sovražim AMC posodo-pa je sploh nimam
Jaz sem dobila eno posodo s pokrovko od AMC za poroko, pa ni nič boljša od ostale posode, ki jo uporabljam. Tudi v drugih posodah uporabljam izredno malo maščobe in soli. Zelenjavo ravno tako lahko kuham na pari z navadno posodo.
Tudi meni se ne zdi smiselno dati toliko denarja.
In če bi imeli tej zastopniki čiste namene, bi ti lepo dali pred nos cenik za vsak kos posode. Tako pa hočejo na vsak način priti k stranki domov in tam kuhati in nekaj nakladati.
Enkrat sem bila prisotna pri eni taki predstavitvi (me je sestrična prosila, če lahko pridem). Tisti zastopnik je toliko nakladal, da je pekla glava. Kazal je neke grafe, kjer naj bi v povprečni družini porabili po 10 – 15 litrov olja na družinskega člana letno in to zato, ker uporabljajo navadno posodo! Zame to ni realen podatek. Potem pa je naredil še foro, da je dal kuhati en korenček v dva litra vode in ga kuhal eno uro! Potem je primerjal ta razkuhan korenček s tistim, ki ga je skuhal na sopari s posodo AMC. Res čudež, da je prvi bil brez okusa, drugi pa dober.
Nakladancija!!!
Mimo polemik, ali se AMC splača ali ne, bi vprašala:
Je katera zainteresirana, da bi menjala večji secoquick pokrov (24cm) + lonec(5l) za manjši secoquick pokrov(20cm) + lonec(3,5l)? Jaz imam večjega, popolnoma novega oz.nerabljenega in želim manjšega, ker nimam placa. Menjam lonec za lonec, brez doplačila, samo naj bo čimbolj nov. Če bi pa mrežica zraven “padla”, se pa tudi ne bi sekirala.
No, pa res imamo en pisker od AMC, ker sva ga dobila za poroko. Ostalo WMF in podobno in me tisti AMC sploh ne gane kaj bolj, ker ne meni ne moji družini hrana brez kančka maščobe ni užitna, pa pika. Uporabljamo pretežno oljčno olje, in to ne sme manjkati.
Smo pa vsi taki nepopravljivi suhci, da mi še na kraj pameti ne pride, da bi preštevala kalorije. Zdrava kuhinja ni kuhinja brez maščob. Nenasičene maščobe so NUJNE že samo za absorbcijo nekaterih vitaminov, da ostalega ne omenjam.
Imam pa sodelavko, vsi zavaljeni, vsi vsako leto vsaj 1 mesec na dieti, sicer pa požrtija. Ona pa opeva svoje AMC piskre, da je joj.
Lahko si kupiš drag pisker. Pameti se ne da.
Hehe, tudi moji starši jo imajo. Še iz časov, ko ni bila tako odurno svinjsko nategastično božjastno draga. Celotno garnituro sta menda dobila za petino današnje cene. Ker ta cena, ki jo plačate, ni za posodo, ker ni toliko vredna, temveč plačate vse te posrednike, ki vam jo vsiljujejo. ZATO je draga. Ker je to navadni mrežni marketing, isto kot j*u*s*t, tupperware in podobna jajca. Če bi bila posoda v redni prodaji, bi bila pol cenejša. Je navadna rostfraj posoda s trojnim dnom, toliko opevana pa samo s strani mrežnih marketarjev.
Dragi moji…zanimivo se je razpletlo…tole o AMC posodi.
Moja mama jo je kupila že zdavnaj, komplet..cca 35 let nazaj, danes nadaljujem z uporabo jaz.
Meni osebno..vredno svojega denarja. Še vedno je ista, porabiš manj energije, časa…
Če se ti slučajno prismodi, naliješ vodo, odstopi kot, da ni nič bilo. Vso zelenjavo, krompir kuham brez vode…okus je čisto drugačen, pristen. Zaradi tega tudi skoraj ne rabiš uporabljati soli. Pa kaj naj pišem, zame je to edini nakup v mojem življenju, ki se je res obrestoval.
Se spomnim degustacije, ki je bila pri nas doma….in je gospa rekla, da ima posoda garancijo kot Rolls roys…pa smo se malo nasmihali…spet nekaj..ampak to je edini nakup, kateri je upravičil vsa pričakovanja. Poznam veliko druge posode(jo uporabljajo moji znanci) kvalitetne znamke in manj kvalitetne…pa sorry kar bom napisala, ni AMC!
Posodo, se lahko dokupi posamezno, če je kdo iz tvoje družine že kaj kupoval. Vsaj tako sem si jaz dokupila nekaj stvari. Pa tudi servis ti pridejo narediti na dom. Npr. zamenjati gumice na hitrem pokrovu.
Nisem želela nikogar užaliti ali se hvaliti, samo svoje izkušnje sem napisala.