Spanje malo drugače … :))))
Alo Piki Miki,
mi je sestra danes malo namignila, da imate tudi vi take probleme, kot mi, pa sem prišla malo prebrat vašo situacijo. Mi smo imeli zadnjih par dni prav hudo. Mali se je zbujal ponoči na uro ali pa še manj. Jaz nisem več vedla kaj naj naredim. Poskusila sem že vse, ga podojila, ga vzdiglna gor, če je mogoče kupček, ga pestvala, mu pela,… Nič ni pomagalo, sam ziza je bla dobra in čez uro zopet ziza in čez uro zopet ziza… in tako do jutra. Že nekaj časa sem opzovala zobeke in videla sem, da se tam spodaj nekaj dogaja. Najprej je bila samo rdeča pikica in danes zjutraj sem opazila prvi zobek. Tako da mislim, da nas je ta matral. Sem pa danes ponoči, ko se je zbudil prvič (eno uro po dojenju) malemu dala čajčka. Je spil cca. 30 ml in spal lepo 3 ure skupi. Tako da sem se naspala tudi sama in ne vlečem podočnjakov več za sabo. Ko se je zbudil sem ga podojila in se je ponovno zbujal na uro. Tako da bom danes poskusila, če bo situacija podobna, dati tudi v drugo čaj.
Sem pa tudi sama krivila za nespanje alergijo, čeprav naš mali ni več flekasti, je pa res, da se še vedno zelo veliko praska. Se držiš kake diete? Nam je dieta veliko pomagala, ker se mi prej ni in ni hotel niti dojiti. In so vsi po vrsti (razen moje sestre) govorili, da mam premalo mleka, jaz pa poučena :)) na vseh koncih in krajih da to ni res, da ma vsaka mati dovolj mleka. Tako, da sem imela ves čas v glavi, da se mi mali verjetno zbuja zaradi tega ker je lačen in da ga moram dojit, da bo mel dovolj.
Mogoče pa bo tudi pri vas kaj pokukalo na plano? :)) Poskusi pripraviti čajčka in mu ga ponudi ko se prvič zbudi, boš videla kakšana bo reakcija. Slabši kot to da se bo zbudil ne more biti. Sem pa že preštudirala tudi knjigo: Spanje otrok – brez joka v sanje. In tam piše tako, da naj bi 6 mesečni otroci čez dan spali približno 3-4 ure razdeljene na dva obroka. In da če čez dan dobro spijo da potem bodo dobro spali tudi ponoči. In da je prav, da imajo neko rutino pred spanjem, tako da vejo, da bo zdej pa ta dolgo spanje. Pa še en kup pametnih nasvetov.
Zdaj se bo naš mali zbudu, tako da bom šla. Poskusi si sposodit knjigo je od Elizabet Pantley al neki takega, lahko da dobiš kako pametno notr. Jo je napisala ena mama in to na podlagi izkušenj nje in velikega števila mam, ki so preizkušale njene metode.
Pa čimprej vsaj par ur zaporednega spanja, saj vem kako je če je človek kronično neprespan.
Lp, Karmen
Ojla, sestrici. Upoštevala nasvet. Prejšnjo noč je mali zaspal 20.10h in spal do 1.15h, sem mu dala hippov čaj (45 ml) in je zaspal do 1.45h, pa sem mu spet dala čaj (40 ml) in je potem zaspal do 6h, ko sva se podojila in takoj oba zaspala nazaj do reci piši 10.55h. Ob 11.30h pa smo bili zmenjeni pri babi na kosilu-panika. Mimogrede, ko sem se zbudila ob 6h, preden sem ga pristavila sem bila mokra ko hudič, pa še fajn je bolelo-kot dve bombi. Bo kar treba potrpeti.
No, to noč (ki je še ni konec) je zaspal 19.35h in potegnil samo do 21.10h, potem pa je hotel na vsak način vstati, pa smo ga vzeli v dnevno do 22.20h, ko sem rekla, da je čas, da gre nazaj pančkat. Prižgala vrtiljak in šla ven iz sobe. Kar hitro je zaspal in se ob 1.50h zbudil in je dobil čaj, popil pa ga je 90 ml in zaspal nazaj. Bom videla do kdaj.
Koliko čaja na noč pa spijeta vajina pikca?
Ojla Piki! No … kako se je obneslo? Je pančkal vso noč? :))) Pri nas so spet ibunge. :))) Sam mislim, da bo tut našemu kmal nekej prikukali na plano … pa da ga to muči. :)))
Sicer pa … glede čaja. Je prav odvisno od dneva. Kako noč spije samo kake 30 ml … drugi večer mi jih spije 100 ali več. Jaz si vedno pripravim termosko z 200 ml čaja in imam kar pri postelji. Bolje da imam preveč kot pa premalo. Ker ko se naš zbudi je tako vreščanje, da je joj. ;))) :))
Ja isto kot pri nas. Statistika: 3 noči, prvo spil 95 ml, drugo 90 ml, tretjo pa 40 ml. Pri tem, da se je drugo noč zbudil še okoli 4h (post 26.12.), pa sem bila tako zaspana, da se nisem zrajtala in mu dala čaj, ampak sem ga dala na joško, no tretjo noč pa je ob enem bujenju in 40 ml čaja potegnil do zjutraj.
Tamy: jaz sem našemu kar ponudila čaj in je takoj začel piti, očitno mu je vseeno kaj pije ali je, samo da sama dudica ni dovolj. Zdaj ko nam gre že 3 noči tako dobro :))) razmišljam kako ga bom čez kakšne 3 mesece morala odvajat od nočnega pitja, ker bom drugače morala skoz vstajat. Ampak do takrat je še daleč.