Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek špageti karbonara

špageti karbonara

Punce, ker ste tu gotovo same perfektne kuharce, dejte mi prosim zaupat, kako se naredijo res dobri špageti karbonara.

Hvala!!!

Nam so dobri, če so pravi pa ne vem;)
pršut na kockice narezan prepražim, dodam kislo smetano, lahko tudi malo sladke, rumenjak in prelijem po špagetih, pa dober tek

a to je vse? Zakaj pa samo rumenjak brez beljaka?

A veš, da ne bi vedela, sem dobila tak recept, mi je bilo všeč in nisem vrtala naprej;), mogoče ti pove kakšna druga

lp

kakšen pršut pa uporabiš? kuhan, pečen ali…??

Jaz uporabim slanino-narežem na kockice, malce zapečem, gor dam sladko smetano, eno jajce vmešam not+ malo parmezana. Mljask.

No kisla smetana v pravo carbonaro ne spada je pa njbrž paštica dobra 🙂

Jajca, parmezan, ovčji sir, poper,olivno olje, neprekajena slanina so sestavine.

Medtem ko se špageti kuhajo popečeš slanino, posebej zmešaš jajca, dodaš ovčji sir in poper.
Odcediš špagete zmešaš jajca s slanino in vse takoj skupaj s pašto brez dodatnega kuhanja. Vročina slanine in pašte bo jajčka ravno prav zakrknila. Če daš na ogenj postane vse preveč suho.

Če nimaš časa pa zmešaš sladko smetano, rumenjak in parmezan, malo pokuhaš in poliješ po pašti. Ni ravno carbonara je pa fino 🙂

No, pa sem se naučila še nekaj novgea, jaz pa sveto prepričana, da delam pravo karbonaro, sem dobila recept od kuharja, ki je blizu Italije in mu zaupala ;)).
Se mi pa originalna zdi malo presuha, bo treba probat.

aja, uporabim svež pršut, všeč mi je pa tudi kraški mozaik, že narezane kocke

Na čebuli prepražim pršut, vmes skuham testenine, v posodi zmešam kislo smetano, nariban sir in mleko. Ko so testenine skuhane, jih v posodi prelijem s pršutom in kislo smetano in sirom, zmešam in kakšno minuto še pokuham, da se sir razpelje. Aha- od začimb dodam sol in baziliko ali origano in to je to. Pa dober tek.

New Report

Close