Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spam podjetja na zaposlitvenih portalih

Spam podjetja na zaposlitvenih portalih

za vse to je kriva gnila propadla drekolandija. če bi bil red tega sranja ne bi bilo.tko da volite še naprej janeza pa goloba pa ministranta, debilni ste glih da jih boste spet.

Zavod za varstvo narave – dajejo razpise ven, prirejajo razgovore, kandidat pa pogosto znan že prej. Se pelješ daleč na razgovor , daš dopust, imaš stroške, v resni pa je lažni razgovor. Ali pa imajo razgovore, veliko ustreznih kandidatov, ne izberejo nobenega, vprašaš kaj zdaj, rečejo, da bodo raje vzeli pripravnika . Drugače povedano, da vzamejo z veseljem kandidata iz prvega razpisa, samo, da sedaj bodo dali pa 30% manj plače in bo pripravnik.

Krajinski park Tivoli – isto, razgovori, kandidat pa že prej znan. Za kozlat.

Razpis za prosto delovno mesto pač mora bit objavljen in postopek izpeljan po pravilih, kar pomeni, opravljeni razgovori z vsemi, ki izpolnjujejo pogoje, tudi če je kandidat neuradno že izbran.

In ne, ni šans, da bo kandidat kdaj izvedel, da že imajo izbranega kandidata. To se ne pove.

Pa nisem nikoli delala v kadrovanju, pa so mi te stvari jasne. Sem pa že bila neuradno izbrani kandidat, samo formalno je še bilo treba pokrit postopek. Pa vedno brez kakih vez in poznanstev.

Odgovor na objavo uporabnika
queen904, 07.05.2025 ob 23:07

Razpis za prosto delovno mesto pač mora bit objavljen in postopek izpeljan po pravilih, kar pomeni, opravljeni razgovori z vsemi, ki izpolnjujejo pogoje, tudi če je kandidat neuradno že izbran.

In ne, ni šans, da bo kandidat kdaj izvedel, da že imajo izbranega kandidata. To se ne pove.

Pa nisem nikoli delala v kadrovanju, pa so mi te stvari jasne. Sem pa že bila neuradno izbrani kandidat, samo formalno je še bilo treba pokrit postopek. Pa vedno brez kakih vez in poznanstev.

Seveda mora biti objavljen oglas, ni pa nujno, da ga objavijo na Zavodu za zaposlovanje ali drugih spletnih platformah za delo.

Lahko ga objavijo tudi na svoji spletni strani in zadostijo zakonodaji. Saj ji treba fopat ljudi in objavljati DM na vseh platformah, če je kandidat že izbran.

To je res, edino na MJU mora bit objavljen, če gre za JU. Ne vem pa, koliko potem ti portali sami pobirajo te objave.

Res je, 07.05.2025 ob 15:31

Anonimno 6564, 07.05.2025 ob 15:27

Res je, 07.05.2025 ob 15:23

Res je, ampak ZZZS objavlja predvsem razpise za državne institucije, kjer je treba predložiti cel kup dokumentov tudi če je delovno mesto samo za 1 leto. In potem dobiš odg, da niso izbrali nikogar. Zanimivo bi bilo imeti neodvisno institucijo, ki bi nadzorovala razpise na vseh portalih in poslane cv-je, preverjanje kaj počnejo s temi CVji in kdo vse ima dostop do teh podatkov. Meni se je že večkrat letos zgodilo, da sem poslal cv na razpis, kjer sem vse alineje imel obkljukane (energetika) in bi po vsej logiki službo jaz (ali nekdo) moral dobiti, ampak odgovor je vedno, da nisi izbran (Nato pa se enak razpis ponovi) ali da niso nikogar izbrali.

V prejšnji firmi smo vsi imeli vpogled v CV-je.

Zzzs?

Zavod za zaposlovanje Slovenije

To bo pa kar Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Želva596, 07.05.2025 ob 19:08

Saj to! Vse kljukice, ampak niso izbrali nikogar in razpis se ponovi.

Točno tako, vse narejeno, razgovori opravljeni, ampak niso izbrali nikogar in se razpis ponovi!

New Report

Close