Spanje s čepki v ušesih
Moj mož zaradi težav z zdravjem zadnje čase obupno smrči. Zaradi tega seveda tudi jaz slabo spim in nimam pojma, kaj naj. Spati drugje kot zraven njega nimam možnosti. Razmišljam, da bi si kupila čepke za ušesa, samo ne vem, kako se spi s tem. A kaj žulijo, če spiš na boku? In kako potem slišiš jutranjo budilko? Ali pa otroka, ki se ponoči zbudi? Prosim če ima kdo izkušnje, da mi malo osvetli to reč.
No, jaz sem pa na tem področju pravi ekspert! Po letih slabega spanja, zbujanja zaradi moževega obupnega smrčanja sem na čepke naletela čisto slučajno in od takrat so moji zvesti spremljevalci. Spim z njimi že kar lepo število let. V bistvu jih sploh ne čutiš in niti najmanj ne motijo. Seveda rabiš nekaj dni da se navadiš. Zvoke iz okolice sicer še vedno slišiš, le da so nekako udušeni in nemoteči in jaz se prav blaženo potopim v nek notranji svet vsak večer, ko grem spat. Budilka ni niti najmanjši problem, zbudi me vedno (moža recimo ne, čeprav brez čepkov). Edina slaba stran čepkov je, da sem postala od njih odvisna in ne morem brez tudi ko moža ni. Pa je to ena taka čisto neškodljiva odvisnost tako da nič ne delam na tem, da bi se je rešila
Jaz imam tudi te pisane penaste ohropax, uporabljam občasno zaradi moževega smrčanja, pa v kampih, v kakšnem hotelu s pretankimi stenami… Pdodaja Sanolabor, par evrov so.
Fajn ga posvaljkaš in potisneš v uho, ko se pena razleze, zatesni uho. Tudi nič ne tiščijo, jaz zmeraj spim na boku. Je pa res, da nimam otrok in zbujam se brez budilke, ker res nič ne slišim.
že 10 let spim z njim tip top. najhuje je, ko jih ‘zmanjka’, ker nove kupujem na 3-4 dni, potem prejšnje zavržem, ker zgubijo obliko in tut higienično ni.
uporabljam že vsa let azvesto samo angleško znamko EAR, dobi se v sanolaborjih in večini lekar, cena od 0,48 evra do 0,56 evra (lekarna je dražja).
noro odvisna sem od njih, tut v tišini brez njih ne zaspim :))) budilko pa slišim normalno.