Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sostanavalci v trosobnem stanovanju

Sostanavalci v trosobnem stanovanju

Odgovor na objavo uporabnika
spet jaz, 28.03.2025 ob 11:28

Če komu tema ni všeč, jo pač preskoči, ne rabi brati in se utrujati.

Ne, v kuhiniji ni prostora za dvosed.

Kaj pa vem, jaz imam dosti izkušenj z najemom sobe s skupno kuhinjo pa vedno je bila miza v sobi. In mi je vedno prav prišla. Saj pa tudi odrasli, ki nismo več študenti, kaj delamo na računalniku, si kaj pišemo, se učimo, beremo.

Ampak ja, tule omenjate, da miza ni potrebna, bom pa probala. Mogoče pa komu res ni nujno :).

Čisto super si se odločila, da daš not dve mlajši zaposleni in da dnevno ohraniš zase.

Takšno najemnino sem ti napisala, ker boš morala od najemnine plačati davek. Ampak od najemnine, ne tudi od stroškov tam je davek obračunan na položnici.

Sem sama nekaj časa oddajala in pri meni so bile ravno toliko stare zaposlene punce. Med 28 in 40 let.

Bile so res super, žuri so bili redki, stanovanje pa vedno čisto in pospravljeno.  Prva stvar, ki so jo vrgle iz sobe, je bila pisalna miza. Ena si je potem eno mini sama nabavila.

Te punce imajo vse prenosnike in najraje so na računalniku na postelji.

Enkrat sta bila dva fanta in tudi ta sta imela vse čisto. Seveda je bila to velika sreča. Kolikor slišim, fantje ne čistijo in ne pospravljajo radi za sabo.

Pa še to, ko boš dobila prvo punco za not, ji reci, če lahko sodeluje pri izbiri druge, da se bosta ujeli, ker ti boš bolj malo tam in ti je bolj pomembno, da je cimra všeč njej.

Sem mislila, da gre za stanovanje v Ljubljani. Ti pa pišeš, da ni ne faksov nikjer v bližini ne služb. Pa kje je to stanovanje? Dokaj turistični kraj, praviš. Kaj to pomeni? Dokaj turističen je tudi Vojsko nad Idrijo, pa gre za zabit. Če ti nisi mogla službe tam najt, za študente ni… kaj pol sanjaš, da bi kdo tam najel sobico za 300 €?? Si na glavo padla? To je cena za Ljubljano ne pa za neko zabit, kjer ni ne fakultet ne služb.

Nehaj sanjarit, no. Očitno se vse od tam odselilo, ti bi pa najemnike v sobice tlačila. Ima čebela čisto prav, morda bi prišli v poštev kaki delavci, če sploh je kaj dela zanje tam okoli.

tale je že preveč, hvala, odlični nasveti. Bom upoštevala. Jaz sem mislila, da je miza, stol obvezna oprema v taki sobi. Pa vidim, da ni :). Itak pa lahko vprašam in potem, če rečejo, da ja, pač dam noter.

Me pa veseli, da si napisala svoje izkušnje. Je povsem drugače, če nekdo napiše iz lastne izkušnje.

panda682, 28.03.2025 ob 12:29

Sem mislila, da gre za stanovanje v Ljubljani. Ti pa pišeš, da ni ne faksov nikjer v bližini ne služb. Pa kje je to stanovanje? Dokaj turistični kraj, praviš. Kaj to pomeni? Dokaj turističen je tudi Vojsko nad Idrijo, pa gre za zabit. Če ti nisi mogla službe tam najt, za študente ni… kaj pol sanjaš, da bi kdo tam najel sobico za 300 €?? Si na glavo padla? To je cena za Ljubljano ne pa za neko zabit, kjer ni ne fakultet ne služb.

Nehaj sanjarit, no. Očitno se vse od tam odselilo, ti bi pa najemnike v sobice tlačila. Ima čebela čisto prav, morda bi prišli v poštev kaki delavci, če sploh je kaj dela zanje tam okoli.

Pa kaj težiš!  Zaželi ji srečo, ne pa ravno obratno, nergačka!

Sploh pa ni 300 ampak je okrog 180 +davek. Kar nanese najemnino 220, ostalo so stroški.

Avtorica, daj oglas in začni iskat najemnici.

Vse dobro!

naredi se tako:, 28.03.2025 ob 12:14

spet jaz, 28.03.2025 ob 11:59

Naredi se tako, Nesramna Resnica, fajn predlogi. Vredni upoštevanja. Hvala.

Sicer je nekaj moteni v tej temi, ampak načeloma pa kar veliko fajn predlogov.

Saj za letos sem verjteno že prepozna, sem samo en mesec še doma, potem pa odpotujem. Mogoče mi pa vseeno uspe oddati oglas, najti koga, ustrezno opremiti… drugače pa potem kasneje.

In prosim, ne upoštevaj bedastih nasvetov tipa “v sobo postavi gorilnik” ali karkoli drugega za kuhanje, kjer bi najemniki vsak po svoje kuharili in cmarili.  Tudi razni mini hladilniki in podobne bedarije odpadejo. To nima smisla, takšne sobe postanejo ciganski tabor ne pa urejene sobe v stanovanju z več najemniki.

Obstoječa kuhinja ima svoj namen, ravno tako tudi obstoječa kopalnica in wc.  Temu se reče souporaba.

Ja no, tajrat je bilo tako brati, da si še skor kafeta ne zmore, sme skuhati. Kaj šele župe.  Če je nekdo to prvlekel ven. Komentiram, kar preberem. V tisti temi ste pa več ali manj za gorilnike navijali. Povedala sem v ostalem kaj bi. Polovičaesko ne bi. Pa še vmesno bivanje z najemnikom z negotovostjo njega samega. Kot swm onenila, za njene zamisli naj se na podkovanega obrne. Če ne sfolga z geldi, pol tud za furs ne bo. Pa če ji kdo pol še ne plača, kar bi moral.

Miza in stol sta priporočljiva. Ne pa zgolj soba s postlo, pol pa daleč nič. 😁 In za kolko bi oddala to sobo s polno prilagajjanj, z mizo le kuhinji? Pa za intimo? Od vseh ostalih. Res da se vse lohk prek telefona izpolni, ampak a tak bi moral pol nujno iz postle. No. Saj meni je vseeno. Ne bi želela drugim to.😊

tale je že preveč, 28.03.2025 ob 12:36

Pa kaj težiš!  Zaželi ji srečo, ne pa ravno obratno, nergačka!

Sploh pa ni 300 ampak je okrog 180 +davek. Kar nanese najemnino 220, ostalo so stroški.

Avtorica, daj oglas in začni iskat najemnici.

Vse dobro!

Nič ne težim. Pravim samo, da je velika razlika ali ima stanovanje v Hrastniku ali v Ljubljani. Najprej naj pove, kje približno je stanovanje, potem lahko naprej diskutiramo. In ja, za sobico v Hrastniku, Mežici, Babnem polju…je 300 € bistveno preveč, pa če šteješ not stroške, davek, drva in kaj vem kaj vse. Tam dobiš garsonjero za to ceno. zato ja, je bistvena info, kje se to nahaja.

tale je že preveč, hvala :). 

Rezi, si pijana ali na drogah? O kakih gorilnikih, kofetu ti to?

Panda, daj mi kak link z garsonjerjo v Hrastniku, kjer je cena 300€ in so vključeni vsi stroški pa oprema.

No vidiš. Žaljiva boš tudi do najemnikov, ki si jih ne zaslužiš. Zato guraj svoja posla. Le kdo bi šel v tak najem, kjer bi najemnike žaljivo obravnaval. Nihče. Zato ti želim, da se vzameš najprej v roke. Ko osvojiš spoštljivost ali korektnost, se pa pojdi biznis. Korektna pač ne boš, če meniš, da koga sekaš pod pasom. Tako tudi ugotoviš, ali je najemodajalec primeren. 😁

panda682, 28.03.2025 ob 12:49

Nič ne težim. Pravim samo, da je velika razlika ali ima stanovanje v Hrastniku ali v Ljubljani. Najprej naj pove, kje približno je stanovanje, potem lahko naprej diskutiramo. In ja, za sobico v Hrastniku, Mežici, Babnem polju…je 300 € bistveno preveč, pa če šteješ not stroške, davek, drva in kaj vem kaj vse. Tam dobiš garsonjero za to ceno. zato ja, je bistvena info, kje se to nahaja.

Nisi v koraku s časom . V Ljubljani je običajna cena sobe s stroški med 400 in 500.

No, oddaja se 1 sobno, letnik 2002 za 720 na mesec v Lj za do 50 m2. Drugi pa za 35 m2 900 na mesec, brez striškov. Pol se pač splača takemu kupit za cca isto kvadraturo flet, preračunano dolgoročno. Najem je jama brez dna. Tudi na muhavost najemodajalcev.

Rezi*, 28.03.2025 ob 13:19

No, oddaja se 1 sobno, letnik 2002 za 720 na mesec v Lj za do 50 m2. Drugi pa za 35 m2 900 na mesec, brez striškov. Pol se pač splača takemu kupit za cca isto kvadraturo flet, preračunano dolgoročno. Najem je jama brez dna. Tudi na muhavost najemodajalcev.

Ena najemnina, ki ti ostane čistega  (neto!)  naj bi bila 1/250 cene stanovanja.

Pa si poglej cene stanovanj v Ljubljani  🙁

Ok, za tistega, ki je v najemu je dražje kot kredit. Sploh z muhavost odprtegaxposta. Pa še žaljiva zna biti. 😁🙄☺️☺️☺️☺️ Ceneje pride kredit, je tvoje, pa še nizo imaš in kopalniško sanitarne zase. Plačaš zase. Ok, kredit pač ods, če ga vzameš. Ampak je tvoje, če imaš še notarja fajn. Tale, ki komaj životari, pa še žali, niti pod razno ji ne rečem dober dan, kaj šele, da sploh sem tam. Je treba mal ljudi zdrmat, da bi vedel, ali je pač kdo ok tudi kot najemodajalec. In tu ne bi šla. Kee bi sama morda krsila pogodbo. 😁

Saj poiskala sem najnižje cene. Za najemnino jurja, pač za swljake ni. Niti enosobno. Kdo bo plačal njej, pa še bivala bi z njimi no. To je pol za 250 ja 😅☺️☺️☺️

Ene Rezike so preveč pod gasom in ne dojamejo, da človek, ki pride na začasno delo pač ne bo kupil stanovanja, bo šel v najem. Tudi oseba, ki se loči, tudi ne bo kar kupila novega stanovanja, ampak bo premostila kje v najemu. Pa tako naprej. Ampak ja, če ti maligani razžrejo možgane, pač ne dojameš tega. Težko to.

jaz pa ne razumem. kaj ti bo trisobno stanovanje, v katerem skoraj nikoli ne boš, vzdrževati praznega ne moreš, celega pa tudi ne želiš oddati?

A nisi pomislila, da bi ga prodala, sebi pa kupila majhno garsonjerico za takrat, ko prideš in boš tukaj? vzdrževanje garsonjere je vseeno cenejše kot vzdrževanje trisobnega stanovanja.  Čeprav, če te skoraj ni v Sloveniji – a sploh moraš tu imeti nepremičnino?

spet jaz, 28.03.2025 ob 12:55

tale je že preveč, hvala :). 

Rezi, si pijana ali na drogah? O kakih gorilnikih, kofetu ti to?

Panda, daj mi kak link z garsonjerjo v Hrastniku, kjer je cena 300€ in so vključeni vsi stroški pa oprema.

Aha, torej Hrastnik, ali nekaj podobnega, hahahaha. tam se 50 kvadratov PRODAJA za 35 jurjev.

Oddaja se pa nič ne, ker nikogar ni ki bi kaj najel. Eden oddaja garsonjero za 300 € že kar lep cajt, pa je ne odda. no, poskusi, mogoče boš pa ti imela več sreče.

Raje 2 moska, zaposlena in odrasla, ker zenske narefijo svinjak.

Panda, verjetno imaš težave s pismenstjo. Ja, na netu sta dve stanvoanji v Hrastniku. Eno je res garsonjera za 300€. Ker imaš težavo z razumevanjem osnovnih stvari, ti pojasnim še enkrat. Tista garsonjera je neopremljena. Vem, da težko dojameš, ampak je razlika ali prideš samo s svojimi cunjami in te pohištvo, aparati, postelja, posoda … že čaka. Ali pa, če moraš vse to kupiti. Pa ja, ne boš verjela, ampak stroški nanesejo precej denarja. tako, da bo krepko več kot 300€. Vem, da si navajena, da ti drugi plačujejo stroške, ampak kdor jih pa sam plačuje pa ve, da to ni poceni.

Zdaj pa vprašaj tistega, ki te vzdržuje, koliko bo stala oprema, koliko stroški in potem zračunaj.

Torej, oprema stane 4.000 € in jo imaš notri recimo 20 let. Pri letni najemnini 10 000 € in 2 000 € davka odšteješ še to opremo in ti ostane 4000 €. S 4000 € greš na ekskluzivno potovanje, katerega vsako leto poslušamo, da si ga nihče ne more privoščiti “ojoj, letos spet ne grem na morje”.

Nemčija vs Slovenija.  Tule v bogati Sloveniji sami pametnjakoviči kako imajo samske osebe dovolj denarja, da si najemejo celo stanovanje.

V revni Nemčiji pa samske osebe pogosto živijo v WGjih. Torej več samskih oseb v enem stanovanju. Skupna kuhinja, vsak svoja soba.

AMpak ja bogati Slovenčki pa seveda vidijo v tem nekaj slabega, vsi imajo dovolj denarja za celotno stanovanje. Kaj to, celo kupijo ga komot. Dobijo novo službo, v drugem kraju. Hop, kupijo stanovanje. Takoj, ne rabijo kaj najemat.

Se bo treba seliti nazaj v Slovenijo. Tule v Nemčiji je taka revščina, v Sloveniji pa vsi z lahkoto plačujete najemnine, kupite stanovanja. Tule pa samski v WGjih vegetirajo. Pa ko menjajo službo, gredo drugam v najem, v Sloveniji pa kar kupite stanovanje.

spet jaz, 28.03.2025 ob 15:36

Panda, verjetno imaš težave s pismenstjo. Ja, na netu sta dve stanvoanji v Hrastniku. Eno je res garsonjera za 300€. Ker imaš težavo z razumevanjem osnovnih stvari, ti pojasnim še enkrat. Tista garsonjera je neopremljena. Vem, da težko dojameš, ampak je razlika ali prideš samo s svojimi cunjami in te pohištvo, aparati, postelja, posoda … že čaka. Ali pa, če moraš vse to kupiti. Pa ja, ne boš verjela, ampak stroški nanesejo precej denarja. tako, da bo krepko več kot 300€. Vem, da si navajena, da ti drugi plačujejo stroške, ampak kdor jih pa sam plačuje pa ve, da to ni poceni.

Zdaj pa vprašaj tistega, ki te vzdržuje, koliko bo stala oprema, koliko stroški in potem zračunaj.

Ohohooo, veš kaj gastarbajterska ljubica, jaz se sama vzdržujem že več kot tri desetletja, pa otroke sva h kruhu spravila. Ti pa še sebe komaj.

Za eno garsonjero 20 kv dvomim, da so stroški več kot 100 €, če pa so, je pa ni za jemat. In če je skupaj s stroški garsonjera 400 €, na drugi strani imaš pa eno sobico v stanovanju, ostali dve sta pa zaklenjeni, pa nikoli ne veš, kdaj ti bo tečna baba (kot se tu kažeš, si prav to) prišla težit in živet v fletu, kaj misliš, da bo človek, ki si želi v Hrastniku bivat, izbral?

Pač poskusi, sej sem ti rekla. Daj oglas, pa boš videla, kdo se ti bo javil. Dva bosanska delavca fizikalca, to lahko kvečjemu pričakuješ. Pa ne za ta keš, boš morala oreng spustit ceno, ljubica.

panda682, 28.03.2025 ob 17:35

Ohohooo, veš kaj gastarbajterska ljubica, jaz se sama vzdržujem že več kot tri desetletja, pa otroke sva h kruhu spravila. Ti pa še sebe komaj.

Za eno garsonjero 20 kv dvomim, da so stroški več kot 100 €, če pa so, je pa ni za jemat. In če je skupaj s stroški garsonjera 400 €, na drugi strani imaš pa eno sobico v stanovanju, ostali dve sta pa zaklenjeni, pa nikoli ne veš, kdaj ti bo tečna baba (kot se tu kažeš, si prav to) prišla težit in živet v fletu, kaj misliš, da bo človek, ki si želi v Hrastniku bivat, izbral?

Pač poskusi, sej sem ti rekla. Daj oglas, pa boš videla, kdo se ti bo javil. Dva bosanska delavca fizikalca, to lahko kvečjemu pričakuješ. Pa ne za ta keš, boš morala oreng spustit ceno, ljubica.

Stroški so po celi Slovenji podobni.  Upravnik okrog 100, elektrika po porabi : med 25 in 70. Internet odvisno od paketa.

100 pač ni dovolj !

panda, če te prav razumem, si lezbijka (glede na to, da mi govoriš ljubica), hkrati si pa poročena. Če prav sklepam, si poročena, da te mož financira in da se prekrije, da si lezbijka? Ker na stroške se res ne spoznaš, torej je več kot očitno, da ne plačuješ položnic sama.

Samo veš kaj, pri meni nimaš šans. Sem povsem hetero. Tako, da boš morala najti drugo ljubico.

Sicer pa sploh ne vem zakaj si se prišla pričkat v to temo? Mož odkril, da si lezbijka? Drugega kot bebavosti nisi napisala.

EH, ta panda itak nima pojma o stroških, ji je škoda kaj dopovedovat, je vajena, da ji drugi plačujejo. Tako, da ji je škoda pisat stroške. Ne bo razumela.

Še manj bo razumela, da v prazni garsonjeri težko živiš. Rabiš vsaj osnovno opremo. Samo to misli, da je zastonj.

Zraven pa zabita kot je, sploh ne ve kje je moje stanovanje, ne ve koliko bo najemnina, samo neke blesave ideje piše sem gor. Ženska pač nima stika z realnostjo. Kaj čemo, tudi take revice morajo živet.

New Report

Close