Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spanje s čepki v ušesih

Spanje s čepki v ušesih

Moj mož zaradi težav z zdravjem zadnje čase obupno smrči. Zaradi tega seveda tudi jaz slabo spim in nimam pojma, kaj naj. Spati drugje kot zraven njega nimam možnosti. Razmišljam, da bi si kupila čepke za ušesa, samo ne vem, kako se spi s tem. A kaj žulijo, če spiš na boku? In kako potem slišiš jutranjo budilko? Ali pa otroka, ki se ponoči zbudi? Prosim če ima kdo izkušnje, da mi malo osvetli to reč.

Moje izkušnje: niso idealni, ampak boljši kot smrčanje. Meni grejo velikokrat na živce, če poskušam spati na boku, čeprav, zdaj sem se že tudi navadila. Nisem pa še nikoli imela celo noč, ponavadi se enkrat sredi noči zbudim in jih dam ven, če je mir, tako da ne vem, kako je z budilko.

Meni so še najboljši penasti samo ne zatesnijo čisto in znajo pasti ven čez noč.Tisti iz voska so mi pa mimo tak čuden občutek imaš v ušesu.

Jaz sem v študenskem domu živela točno nad sobo za druženje, kjer je bil vsak teden vsaj en žur. Nabavila sem si čepke za bobnarje, take pisane.. 🙂 Ne slišiš ničesar, razen svojega dihanja in utripanja srca. Otroka definitivno ne bi slišala, tudi budilke ne.

No, jaz sem pa na tem področju pravi ekspert! Po letih slabega spanja, zbujanja zaradi moževega obupnega smrčanja sem na čepke naletela čisto slučajno in od takrat so moji zvesti spremljevalci. Spim z njimi že kar lepo število let. V bistvu jih sploh ne čutiš in niti najmanj ne motijo. Seveda rabiš nekaj dni da se navadiš. Zvoke iz okolice sicer še vedno slišiš, le da so nekako udušeni in nemoteči in jaz se prav blaženo potopim v nek notranji svet vsak večer, ko grem spat. Budilka ni niti najmanjši problem, zbudi me vedno (moža recimo ne, čeprav brez čepkov). Edina slaba stran čepkov je, da sem postala od njih odvisna in ne morem brez tudi ko moža ni. Pa je to ena taka čisto neškodljiva odvisnost tako da nič ne delam na tem, da bi se je rešila 😉

Kje si jih pa nabavila?

Še to sem pozabila vprašati: kje se jih pa kupi? Vse te različne,. ki jih omenjate. Iz voska, penasti, pisani … Katere priporočate in kam naj jih grem iskat?

Kot bi pisala jaz, tudi to o odvisnosti popolnoma drži. Meni so čepki rešili zakon, ja, budilko pa slišim.

kot da bi jaz pisala…

Jaz uporabljam te:
[img]http://sleepstar.co.uk/product_images/x/879/col_haenger_72__71686_zoom.jpg[/img]

Ne padajo iz ušes in ne motijo pri spanju. Budilko slišim, ampak šele ko nekaj časa zvoni. Malih otrok nimam.

V DM prodajajo čepke.

Jaz imam tudi te pisane penaste ohropax, uporabljam občasno zaradi moževega smrčanja, pa v kampih, v kakšnem hotelu s pretankimi stenami… Pdodaja Sanolabor, par evrov so.
Fajn ga posvaljkaš in potisneš v uho, ko se pena razleze, zatesni uho. Tudi nič ne tiščijo, jaz zmeraj spim na boku. Je pa res, da nimam otrok in zbujam se brez budilke, ker res nič ne slišim.

že 10 let spim z njim tip top. najhuje je, ko jih ‘zmanjka’, ker nove kupujem na 3-4 dni, potem prejšnje zavržem, ker zgubijo obliko in tut higienično ni.

uporabljam že vsa let azvesto samo angleško znamko EAR, dobi se v sanolaborjih in večini lekar, cena od 0,48 evra do 0,56 evra (lekarna je dražja).

noro odvisna sem od njih, tut v tišini brez njih ne zaspim :))) budilko pa slišim normalno.

Vedno sem spala s čepki (pred dojenčkom). Budilko sem si nastavila na mobilcu, pa še vibro zraven. Tega se ne da preslišati zaradi vibracij.

Izgledali so podobno kot na sliki, ne spomnim se vec, kje sem jih kupila, verjetno v lekarni.

Čepki so sicer v redu, pa budilko tudi slišiš, nastane pa en hud problem, namreč ušesno maslo se ne čisti iz ušesa in lahko pride do zamašitve sluhovoda, nato pa se zjutraj zbudiš in ugotoviš da ne slišiš. Najprej malo panike, nato pa pač k zdravniku da ti ušesno maslo izpere.

mene boli glava, če imam zamaške čez noč. raje poskrbim za tišino v spalnici, četudi je to spanje narazen. s čepki meni na dolgi rok ne gre spat.

Ko sem pa te poste prebrala, sem se spomnila zakaj mi je všeč bit samska. Tole moško bobnenje na ušesa vsak večer bi mene pripeljalo v Polje. Lp

V Neurothu vam jih izdelajo po meri in jih imate za stalno.

Bujenje? Vsaka baba ima pametno uro na vibro budilko. Jokanje otroka? Bo že mož slišal.

Kupiš jih v lekarni, a mene bolijo ušesa od njih.

New Report

Close