sovražim AMC posodo-pa je sploh nimam
Ker mi noben zastopnik ne želi vsaj okvirno povedati cene male oz.srednje garniture!
Vsi bi prišli na dom in mi vse lepo pokazali in obrazložili, s čimer se jaz seveda strinjam, če bi imela privarčevanega zadosti denarja. Torej mi bodo sedaj mahali s tisto posodo pred nosom, potem bom pa obsedela z dolgim (nosom)…
Ko sta pred 15 leti starša kupila srednjo garnituro je bila 6000 DEM. Torej vem da ne bo ravno 699,99 EUR.
In mi grejo na živce, ker ne razumem tega načina prodaje. Ko sem po iskalniku gledala, spet v meglo zavita vrednost. Pišete samo, da je zelo draga.
No, mene zanima če je tukaj kakšna ki je to posodo kupila v zadnjem letu in koliko je odštela za malo oz. srednjo garnituro?
Hvala!
To, da je ena posoda kar 100.000 (bivših SIT), ne bo držalo. Vseeno je odvisno, koliko je velika oz. čemu je namenjena. Mi smo kupili 3,5 l lonec, 2 l kozico in še eno manjšo, majhen secoquick pokrov, Atmosfero (steklokeramična kuhalna plošča), jedilni pribor za 12 oseb in eno ponev, pa nas je prišlo nekaj malega čez 600.000 pred 5 leti. Ampak kolikor jaz vem, cene bolj kot ne stagnirajo pri AMC. Se ti pa splača vzeti, kar je v akciji, vedno je kakšna akcija.
Še ena informacija. Na obroke sicer tudi dajo, vendar odbiš posodo šele, ko ke odplačana, kar nam ni ustrezalo. Lahko si pa zrihtaš, da vseeno ti odplačuješ na obroke in sicer na Diners kartico, če jo imaš. V tem primeru Diners AMC-ju takoj plača celotni znesek, kar pomeni, da posodo dobiš takoj, ti pa potem odplačuješ po obrokih. Mi smo vzeli npr. na eno leto.
Tisti, ki si je ne morete oz. nočete privoščiti, se kar tolažite, da nas nategujejo :)))))))))))
Moja mama ima AMC staro že 30 let in je še vedno kot nova, čeprav je čisto vsak dan v uporabi! Jaz sem se na tej posodi pred leti učila kuhati in druge sploh ne maram!!!!!!
In meni ni nobeno nategovanje, če vem, da jo bom lahko uporabljala praktično celo svoje življenje. Kakšne manjše kose kuhalne posode (razne lončke npr.) pa seveda kupim od drugih znamk, veliko cenejše in jih posledično tudi pogosteje menjam, ker ne zdržijo toliko časa.
Imamo tudi dva lonca oz. kozici od WMF, ki sploh nista bili poceni, čeprav cenejši od AMC, vendar sta po moji presoji in uporabnosti kakšno svetlobno leto za AMC.
Je pa treba poudariti, da mi vsaj enkrat dnevno kuhamo doma, ne jemo v šlužbah, šolah, po raznih menzah,… Zato potrebujem tudi kvaliettno kuhalno posodo!
LP
Titi, verjemi, da bi si jo jaz zelo z lahkoto privoščila. In to ne na obroke. Ampak, toliko dat za ene lonce, ne tega pri meni ni.
Moja mama ima to posodo. Smo ji kupili otroci za 50 let in ti povem, da ravno zato je ne maram. Zdaj tudi ona vidi, da je čisto običajna posoda. Ravno tako je treba kuhat, nič se ne naredi samo.
Mene tudi zanima, zakaj jo tako hvalite. Kvalitetno rostfrei posodo se dobi za precej manj denarja in jo tudi dolgo časa uporabljaš. Moja mami je pred cca. 20 letih kupila klasično rostfrei in jo uporablja še danes. In še vedno izgleda kot nova. Res pa je, da ni zanjo dala četrtino ali petino letne plače:-)
Saj sem omenila la tudi možnost, da si jo nekateri pač nočejo privoščiti. Vsak po svoje.
Da pa tvoja mama ni preveč navdušena nad to posodo, tudi po svoje razumem. težko je nekoga po 50-ih letih pripraviti do tega, da bo začel drugače kuhati in uporabljati drugačno posodo. Ker pri tej posodo ni samo fora v tem, da jo imaš, ampak da jo znaš PRAVILNO uporabljati.
Dokler sem bila pri starših smo imeli tako posodo. Kot si napisala malo višje: če jo uporabljaš tako, kot je mišljeno (kao brez maščobe…), potem jo je morda smiselno nabavljati. Če jo pa uporabljaš tako kot vsako je pa absolutno predraga investicija – potem je pač pisker kot pisker in za navadno kuhanje ni čisto nič boljša kot katerakoli druga, ki jo dobiš za manj denarja.
No hvala za toliko mnenj, čeprav si še vedno nisem na jasnem koliko evrov bom rabila. Če prav razumem, garnitur ni več? Lahko kupim posamezen kos?
O smiselnosti bi rekla pa samo tole (sem mogla že svojemu možu tupit): Ko kupuješ avto mora imet vse airbage, čimveč dodatne opreme itd(da bo čimbolj udoben in varen). Ko pa kupuješ lonec je pa dober tudi tak za 2 eura (pa kuhaš v njem in to potem poješ).
Moja tašča jo ima in zato ni njena kuha nič boljša, kupila si je tudi Kirby-ja, pa je stanovanje še vedno prašno.
Lonci ne kuhajo sami in tudi sesalec ne sesa sam, kar bi človek ob taki ceni pričakoval. Pa tudi vgrajene kuharice ali čistilke nimajo. Če človek preračuna in kupi ene povprečne lonce in sesalec mu ostale koliko € za čistilko. Tako hiter izračun pove, da bi si čistilko mi lahko privoščili 1x na teden naslednje 3 leta.
No to je bilo malo heca.