Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spar, Mercator, E.Leclerc… ali Lildl

Spar, Mercator, E.Leclerc… ali Lildl

Čeprav so tudi v Nemčiji tovrstne trgovine za spodnji sloj.

Halo.

Sori, mi se nimamo za spodnji sloj.

V Lidlu na Rudniku sva kak mesec nazaj videla v trgovini Đurata in Tanjo Ribič.

Hrana iz Lidla je super. Čeprav sem bila od začetka skeptična!

V Merkator zanalašč ne hodiva več, ker so pa pretiravali s cenami!

Če imam kovance v denarnici in ne dežuje, grem v Lidl ali pa Hofer, v drugem primeru pa v Mercator, ker ima pokrito parkirišče. Simpl, glede kvalitete in slojev, pa ne bi.

Sorry, tudi jaz sem v spodnjem sloju in tudi jaz kupujem v Lidlu in Hoferju. Žal.

Tanja Ribič mora kupovat, tam kjer ji njen ukaže, tako da to ni neko merilo…

Hrana iz teh trgovin pa niti od daleč ni super. Ne razumem ljudi, ki jedo njihove salame, afriške konzerve… Srce me boli, ko kupim njihove nedozorele sire ali jogurte s čudnim okusom.

V Mercatorju tudi jaz skoraj ne kupujem več, čeprav bi raje, pa vlada te moje želje pač ne usliši. Je pa Mercatorjev center boutique v primerjavi s temi nemškimi in avstrijskimi skladišči, pa še odprto imajo v petek in svetek, zato je razumljivo da cene ne morejo biti enake.

Ja mik, cene so butične, za ta denar se pa lahko z užitkom sprehajaš med njihovimi policami in paseš firbca, če ti je to v tako zadovoljstvo.

Hofer in lidl nista trgovini za reveže, mi smo že včasih v jugi kupovali pri njih in je bilo vedno vse ceneje kot pri nas. Mali pokazatelj tega, kdo kupuje notri je že vozni park zunaj, kateri ni v A nič drugačen, kot pred sparom in podobnimi. Ker mi imamo še vedno v glavi, da je dražje boljše. Nemci so že včasih pregovorno obrnili vsak fening dvakrat, preden so ga dali iz rok.

Kakšna pa misliš, da je razlika med jagodami, katere so zdajle v hoferju po en evro pol kile in med tistimi iz mercatorja po dva evra? Po mojem so iz istega tunela iz Španije. Še bolj neumna se mi zdi primerjava med čokolado v tujini in pri nas. A res misliš, da za naš majhen trg delajo “extra” čokolado. Kruh in pecivo sta slovenska, razen nekaterih trajnih pakiranih.

Zelenjava in sadje sta pa tako ali tako oba iz plantaž in tukaj nimaš kaj prebirat, imajo pa v lidlu in hoferju vsak dan svežo, v našem merkatorju pa včasih gledam par dni isto zvevneno solato in pikaste banane, katere ne bi smele biti niti na znižanju.

Jagod v tem času niti pod razno ne kupim, ne v Hoferju ne v Mercatorju. Verjetno, razen v ceni, res ni razlike, oboje so zanič.

Čokolada? Kaj misliš, zakaj ima čokolada kupljena v Nemčiji okus po čokoladi, tista kupljena pri nas pa je samo nagnusno presladka? V enakem ovitku.

Za kruh sem že zapisal, poleg toaletnega papirja primerljiva kvaliteta s tisto v nemških trgovinah.

Peciva pa v Hoferju in Lidlu vidim bolj malo slovenskega.

No, samo dodam iz prve roke, kolegica, ki je zaposlena v Žitu (slovenska firma) je povedala, da začnejo naslednji teden proizvajati kruh, pecivo, listnato teso in verjetno še kaj za Hofer in Lidl.

Pa lep večer še naprej.

V našem Hoferju je kruh in pekovski izdelki (v pustnem času tudi slastni krofi) od Pekarne Brumat in je odlično!

v vsaki štacuni je dobra in slaba roba, jaz imam vse v bližini in že vem kje je kaj za naš okus in tako ko grem v shopinh, grem z listom in nekaj kupim tu, nekaj tam, najmanj robe pa res v mercatorju, ker je drag za tisto kar nudi! če bi morala kupovat le v eni štacuni, pa bi v šparu, zvesta sem mu že uff, več kot 20 let in vedno najdem vse kar želim in to poceni in dobro!

Samo v Lidlu in v Hofru, ker za 50€ vsaj kaj ven prinesem, kar pa je v Mercatorju praktično nemogoče.

Kakorkoli, ampak sprijaznite se, da smo drugorazredni trg. Ne pri vseh stvareh, a to pač potruje dejstvo.

--------------------------------- carpe diem

New Report

Close