Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek south beach dieta ?

south beach dieta ?

Zanima me, če ima kdo izkušnje s south beach dieto. Uspehi? Težave?

Sem vztrajala 2 meseca, šla dol 7 kg. Je super dieta, samo držat se je treba. Mož je shujšal 20 kg.

Bravo!! In 3x bravo za moža! 🙂 Sta dobila potem nazaj ali še naprej vztrajata brez eostavnih OH?

Sama sem dobil 3 kg nazaj, ampak se res nič ne držim (moram spet začet :-)), mož je bolj priden, mislim, da ni kaj dosti pridobil.

Hvala za odgovor. Je slišati vzpodbudno. Nekaj sem tudi po internetu brala …….. prav dosti ne najdem, a kar najdem, vsi pohvalijo.

A ni to dieta brez ogljikovih hidratov? Res izgubiš veliko kg, v tem je uspeh, je pa po drugi strani to res skrajno neuravnotežena prehrana in lahko zelo vpliva na zdravje, predvsem ledvice.

Če se prav spomnim, je njen “ustanovitelj” umrl od srčnega infarkta ali zamašitve žil (pač nezdrava prehrana, ker je jedel samo meso in sir).

mah nehajte o ledvicah in podobnih floskulah, prosim vas …
nič ni narobe, če se izogibamo preveliki količini OH …ravno nasprotno … saj so že naše babice govorila, da se od mesa še nihče ni zredil …tukaj govorite, kako škodljiva je, obenem pa padate na novodobne floskule o zdravih dodatkih …tako pijete B praške ali glorificirate HL …

south beach je ena boljših diet in tisti, ki jo mešajo s ketonskimi dietami, kažejo svoje neznanje …zgoraj je ena omejala atkinsa …ki je res umrl od srčnega infarkta … ampak tako dnevno umre veliko ljudi, pa ne jedo vsi ketonsko …poleg tega je atkinsova dieta ketonska, SB pa beljakovinska …

south beach je restriktivna prvih 14 dni, ko se dejansko ne je skoraj nič OH… v tem času telo začne ponovno čutiti sitost (ki je predebeli ponavadi ne čutijo več) in očisti glikogen … nato se začnejo dodajati ZDRAVI OH do tiste količine, ki pri posamezniku še vedno povzroča padec teže oz. ki omogoča vzdrževanje teže … ker smo različnega metabolizma in ker nismo vsi enako pretežki, je ta količina OH različna od osebe do osebe …

je pa res, da če hujšanju ne sledi spremenjen življenjski slog, potem so prej ali slej kilogram nazaj …
pa tudi dobro je prebrati knjigo na to temo, ker se pojavlja po netu mnogo različic SB, med njimi zeleni slap, kar pa niti slučajno ni SB …
beljakovinske diete imajo odlično prednost v tem, da človek ni omejen s kalorijami… tako dejansko ni lačen in se lažje “prediha” psihološka lakota …

vendar pa naj bo vodilo tudi pri SB, da je osnova prehrane nadzemna zelenjava, ki ji potem dodajamo ostalo hrano …

New Report

Close