Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sosedi v bloku

Sosedi v bloku

V zadnjih dveh tednih smo dobili že tretje nove zgornje sosede. Vsi brez občutka za nežno nogo in čas. Tako zdajle (skoraj polnoč po novem času) poslušam dve 2-3 letni deklici, ki se podita po stanovanju in vžigata naš baby monitor, medtem, ko se dojenčica dere kot strela.

Na trkanje se ne oglašajo, ko se pa dobim samo “izvinite, izvinite” od ata in čez dve minuti zopet ropot.

Prejšnji stanovalci so bili skoraj neslišni, ti pa ropočejo, se derejo in divjajo ves ljubi dan.

Imate kakšen predlog kako prit do miru?

Najprej sem imel željo, da bi dali mir vsaj okoli 20. ure, ko gre spat hči, zdaj bi bil pa vesel že, če bi bil mir po 22. uri.

A ti bi kar sam določal čas tišine po bloku?
Od 22 – 6 imaš pravico imeti mir, če se ne motim.

Veliko tega sme že dal skozi, pa ti še vedno ne morem dati nasveta, v kolikor zgornji sosedi ne bodo hoteli sodelovati. V otroško sobo pri njih (nad vašo otroško) bi morali dati kakšno debelo gumijasto podlogo, da se vibracije hoje absorbirajo in ne prenašajo na beton. Vsaj tako, da vašega otroka ne budijo. Te pa razumem, ta trušč od tekanja in skakanja po tleh iz zgornjega nadstropja je lahko pravi pekel. Pa toliko betona je lahko vmes, 15-20 cm plate, pa še ne bo pomagalo, ker nihče ne bo šel gradit bloka s pol metra debelimi betonskimi ploščami, zato je pač treba delati na preventivi (izolaciji pri tistih, ki zvok “pošiljajo” na konstrukcijo). Treba se je pač zavedati, da beton, čeprav zaradi svoje masivnosti nudi odlično izolacijo zvoka, ob direktnem stiku izgubi to izolativnost, ker je zelo trd in poleg tega še armiran z železom, zato se spuščanje težkih objektov, kot je človek (tudi otrok, pač malo manjša energija) na betonska tla, pomeni isto, kot bi tolkel s prav tako težko macolo po tleh ali stenah in koga pa to nebi motilo na drugi strani? Beton pač ni narejen za skakanje in za udrihanje. Edina rešitev je obloga ali plavajoči estrih, skratka nekaj, kar bo absorbiralo te vibracije v prožnostno energijo in v toploto. Ni druge. Lahko pa sprobate postaviti otroško posteljico točno na sredo sobe. Tam znajo biti določeni udarni zvoki najtišji. Za poizkusiti je.

Nisi edina.Edina rešitev bo, da zapustimo ta stanovanja.

Se mi kar smilite. Mi smo raje v bloku kot v hiši, sedaj živimo v drugem stanovanju in ne v prvem ne v tem ni nikakršnih problemov in živimo, kot bi bili v hiši. Mogoče je odvisno tudi od lokacije in socialnega stanja, ne vem.
Boš pa težko kaj spremenila, sploh če gre za otroke.

Zapomni si dejstvo, da nihče ne more biti tako zoprn, kot ti sam ko ti je prikrajšan spanec. Torej? V vojno z njimi! Trkaj jim, zvoni, teži, kliči policijo, razbijaj takrat ko ONI spijo, nažigaj glasno muziko (tako zoprno za njih). Tudi oni imajo živce in jih bodo kmalu zgubili. Močnejši bo ostal.

Pokliči policijo, pa magari vsak dan. Počasi se bodo spufali zaradi kazni in odselili. Ne moreš biti uvideven do njih, če oni do tebe niso.

Stanovanjski zakon; sprejmite hišni red, ki bo določal red v hiši. Kot vem mora biti po 10 uri mir v bloku. Prepoved ropota ipd. Lahko sprejmete tudi Pogodbo o medsebojnih razmerjih.

Poišči predstavnika etažnih lastnikov v vešem bloku, naj ti pomoaga in naj ti upravnik pošlje vzorca obeh sporazumov, ga preuči, predlagaj in dobi 50% sosedov za podpis. Potem bo moral biti gori mir.

Urgiraj po 10h zvečer. Jim pozvoni, jih pokliči na tel. Če se po parkratnih poskusih na nič ne oglasijo, pokliči policijo. Red mora biti. Predvsem mir.

Živim v hiši, spodaj, nad nami pa svakinja. To kar pišeš mi je poznano več kot dobro. Mi nismo mogli narediti nič, sami skregani smo, ker so bili “zgornji” užaljeni, ko smo rekli, če lahko po 22. uri zvečer umirijo skakanje. Pa nikar ne misli, da bo sčasoma boljše, ko bodo mal zrasli (tako sem mislila jaz), sedaj so stari 11, 9 in 7, cirkus še vedno. Sem spraševala na policijo kaj lahko naredim, so rekli, da oni nič, če pridejo, ker ni to tak hrup, ki bi bil več kot ne vem koliko decibelov. Pa še ko bodo oni pozvonili, bo najbrž skakanje prenehalo, kaj naj jim dokazujejo….

ako ima avtor dojenčka – dvomim da je ta dojenček skoz tiho, ampak verjetno tudi kdaj zajoka. a si kdaj pomislil avtor, da oni tvoje zvoke slišijo prav tako kot ti njihove. kaj če se situacija obrne in ti bodo sosedje prišli težit, ker tvoj otrok vpije sredi noči?? tudi tvoj otrok bo enkrat star dve leti in bo tekal okoli…a tvoj bo pa lahko????
vi ki vas vse moti nikoli ne pomislite nase, samo druge vidite ups – slišite.

Policaji pač nimajo ustreznih merilnih instrumentov in znanja za meritve tovrstega hrupa, zato si verjetno res ne moreš dosti pomagati z njimi, ampak zagotavljam ti, da udarni hrup lahko še kako presega dovoljene vrednosti (tudi sam sem izmeril prekoračitev teh vrednosti v bloku). Ker gre tukaj za frekvence pod 50 Hz, odvisno pač od konstrukcije, to pomeni zelo veliko zvočno energijo in tak zvok sploh ne moreš tretirati enako, kot nek jok dojenčka, ki ga marsikdo z lahkoto ignorira. Udarni hrup pri nizkih frekvencah (od 20 Hz navzgor) se smatra, kot trušč, bombandiranje in je zelo škodljiv za organizem. Najprej prizadane živčni sistem, skozi katerega te izčrpuje, na dolgi rok pa uničuje tudi organe. Zamislite se malo nad tem, kaj povzročate ljudem okoli sebe. Če jih nebi motilo, se verjetno nebi odzivali tako, kot se.

Policaji pač nimajo ustreznih merilnih instrumentov in znanja za meritve tovrstega hrupa, zato si verjetno res ne moreš dosti pomagati z njimi, ampak zagotavljam ti, da udarni hrup lahko še kako presega dovoljene vrednosti (tudi sam sem izmeril prekoračitev teh vrednosti v bloku). Ker gre tukaj za frekvence pod 50 Hz, odvisno pač od konstrukcije, to pomeni zelo veliko zvočno energijo in tak zvok sploh ne moreš tretirati enako, kot nek jok dojenčka, ki ga marsikdo z lahkoto ignorira. Udarni hrup pri nizkih frekvencah (od 20 Hz navzgor) se smatra, kot trušč, bombandiranje in je zelo škodljiv za organizem. Najprej prizadane živčni sistem, skozi katerega te izčrpuje, na dolgi rok pa uničuje tudi organe. Zamislite se malo nad tem, kaj povzročate ljudem okoli sebe. Če jih nebi motilo, se verjetno nebi odzivali tako, kot se.[/quote]

No, to je res zelo subjektivno… jok dojenčka ne moti? Itak, seveda, da ne. Jaz imam mir, odkar sem sosedi ponudila varstvo v zameno za to, da mi nekaj v fletu naredi. In ko se je njen ljubek dojenček začel dret kot jeshar, sem ga nosila gor in dol točno po njenem koridorju. To pomeni pred okni moje spalnice. Vklučno s tem, da sem imela otroka v varstvu, ko je ona šla žurat, pa je potem pač mal poslušala, kako to v reali zgleda :p

Podobna tezava. Pri sosedih nov narascaj in nocno zivljenje je veliko bolj pestro 😉 Resitev: cim kasnejse odhajanje na zasluzen pocitek in povster cez glavo 🙂 Ah ja premisljujem o nabavi psa. Pravijo da mladi psi tezko prenasajo locitev od gospodarja in lajajo-lajajo -lajajo…. Celo noc 😉 V upostev pride tudi rentanje 🙂

Pri nas je kakor pri tebi in še huje in z njimi se ne morem niti pogovoriti, saj ne razumejo slovensko.Sklepam, da so kosovski Albanci. Mira enostavno ni in vse bom naredil, da zamenjamo stanovanje.

Mene če dojenčki jokajo ne moti. Tiste plastične poganjalčke bi pa z zakonom prepovedala.
Grrrr…

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Kupite že enkrat tiste čepke za ušesa.

Vam prihrani nervozo in nespečnost zaradi jokanja dojenčkov, skakanja in igranja sosedove mularije, lajanja psov, smrčanja dedcev (ali pa babnic), preglasnega kričanja in škripanja postelje v sosedovi splnici, … ter vam varuje živce in preprečuje živciranje pri kreganju s sosedi.
Cena tam okoli 3 eure za paklc, lahko pa si če daste kaj nase naročite celo po meri izdelane.

Po kratkotrajni uporabi boste presenečeno ugotovili, da se vam dol visi za vso štalo pri sosedih. Vaši živci pa vam bodo hvaležni. Ker boste naspani, boste tudi lepše izgledali. :-))

Lahko pa zaradi mene kot kleni slovenčki… v boj s sosedi, pa kdo je bolj žleht. :-))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Vsak ki reče da tako pač je, še ni imel zares glasnih in nadležnih sosedov.

ponudi him zamenjavo stanovanja … in vrni z ropotom

Ti pa si neotesan nesramnež in nupravičen privoščljivec!

Ti pa si neotesan nesramnež in nupravičen privoščljivec![/quote]

HAAA? A men kaj govoriš?
Ne slišim, imam čepke v ušesih, zato lahko mirne duše še bolj ropotaš. Malce skakanja v luft ti ne bo škodilo… je dobro za postavo. :-))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Meni očitno manjkajo receptorji za hrup – meni se zdi normalno, da dojenčki jokajo, da majhni otroci ropotajo, da psi lajajo, da folk po stanovanjih sesa, prestavlja pohištvo, zabija žeblje v steno in da se dan za nekatere ne konča ob dvaindvajset-nič-nič.
Pri majhnih otrocih, ki skačejo (pozno) zvečer, se mi porajata dve misli. Ena je, da je spalna nedisciplina otrok veliko večji problem za staršev kot zame, druga pa, kdaj bodo zaradi padca kot posledice predspalne evforije kakšnega izmed otrok odpeljali na urgenco. Po mojem mnenju je z otrokom, ki je brez energije (se pravi, tih in neopazen), nekaj narobe, od dve- ali triletnega otroka pričakovati neko omembe vredno motorično spretnost (“občutek za nežno nogo”), je pa naivno.

P.S. Avtor, upam, da nisi preveč razočaran, ker se še nihče ni vtaknil v “Izvinite, izvinite…” Menda nisi po naključju pozabil prevesti v slovenščino, a ne?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Ajde briši, mrš u p. Materno. Tele mamino.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close