špageti karbonara
No kisla smetana v pravo carbonaro ne spada je pa njbrž paštica dobra
Jajca, parmezan, ovčji sir, poper,olivno olje, neprekajena slanina so sestavine.
Medtem ko se špageti kuhajo popečeš slanino, posebej zmešaš jajca, dodaš ovčji sir in poper.
Odcediš špagete zmešaš jajca s slanino in vse takoj skupaj s pašto brez dodatnega kuhanja. Vročina slanine in pašte bo jajčka ravno prav zakrknila. Če daš na ogenj postane vse preveč suho.
Če nimaš časa pa zmešaš sladko smetano, rumenjak in parmezan, malo pokuhaš in poliješ po pašti. Ni ravno carbonara je pa fino
Na čebuli prepražim pršut, vmes skuham testenine, v posodi zmešam kislo smetano, nariban sir in mleko. Ko so testenine skuhane, jih v posodi prelijem s pršutom in kislo smetano in sirom, zmešam in kakšno minuto še pokuham, da se sir razpelje. Aha- od začimb dodam sol in baziliko ali origano in to je to. Pa dober tek.