zgornji sosed pa pomoje trenira nizki štart ob 6h zjutraj, ker rola po stanovanju gor in dol…
A ti si pripravljena podrejat svoje življenje sosedi? Ti si se pripravljena ukvarjat z njo, samo zato, da jo zaj….? Maš ene resne težave. Vsekakor podpiram tvojo sosedo – med 22. in 6. ima za bit mir in konec. Kar seveda pomeni, da tudi glasba itd. odpade po 22 uri! Glede tuširanja in wc pa že pretiravate.
in to, da se je drla, ko je prišla k vam, samo pove, da je zate namerno motenje sosedov stalna praksa. In da je imela vsega poln kufer.
Za znosno sobivanje je pač treba nekaj naredit. Zato najprej pometi pred svojim pragom, usajaj se pa takrat, ko se imaš za kaj (npr. glasna glasba pozno ponoči).
Eni imajo stalno slabe dni. Tale mi zgleda tečka, za katero bi bilo najbolje, da se preseli nekam, kjer ene 100 m ne bi imela sosedov.
Ok, jaz načeloma ne perem ob poznih urah, se mi pa že je zgodilo, da sem kdaj stroj vklopila bolj pozno, ob devetih, pol desetih, pa zaradi tega še nisem nikoli imela problemov. In sem zamenjala že veliko stanovanj v življenju. No ja, sem pa imela negativne izkušnje tam, kjer smo živeli predkratkim. Smo spokali po dveh mesecih, pa to samo zaradi dveh oseb. Najbolj mi je šla na živce ena mlada študentka. Zvonila in težila je za vsak k… Če je dojenček jokal; če sem imela tv ali glasbo malo bolj naglas (očitno ne tako zelo naglas, ker ni zmotilo nobenega drugega- sem šla enkrat prav spraševat druge sosede, če njih slučajno kaj moti); ko je prišla fantova sestra na obisk in pustila voziček pred vrati; če nismo potiho prišli v stanovanje; če se je po nesreči kaj prevrnilo in bolj zaropotalo;… Mah, preden smo se izselili, sem ji pustila pred vrati pomirjevala z listkom.
Tudi meni je že sosed ( starejši gospod ) tečnaril, da ne more spati, ker se tuširam ponoči, sem upoštevala in se tuširala prej, nazadnje pa se je izkazalo da se je slišalo od drugega soseda.
Ker sem odreagirala uvidevno se mi je kasneje opravičil, zaradi svoje slabe volje in mi prinesel kavo.
A ker sem takrat opazila, da so ljudje občutljivi na zvoke v bloku ( prej sem živela v hiši ) sem nehala prati pozno ponoči ali zgodaj zjutraj in ponoči ne točim več vode, če ni nujno potrebno.
Večinoma se da sporazumeti, če pa se greš maščevalno, boš tudi maščevalno dobila nazaj.
Vidim, da boš tukaj dobila odlične nasvete, da te ene pozivajo v vojno in maščevanje, res pametno. Me ne čudi, da se vas potem pol s sosedi na smrt sovraži. Samo dejstvo, da ji zdaj misliš nagajati s pralnim strojem, pove vse o tem, da se ti točno zavedaš, da s tem delaš hrup. Ti to dobro veš, če ravno to misliš uporabljati za orožje v tej svoji bedni vojni. Če ima tvoj mož kaj moči nad tabo, te mogoče ustavi, ker moški ponavadi ne marajo takšnih ženskih histeričnih izpadov. Če te ne bomo, bo pa to še ena sosedska vojna več.
Vem, kako je, če se ponoči sliši pralni stroj, vem pa tudi, kako je, če so veselice ponoči, ti pa z majhnim otrokom. Obe bi se morali malo prilagoditi in pogovoriti. Jaz sem sosedi lepo rekla glede pralnega stroja, če lahko opere do 22-takrat je poceni tarifa, saj ne moreš verjeti, kako se lahko centrifuga sliši! Sem pa imela tudi soseda, ki je neprestamo nabijal muziko do jutranjih ur tudi med tednom in ker si ni dal zlepa, sem se pač obrnila na stanovanjsko podjetje, dobil je pismo, kjer so mu zagrozili z izselitvijo in je prenehal. Hvalabogu, sem sedaj v svoji hiši. Si pa verjetno ne predstavljaš, kako je, ker si ta zgornja soseda, kako se vse dol sliši! Dajta se lepo kulturno pogovoriti, ni treba kavice nosit, pač pozvoni in povej, kaj tebe moti, pa reci, da otrok pač ne moreš ugasnit, lahko pa pralni stroj do 22. Lp
P.S. Tiso z vračanjem je pa na nivoju desetletnoh otrok in ne ene odrasle ženske-mame!
A vi ina vasi sosedi spite v kopalnici, da se vam slisi tusiranje in pralni stroj?
Ze vse zivljenje zivim v bloku, res se v kopalnici slisi, ce kdo od sosedov prdne, ampak to se slisi samo v kopalnici, v drugih prostorih ne. Pa se spalnico imamo poleg kopalnice – ne slisim ne svoj pralni stroj, ne sosedovo tusiranje.
Ampak tale punca je bila res primerek zase, ker so imeli tudi drugi problemi z njo, ne samo mi. Mi pač malo večje, ker nam je v faco rekla, da sovraži otroke… No, saj kasneje sem od ene starejše gospe, ki je živela nasproti nas in s katero smo ohranili kontakte, izvedela, da se je ona morala izseliti (živela je pač podnajemniško), ker je preveč žalila folk po bloku.
Kar se tiče pa tvoje sosede… Res mislim, da nekje do 9.ure najdeš čas, da vklopiš stroj tako, da ne bo ropotal ravno ob polnoči. In ja, se ful sliši kaj takega, sem enkrat živela pod eno, ki je bila čisto nočni tip in je takrat hodila gor in dol po stanovanju, prala, se tuširala, hodila po wcju… Ko je vse mirno, se to ful sliši. Dobro, mene ne moti, kaj naj, ampak če je kdo rahlega spanca (in živcev), ga pa ful.
Jaz pa razumem vašo spodnjo sosedo, čeprav bi mogoče lahko izrazila svoj problem na nekoliko mirnejši način ob predpostavki, da se je res tako razburila.
Ropotanje pralnega stroja sploh malo slabšega je lahko zelo moteče v nočnih urah. Ko smo še mi stanovali v bloku so ravno tako naši zg. sosedje ropotali, prali, se tuširali, gledali tv na glas, se lovili. Ves ta hrup je bil izredno moteč. Sicer nismo nikoli urgirali, ker smo vedeli, da se selimo v hišo. Ko sva bila še brez otrok naju hrup ni tako motil, ker sva bila veliko odsotna (služba, druženje…). Potem se nama je rodil otrok in zadeve so se spremenile. Zvečer in v nočnih urah smo bili doma in takrat je hrup postal za nas moteč.
Sami se tega ne zavedate, ker živite na vrhu. Poleg tega so v raznih stanovanjskih hišah gradnje veliko slabše, slabša je izolacija.
Malo se pa le potrudite v tej smeri, da boste bolj tolerantni do sosedov, enako velja za njih. Ni ga lepšega kot dobri sosedski odnosi.
maščevalna gor ali dol, ona men ne bo govorila: dobro da njenega tipa ni doma, ker ima nočno,… če ne bi pa že videla al kaj? Me bo razbil al avto popraskal ali kaj? Zdaj se bom pa jaz kaj opravičevala ja, zakaj že?? ker živim v mansardi pa pač nimam nikogar nad sabo? Lahko je samo vesela, da ok bom nehala prat med 22h in 6h, ampak za ostalo pa mi nima kaj težit!! Nisem jaz cele dneve doma tko kot ona, da imam čas prat po urniku. In vsi, ki vas take stvari motijo, čepki za ušesa obstajajo, se ne sliši več, garant! Al pa selitev. In to bom njej isto tud povedala, samo da jo prvič srečam na hodniku.
naj najprej oni bodo striktno striktni z vsem..ko so pa delali nadstrešek na balkonu in žagal s cirkularko sred dneva, jaz pa na porodniški z dojenčkom in se je tudi zbudil..pa kaj? Sem vzela v zakup nisem besno dol privihtrala in jih nadrla naj nehajo ker moj otrok spi.. pa ko vsi kidamo sneg po dvorišču, le oni ne pa gre mož pozvonit in vpraša če pridejo pa un tip mirno reče: zakaj pa? sej ne grem zdaj z avtom ven.. ma nemoj! Zjutraj si je pa lepo odmetal samo svoj avto in se odpeljal čez skidano dvorišče… ma da rajši ne omenim še kaj..ne vem res zakaj bi se jaz kaj lepše obnašala. Se bom, z ignoriranjem, pozdravila bom, več od tega pa ne in pač prala v “uradnih” urah, čeprav sem še vedno mnenja, da imam pravico do tega tudi ponoči, ko je poceni tok. Lahko pa mi oni plačajo to razliko.
Uf, mi tudi živimo v večstanovanjski hiši (na vrhu) in se mi ni sanjalo, kako se sliši naš pralni stroj, ki smo ga v glavnem vklapljali ponoči (ja, cenejši tok), dokler nismo bili enkrat spodaj na večerni zabavi. Mi v spalnicah smo mirno spali, medtem, ko je čez plato onim spodaj prihajal grozen ropot.
Uf, uf.
Opravičila sem se sosedom (četudi mi niso nikoli ničesar rekli!), jim prinesla za odkupnino domače dobrote :), potem pa smo (tudi zaradi dotrajanosti) kupili nov, tišji pralni stroj z invertnim motorjem.
Glede na to, da te je soseda že večkrat opozorila (kot sama praviš) na hrup vašega ponoči vklopljenega pralnega stroja, pa niste ničesar ukrenili, razumem, da ji je dvignilo pokrovko.
Ne razumem pa tvoje maščevalnosti – glej, domnevam, da žurk na atriju nima vsak poletni večer – pa tudi: če si menila, da se je brez tvojega soglasja predolgo zavlekla v jutro, bi lahko sosedo poklicala in jo prosila za uvidevnost. Vsaj mi imamo s sosedi tak odnos.
Majčkeno se mi smiliš, ker si tako omejena v svoji majhnosti – sosedi je prekipelo zaradi vašega stalnega pranja ponoči in zdaj si užaljena. Madona, rajši razmisli, kako se boste eden drugemu prilagodili tako, da bo življenje v hiši znosno.
Nam je prišel zvonit in se dret en penzionist, pijan kot čep (je celo koordinator), ob pol polnoči, ker smo zaradi puščanja vode v spodnje stanovanje imeli nujna vodovodna popravila.
Človek stanuje popolnoma na drugem koncu bloka, nič ni slišal, ga pa je motilo, ker ponoči ni bilo vode. Toliko je bil pijan, da ni verjel, da res zaliva spodnje stanovanje.
trapa si! že tvoj naslov pove, kakšna si šele ti.. itak, anonimno po forumu je najlešpe nekoga zmerjat in označevat za histerično..me zanima, kako bi ti odreagirala, ko bi se zgodilo tebi..
Ma nima veze ej..rekla bom pa samo še to: ko grem z dvema malčkoma, otovorjena po štengah in nekdo ni tolk, da bi ti vsaj pridržal vrata, kaj šele pomagal nest gor..se zame dobro sosedstvo neha, nimam za kaj več bit prijazna. Sedaj se bo sigurno spet našla kera, ki bo pripomnila, da mi nihče ni dolžen pomagat..seveda..to se tle na forumu itak nikoli ne neha, kaže pa na splošno na medsosedske in nasploh odnose med ljudmi..pa to je že druga tema, mene samo resnično zanima: ali imam uradno pravico prat ko je poceni tok?? Brez ja, ampak… pa če na policiji bi resno obravnavali tako prijavo, po moje da ne..hehe še mal provokacije da bo v luft skočila še kakšna “brihtna Joža” Pa lepo nedeljo vsem, kuham in škilim vmes malo sem gor:)