Najdi forum

Ojla vsem

Imam majhno težavico, v bistvu kar dovolj veliko. Velikokrat, ko downloadam film in ga zaženem je čisto ok in grafika kul vse ok samo to ne, da ni nobenega zvoka, ves film je popolna tišina. Ali se to kako da popravit in kako, ker jaz nimam prav velikih izkušenj s tem in to se mi je začelo dogajati šele pred kratkim. Ali zato potrebujem kak program ali kaj.
Hvala vse (oprostite če sem vas motila)
Alex

Nič motla Alex 🙂

A pravilno zastopim, film, ki ti je že delal tako, da sta se zvok in slika šikala, sedaj ima slika nema ton???

Ali so to novi filmi, ki jih prej nisi gledala? In če so, ali ti tisti stari filmi sedaj delajo normalno ali ne?

U glavnem, tudi zate bi bilo za začetek najbolje, da probaš še enkrat naložiti kodeke, največkrat je to DivX, link do njega imaš pa en post višje. Če ne bo bolje pa povej pa bomo kaj druzga pogruntali.

Če pa gre za nove filme, so lahko posneti v xvid formatu. Včasih poleg kodekov potrebuješ tudi AC3 (išči pod AC3pack), sicer zvok dela ne.

Včasih lahko potrebuješ še celo vrsto audio kodekov npr. CCITT, IAC2, ADPCM, tudi MP3 če ga nimaš, sicer zvok ne dela.
Ni pa to odvisno od video kodeka, tako da je lahko DivX, XviD ali pa kaka druga solata, pa zvok vseeno ne bo delal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close