Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek špageti – količina ??

špageti – količina ??

Pozdrav!

S količino je vedno problem, nimam občutka, koliko špagetov dati kuhat, vedno naredim preveč!

Torej, vrečka s špageti ima 500 g. Koliko g jih naj dam kuhat, če bova jedla 2 odrasla in majhen otrok – špurav :-))

hvala za odg!

Več kot 300g že ne. Odvisno koliko rada jesta. 100g je za odraslega dovolj (odvisno od načina življenja seveda tudi), jaz sem za 250g.

bolje 200g

Jaz bi skuhala vsebino polovice vrečke. Če kakšna žlica ostane se zlahka poje kasneje.

Jaz skuham 300g – tudi dva odrasla in otrok.
Če ti ostanejo, daj v hladilnik in jih drug dan popeci na olju in dodaj nekaj začimb (jaz posipljem z vegeto).

Jest sem mell poln kufer naknadnega jedenja in pospravljanja za ostalimi zvečer. Jih vagamo, 100 g na odraslega, za otroka recimo 40 g. Potem pa vidiš, kako bo šlo. In ne ravnaj se po izgledu, ampak po tehtanju.

Takoj, ko začne žena kuhati po videzu, vem, da me čaka hranjenje na silo 😛

Odvisno tudi od tega, kakšno omako imaš za zraven. Bolj nasitno (npr. smetanovo, sirovo, gobovo ipd.) ali kaj lažjega (paradižnikova npr.). Načeloma se za obrok za odraslo osebo vzame nekje 80-100g testenin. Je pa odvisno, kakšni jedci ste. Zase in za hčerko jaz vzamem 150g, pa ponavadi še kaj ostane.

Ti si res dasa. Izjemna v vseh pogledih, še rojevala si 36 ur…….Kar neki noooooooooooooooooo

Ja, a se ti zdi, da bi 2 ženski morali pojest vsaka po 3 talarje špagetov?
Saj ni čudno, da se potem z dietami ubadate ves čas.

ma daj ne budali no…..a med peščico špagetov in tremi krožniki ni pa nič?

pačasi razumem vse tiste ki jim greš na jetra……

Potem mi pa ti prosim povej, kaj oz. kolikšna je po tvoje sprejemljiva porcija.

Ozroma najprej ali sploh veš, koliko je 100g špagetov, ko so enkrat kuhani.

Ti si res dasa. Izjemna v vseh pogledih, še rojevala si 36 ur…….Kar neki noooooooooooooooooo[/quote]

Yo je povedala čisto prave mere, na odraslega pride 80 – 100g testenin. Če ona in njena hči pojesta še manj, pa verjetno zato, ker sta tudi sami manjši in imata malo kg.

Mi smo dva odrasla in dva otroka….pojemo 500 g, pa še to ugotavljam zadnje čase bi še kej, pa ni več 🙂

Pride lahko tudi 5 gramov na odraslega, če jih toliko skuhaš……

New Report

Close