Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spalnica za samsko osebo

Spalnica za samsko osebo

Tisti, ki ste samski in kaže, da boste samski tudi ostali, kako si opremite spalnico? Velikost postelje?

Opremljam si stanovanje pa ne vem kako s spalnico.

Ena opcija je obdržati obstoječo posteljo, ki je pa smotanih dimenzij: 160×190. Malo jogijev v teh dimenzijah. Obstajajo jogiji 80×190, ampak potem, če se premislim, taki jogiji niso ok za običajne postelje.

Druga opcija pa posteljo ven, notri pa enojno posteljo, običajnih dimenzij (90×200). S tem pridobim v sobi več prostora. Je pa več dela (razstaviti obstoječo posteljo, sestaviti novo) in pač je treba kupit novo posteljo (strošek za posteljo, je pa en jogi manj za kupit).

Sicer ne verjamem, da bi imela kakega moškega obiskovalca, ker sem že več kot 6 let samska, brez, da bi kaj kazalo, da bom še kdaj koga našla, samo včasih pa vseeno pomislim, da mogoče pa kdo … in potem samo enojna postelja, hm.

Gledam tudi variante raznih postelj. Pa vidim, da obstajajo tudi izvlečne postelje. Da jo uporabljaš kot enojno, se pa da izvleči ven še ena postelja in potem imaš dvojno. Če se slučajno najde kak obiskovalec moškega spola :).

Pa videla sem tudi, da so take postelje, da se ena na vrh druge postavi. Pač uporabljaš kot enojno, po potrebi pa druga poleg druge. Čeprav to ne vem, če ni potem malce visoka, ko sta druga na drugi?

Tale dvojna čudnih dimenzij bi mi vzela najmanj časa, ampak, če nabavim nove jogije, je to strošek in če potem ugotovim, da to ni to, ti jogiji ne pašejo nikamor.

čudne dimenzije

kaj se res moramo o tem sploh pogovarjat.  dobro.  nove postelje so nekakovostne in zelo drage.  jaz ti svetujem, da kupiš neki dragega in kakovostnega.   dovolj veliko, za dva.   ti dam primer.  če, imaš ugabne sosede kto jaz naprimer in narediš okol bajte visoko, ograjo,  je ok.  ampak z tem si si zaprl vrata za vedno, da bi kadarkoli bil odnos boljši.  ker ga ne bo.  če imaš sedaj psolo, ki je kakovostna si jo navajena  si kupi samo novi jogi. meni so všeč mehki full. in na jogi daš dodatno neki 7 cm preko jogija. da je še boljše.  pa svežo odejo pa tko.  novi pojšter recimo.

zdaj pa tko.  če si 6 let brez moškega, verjetno pa imaš sex z nekom. torej spet lažeš.  hahaahahha

jaz na tvoje mestu bi raje denar za novo poslo in fse skup, namenil v trening BJJ. judo in plavanje.   kuharski tečaj.  menjaj  prijateljice. samske ženske delajo druge ženske samske.  samske , ločenke, lezbike so slaba družba.  začni gledat kewin samuel.

Imaš “first world problems”.

Jaz imam enojno posteljo. Je več prostora.

Sem že davno obupala nad tem, da bi še kdaj našla moškega, torej nisem kupovala postelje za neobstoječega moškega.

In ja, res ni bilo nikogar. Tako, da ja, če bi kupila pred leti dvojno posteljo, bi imela zaseden prostor, dodatne stroške za tisto posteljo, jogi, uporabnika pa ni bilo .

Na postelji široki 160 cm se prav udobno spi, sploh če je jogi en sam. Tudi za dva gre, če le nimata bistveno preveč kilogramov.

120 x 200 je dober kompromis po mojem mnenju. Tudi v dvoje se da čisto udobno občasno prespat. 🤭

Odgovor na objavo uporabnika
čudne dimenzije, 28.03.2025 ob 07:52

Tisti, ki ste samski in kaže, da boste samski tudi ostali, kako si opremite spalnico? Velikost postelje?

Opremljam si stanovanje pa ne vem kako s spalnico.

Ena opcija je obdržati obstoječo posteljo, ki je pa smotanih dimenzij: 160×190. Malo jogijev v teh dimenzijah. Obstajajo jogiji 80×190, ampak potem, če se premislim, taki jogiji niso ok za običajne postelje.

Druga opcija pa posteljo ven, notri pa enojno posteljo, običajnih dimenzij (90×200). S tem pridobim v sobi več prostora. Je pa več dela (razstaviti obstoječo posteljo, sestaviti novo) in pač je treba kupit novo posteljo (strošek za posteljo, je pa en jogi manj za kupit).

Sicer ne verjamem, da bi imela kakega moškega obiskovalca, ker sem že več kot 6 let samska, brez, da bi kaj kazalo, da bom še kdaj koga našla, samo včasih pa vseeno pomislim, da mogoče pa kdo … in potem samo enojna postelja, hm.

Gledam tudi variante raznih postelj. Pa vidim, da obstajajo tudi izvlečne postelje. Da jo uporabljaš kot enojno, se pa da izvleči ven še ena postelja in potem imaš dvojno. Če se slučajno najde kak obiskovalec moškega spola :).

Pa videla sem tudi, da so take postelje, da se ena na vrh druge postavi. Pač uporabljaš kot enojno, po potrebi pa druga poleg druge. Čeprav to ne vem, če ni potem malce visoka, ko sta druga na drugi?

Tale dvojna čudnih dimenzij bi mi vzela najmanj časa, ampak, če nabavim nove jogije, je to strošek in če potem ugotovim, da to ni to, ti jogiji ne pašejo nikamor.

Kaj pa če vzameš 140×200? Pridobiš 20cm od zdaj, pa dovolj velika je za eno ali dve osebi 🙂

Jogijev 160×190 sploh ni tako enostavno dobiti. Sem gledala Jysk in Ikeo, sploh nimajo jogijev teh dimenzij. Ikea nima niti 80×190. Jysk ima 80×190.

Tako, da sem malce v dvomih, če ni bolje tako posteljo ven vreči kot kupovati jogije ne ravno pogostih dimenzij.

Itak dvojni jogi ne bi kupila, ker je pretežek za prestavljat. Ok, je možno plačati dostavo v sobo, ampak vsakič, ko bi želala jogi kaj premikat, bi bil problem. Pa vse moje rjuhe so za enojne jogije. Pa ravno pred kratkim sem nabavila kup novih :).

Imam 120×200 in mi je dovolj siroka.

Enako.

Niti približno si ne predstavljam da spim na tej ozki postelji. Najmanj 140*200 mora biti postelja. Nimam 5 let. Si ne predstavljam da imam posteljo za šolarčka v oš. Še moji nečaki in nčakinja imajo večjo, pa so najstniki. Mislim da 120*200.

Če opremljaš boš seveda kupila novo posteljo 160×200.

Ena ženska883, 28.03.2025 ob 08:14

Na postelji široki 160 cm se prav udobno spi, sploh če je jogi en sam. Tudi za dva gre, če le nimata bistveno preveč kilogramov.

Ko sem imel svoja samska leta in sem sam živel in opremljal… sem tudi imel posteljo 160 x 200. Ravno prav za super komot spanje / branje / še kaj. Pa tudi če kdo prespi je čisto dovolj (tudi za dlje časa, če se zgodi kakšna veza).

Sicer je pa tudi 140 x 200 dovolj, kar je pogosta Ikea dimenzija.

Če bom kupila novo posteljo, bo to 90×200. Meni je to povsem dovolj.

Če bom pa obdržala obstoječo, je pa smotana dimenzija. Ne vem zakaj so naredili tako kratko posteljo in potem skoraj ni pravih jogijev za dobit.

Aja, noben ni napisal nič o posteljah, ki sem jih omenjala, IKEA postelje:

ko se lahko zložita dve vrh druge in po potrebi dasta druga poleg druge (ko sta ena vrh druge, ni mišljeno kot dvonadstropna postelja, ampak je pač ta spodnja pospravljena pod ta zgornjo na kateri se spi)

Pa tiste, ko se ta druga postelja izvleče (če se pojavi moški obiskovalec, recimo) in nastane dvojna postelja.

Imajo jih pod rubriko postelje za goste. Ampak verjetno so tudi čisto ok postelje za vsakdanjo uporabo?

Kupi posteljo širine 14o cm, dobi se jogi 140 cm in tudi ustrezne rjuhe.

Otroci že odrasli, žene ni več. Postelja za samo za 1 osebo, v dnevni sobi pa kavč, ki se ga lahko razvleče v ležišče velikosti zakonske postelje.

Če glih nanese. 🙂

He, he, samo tole s kavčem v dnevni je pa tudi ok ideja. Vredno razmisleka.

Nagibam se k temu, da vržem to posteljo ven, kupim normalno enojno posteljo. Tole s kavčem v dnevni pa ja, zna biti čisto ok :). Škoda, da se moja sedežna ne da izvleči, ampak ja, si mi dal misliti.

Nekako si ne želim čisto zapreti možnosti, da kdaj pa mogoče pride kak obiskovalec moškega spola :).

120×200 je meni čisto ok. Široke postelje so zmetavanje denarja. En širok jogi je že za premetavanje zoprn če si sam. Sploh tega hudiča prenašat po stopnicah… Ne kupuj nekaj za vsak slučaj, kupuj kar dejansko rabiš.

Sigurno bi taveliko vzela. Da se ne bi kasneje gužvala 😆😅☺️☺️☺️ Saj ne boš samska skoz. No pa četudi, je fajn komot. 😁

Jao, jao, kako eni ne razumete teme.

Jasno sem napisala, da me zanima kaj imate ostali samski pa mi vi eni pišete kaj naj jaz kupim.

Pa sem tudi jasno napisala, da pri meni sta dve opciji:

a – obstoječa postelja plus dva jogija 80×190 – čudna postelja ja, kar se dimenzij tiče

b – nakup nove postelje in ta bi bila 90×200

Tako, da ne mi pisat, da naj kupim 120 široko, 160, 180… ne bom. Nisem niti to spraševala.

Če si takle neodločna in kompliciraš je najboljše, če kupiš enojno, za samsko osebo brez vsakega komforta. Ko se enkrat obrneš, padeš dol s pojstle. 😆

čudne dimenzije, 28.03.2025 ob 11:49

Jao, jao, kako eni ne razumete teme.

Jasno sem napisala, da me zanima kaj imate ostali samski pa mi vi eni pišete kaj naj jaz kupim.

Pa sem tudi jasno napisala, da pri meni sta dve opciji:

a – obstoječa postelja plus dva jogija 80×190 – čudna postelja ja, kar se dimenzij tiče

b – nakup nove postelje in ta bi bila 90×200

Tako, da ne mi pisat, da naj kupim 120 široko, 160, 180… ne bom. Nisem niti to spraševala.

Jaz sem napisal kaj imam, in zakaj. Kaj misliš pa ti kupit mi je pa vseeno.

jaz sem vedno imela 140×200, ko sem bila samska in v prvih letih zakona, ko so prišli otroci je šele postala premajhna.

Anonimno 2581, 28.03.2025 ob 11:54

Če si takle neodločna in kompliciraš je najboljše, če kupiš enojno, za samsko osebo brez vsakega komforta. Ko se enkrat obrneš, padeš dol s pojstle. 😆

😅😆😅☺️☺️☺️

New Report

Close