spanje na hrbtu
Kako naj pripravim mojega trimesečnega sinčka, da bo spal na boku? Odkar sva prišla iz porodnišnice in sem ga začela široko povijati zaradi kolkov ,spi samo na hrbtu glavo pa vseskozi tišči v desno. Zvečer ga založim na vse mogoče načine pa nič ne pomaga. Na desni strani glavice se mu že pozna da je malo zaležana. Zvečer čakam da trdno zaspi potem mu glavo obrnem v levo in jo založim, vendar se čez nekaj časa zopet obrne. Če je imela katera podobne težave in ste jih rešile mi prosim svetujte saj ne bi želela, da bi imel zaležano glavo.
Srečno 2005 vsem mladim staršem!
Pri nas (zivim na S Evrope) se je pediatrinja skoraj zgrozila, ko sem svojega dojencka polagala na bok… Tukaj jih vedno na hrbet!
O kaksnem sirokem povijanju tudi se niso slisali… ko sem nekaj o tem sprasevala se noseca, mi je odgovorila, da v Rusiji otroke povijajo s povojem skupaj… hja.
Zdaj pa vedi…
moj sine je imel eno stran obraza bolj ploščato in to sem čisto slučajno opazila ,ko sem ga dala pred ogledalo in vidim eno stran kot da je zatečena.Ful me je zgrabila panika in kaj je zdej to ima otečeno ličko,ga je kaj pičilo…..No čez en čas mi pa kapne da ima eno stran zaležano.Čez dan sem ga probala z igračami zamotit da je gledal bolj v desno stran,pa skupaj sva ležala na postelji,tako da je ležal na levi ličnici.Ko sem ga nosila sem tudi probala da je čim več časa obrnjen na otečeni ličnici.Ponoči pa dokler se ni sam začel obračat,sem ga probala obračat na zatečeno ličnico:-))).probaj jo dajat na posteljo in se ti vleži zraventako da te gleda na pravi strani,ko pase kravice ji dajaj igrače na eno stran.To se sčasom popravi in se namesti samo,pri nas so vaje delovale.L.P
enako kot pri Tjaši! očitno sem zelo tečna mati in sem pediatru že prvi mesec zatežila glede tega, dal nam je napotnico za v razvojno ambulanto, tam je ena super zdravnica (Zavrl Nevenka) in prav tako super sestra, sta nama pokazali razne vaje in sploh veliko babyhandlinga…danes smo stari tri mesece in mu nič več glavico ne vleče na desno. vaje in stimuliranje obeh strani zelo pomagajo.
lp
Pri nas smo tudi imeli takšno težavo in nam je pediatrinja rekla, da gamoramo sami navajat v levo, ker on se sam ne bo. Tako smo mu igračke kazali tako, da se je obračal v levo. Z možem sva ga tudi zalagala, pa ni pomagalo, celo jok je bil zaradi tega! Pa je prišel svoj čas in je minilo čez noč pri cca. 3 mesecih. Zdaj je ok.
Jaz sem mu dokler je bil še otroček majhen (do približno treh mesecev) podložila za hrbet zrolano pleničko, da se ni sam obrnil na hrbet. Seveda ga moraš v tem primeru sama večkrat obrniti. Meni je bilo precej do tega, da ima otrok lepo glavico. Tiste uležane ploščate glavice zadaj so res videti grozno. Ko pa ima otrok več mesecev pa se tako ali tako obrača kot se sam želi.
Jaz sem od rojstva dalje zvila dve brisači skupaj v rolo in jo dala za hrbet ter otroka tik obnjo, enkrat na levo stran, drugič na desno. Položaj sem menjavala po vsakem dojenju, ko sem jo položila spat, zdaj pri štirih mesecih pa ni več šans. Jaz jo že položim, samo ona se namesti kot ji paše in ni variante, da bo ležala tako kot hočem jaz. Jo pa opazujem, leži na hrbtu ampak glavo obrača izmenično, enkrat levo drugič desno in tudi telesce malce zasuka v isto smer.