spanje otrok
Pozdravljene,
mene pa zanima, kako kej ponoči spijo vaši malčki, predvsem tisti med 9 in 12 meseci? Pri nas je zadnje čase grozljivka. Do 8 meseca je spal celo noč, od 20ih pa tja do 7ih. Zdej se pa obvezno zbudi vsaj 2x, pri tem da okrog 4ih zjutraj spije 200ml mleka. In ne gre drugače. Sem probala samo z vodo, pa smo prišli na zbujanje na 20 minut, pa jok, tako da zdej vstanem, naštimam flaško, spije in zaspimo nazaj. Vse skupaj traja mogoče 10 minut. Zgleda da je res lačen. Čez dan se mi zdi, da kar lepo je, ne sicer veliko, ampak ima tistih 5 obrokov, pa pred spanjem še flaško. A ima še katera podobno, al imate vse pridne otročke, ki spijo cele noči? Se bom pol kar zasekirala…. 🙂
Lep dan.
Tina
MARJANAG napisal:
> Mogoče pa bi bilo potrebno večerni obrok malo pojačati.
>
> Recimo namesto flaške mlečni gres na žlico.
>
> Veliko uspeha !
>
> Marjana
Se strinjam z Marjano. Poizkusi tako.
Moj je spal od 1 meseca starosti celo noč, če se je že zbudil, je popil malo čajčka in je takoj spet zaspal nazaj. Dojila nisem.
Res pa je, da podnevi ni spal veliko.
Ja, sem pozabila napisat. Večerjamo med 18.00 in 18.30 in sicer kaj mlečnega na žlico, al pa kakšno zelenjavno juhico, potem pa še ob 20.00 flaška mleka. Ne vem, mogoče se čez dan ne naje dovolj. Več kot toliko pa ne spravim vanjga, odrine žlico in pol se slikej.
Tolaži me to, da so vsak dan starejši in verjetno bo to zbujanje kmalu minilo.
Hvala za odgovore.
Tina
Jaz imam malo starejšega, 20 mesecev starega. Isti primer. Mi hočemo flaško pa je. Probali vse mogoče, pa ne gre. Ko dobi mleko, zaspi in imam mir.
Sama vidim večji problem potem zjutraj, ko je moker čez in čez. Nobena plenica ne sprejme toliko tekočine. Bojim se prehladov, ker odkar je v vrtcu, ima kar naprej zamašen nosek.
Pojem spanje vsak različno razume. Jaz nisem spala do leta in pol in sem vsa obupana spraševala mamice in vse so mi rekle da dobro spijo. Pol pa le sprašujem in vrtam… Pa izvem da vstanejo enkrat ponoč, pa certajo in čajčki… Zame je prespana noč to, da se do jutra ne zbudim. Ampak jaz sem vse slišala in nisem mogla nazaj zaspat. Pol smo dal malega spat v svojo sobo in je blo bolje ker sem (JAZ!!!) bolje spala.
Bo bolje.
LP