Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti sp in stalno prebivališče

sp in stalno prebivališče

Znancu, ki se je znašel v situaciji da je bil brez stalnega naslova in zaposlitve sem dovolila stalno prijavo bivališča na mojem naslovu. Ker je takrat kratek čas bival pri meni (ker ni imel bivališča) sva naredila pogodbo v kateri je zapisano, da ima bivališče stalno prijavljeno dokler dejansko biva pri meni. Znanec se je po nekaj mesecih odselil v najemniško stanovanje, prosil me je, če je lahko stalno bivališče še vedno prijavljeno pri meni, saj nima druge možnosti.
Zaenkrat sem mu dovolila, žal pa mu ne gre niti sp niti plačevanje najemnin drugod in ima stalne težave s tem.
Ker ga ne želim še bolj potlačiti mu še nisem odjavila bivališča, saj mu s tem onemogočim praktično življenje, ne bi pa želela, da bi v primeru slabega poslovanja ali morebitnih dolgov prišlo do raznih neprijetnosti, ki bi se vršila v mojem stanovanju.
Znanec pri meni ne biva in je le formalno prijavljen.Pošto mu puščam v nabiralniku in jo sviguje sam. Sicer sem že vprašala na UE, dobila sem odgovor, da načeloma naj ne bi bilo nevšečnosti, vendar me zanima ali ima dko slabo prakso s tega področja ali pa pravni nasvet. V odgovoru UE je še navedeno da sem mu sama dovolila prijavo. Drži, dejstvo pa je tudi, da brez prijave človek praktično nima možnosti zaposlitve, zavarovanja, obstoja.

Spoštovani!

Odločitev je na vaši strani. Lahko obvestite pristojno upravno enoto, pristojni organ, ki bo uvedel postopek ugotavljanja njegovega dejanskega stalnega prebivališča. Glede nevšečnosti v vašem stanovanju zaradi njegovih dolgov pa je tako. Rubeži stvari in izvršba nepremičnin se lahko vršijo samo na njegovih sredstvih in nepremičninah in ne na vaših. Če ni vpisan kot lastnik ali solastnik vašega stanovanja v zemljiški knjigi, potem izvršba ni mogoča. Lahko pa njegovo stalno prebivališče pri vas povzroča nevšečnosti, ki so vezane na poizvedovanje po njem. Vendar kot že rečeno, odločitev je vaša.

Le pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close