Sosedov dron pogosto kroži nad mojo hišo
Živim v majhni vasici. Za hišo imam teraso, ki nudi ogromno zasebnosti. No, ne več toliko. Nekoč sem se lahko gola sončila, pa me nihče ni videl. Letos pa je to misija nemogoče, ker nikoli ne vem, kdaj bom v zraku spet zagledala sosedov dron. Nimam več nobene zasebnosti. Šla sem že do njega po pojasnilo, zakaj njegov dron tako pogosto kroži nad mojo hišo. On je rekel, da dela panoramske posnetke okoliških gora in bližnje cerkvice. No, meni se ne zdi, da so mu gore in cerkvice tako zanimive, da jih stalno snema. Sem mu rekla, da naj neha oz. da naj snema, kjerkoli želi, nad mojo hišo pa ne bo. Očitno je moje besede preslišal. Danes zgodaj dopoldne sem spet videla dron. Tega imam počasi dovolj. Ali sploh lahko snema, kjerkoli želi? Če je to kaznivo (predvidevam, da je), ga bom prijavila, ker imam res dovolj tega, da se niti na domači terasi ne morem sprostiti, ker sem nenehno v pričakovanju drona!
@avtorica: tudi to kar dela tvoj sosed je protizakonito. Klicat policaje je brezveze – sklatit ga s fračo, drugim dronom, zračno pučko je veliko lažje.
Nobene zasebnosti, 31.08.2024 ob 14:24
Živim v majhni vasici. Za hišo imam teraso, ki nudi ogromno zasebnosti. No, ne več toliko. Nekoč sem se lahko gola sončila, pa me nihče ni videl. Letos pa je to misija nemogoče, ker nikoli ne vem, kdaj bom v zraku spet zagledala sosedov dron. Nimam več nobene zasebnosti. Šla sem že do njega po pojasnilo, zakaj njegov dron tako pogosto kroži nad mojo hišo. On je rekel, da dela panoramske posnetke okoliških gora in bližnje cerkvice. No, meni se ne zdi, da so mu gore in cerkvice tako zanimive, da jih stalno snema. Sem mu rekla, da naj neha oz. da naj snema, kjerkoli želi, nad mojo hišo pa ne bo. Očitno je moje besede preslišal. Danes zgodaj dopoldne sem spet videla dron. Tega imam počasi dovolj. Ali sploh lahko snema, kjerkoli želi? Če je to kaznivo (predvidevam, da je), ga bom prijavila, ker imam res dovolj tega, da se niti na domači terasi ne morem sprostiti, ker sem nenehno v pričakovanju drona!
če ne leti nad tvojo hišo in parcelo te lahko vseeno snema.
Imam znanca policaja in je ravno nekaj dni nazaj bila debata o teh dronih. Torej evo ti odgovor iz prve roke. Ne, ne sme te snemati. Nad tvojo lastnino dron nima kaj iskati. Plus se mora lastnik drona registrirati in narediti izpit za dron – ja, prav si slišala. Tako da telefon v roke in pametnjakoviča prijavi. Kazen je nekaj tisoč €. Morda ga bodo cerkvice in gore naenkrat nehale zanimati.
Kaj še čakaš, 31.08.2024 ob 23:43
Imam znanca policaja in je ravno nekaj dni nazaj bila debata o teh dronih. Torej evo ti odgovor iz prve roke. Ne, ne sme te snemati. Nad tvojo lastnino dron nima kaj iskati. Plus se mora lastnik drona registrirati in narediti izpit za dron – ja, prav si slišala. Tako da telefon v roke in pametnjakoviča prijavi. Kazen je nekaj tisoč €. Morda ga bodo cerkvice in gore naenkrat nehale zanimati.
Ne če je 250g… sej kaj ti pa bo tudi, če je čez 250g… jst nonstop letim čez 250g neregistriran. Kva bo? Ga bo lovil? No dej
Oz meni je to bolj znano za ameriko…
Zdejle sm oddal ponudbo za DJI fpv combo… za 400… drzte pesti
bozomon, 31.08.2024 ob 23:47
Ne če je 250g… sej kaj ti pa bo tudi, če je čez 250g… jst nonstop letim čez 250g neregistriran. Kva bo? Ga bo lovil? No dej
Oz meni je to bolj znano za ameriko…
Zdejle sm oddal ponudbo za DJI fpv combo… za 400… drzte pesti
Večkrat ko ga boš sral, lažje te je najti. Ko te pa najdejo, pa odvisno od tistega ki te išče. Ja pa tako.- S temi droni ste zasrali vse, ki so se ukvarjali z RC modeli. Če bi bil moj sosed, bi ti tudi kakšno prislonil.
Ne vem, kako je v Slo urejen zakon za te zadeve, pri nas, DE je izjemno strogo. Ne vidis drona nikjer skoraj, ker je snemanje, razen nad pokrajino, kjer res ni nikogar, z zakonom prepovedano. Torej le reke, gozd, travnik, narava torej izven naseljenih obmocij. V parih letih ni bilo bideti nobenega drona, medtem ko nam je v Slo nonstop brnelo nad glavo.
Eni sosedje so pač, da ne rečem kaj. Kot da so sami na svetu. Sem alergik in sem mogka 3x pisno zaprositi, da odstranijo veje, ki so segale na streho in balkon. Pri čemer je blo listja čist vsakič za več kot pol balkona, poleg zamašenega žleba. Ful faj kot aleegik z reakcijami. Predno sem tretjič pisno pozvala, sem dodala, če oni ne uredijo do roka, bono mi. Kako sploh nima nekdo neke vesti, da uredi sam. Krovca bi mogla pa jest klicat, ko bi mi njihovp listje zamašilo odvonjavanje dežja. Da mam pa dron na mojem, napišem hitro dopis, če bi snemal brez soglasja po mojem. Verjetno je tale tvoj glih tok opazoval pokrajino kot tisti z droni na plaži. Verjetno pa niti ti ne smeš na svojem ozemlju vznemirjati okolice s svojim nudizmom. Ker vseeno obstaja meja. Kot ne smeš pač naga hoditi okrog in moraš bolj poskrbeti za svojo zasebnost. Ne vem no, kot bi na glas seksala, da bi te vsi slišali brez zagrnjenimi fernki. In bi pol pričakovala svoj blaženo orgijo brez motilcev. Pri medsosedskem velja, da se ne vznemirjaš.