Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika špargljeva juha- ne kremna

špargljeva juha- ne kremna

Na neto je 101 recept za špargljevo kremno juho.. Naredila bi tako, da so šparglji vidni, ne spasirani. Saj vem, kako približno gre. Rada bi pa pravi recept. Ga kdo ima? Jaz ga na netu ne najdem.

Vmesno varianto imaš, da jih prej nekaj vzameš ven in tistih ne spasiraš, pa jih potem dodaš. Ali pa ne spasiraš sploh.

Jaz drugače delam špargljevo juho šparglji + krompir + malo česna in je odlična. Predvsem ne kvari take juhe s smetano.

Hvala. No, saj nekaj takega bi lahko. Pri nas nobenemu niso všeč kremne juhe, zato sem spraševala. Videti pa je, da špargljeva obstaja le taka. Nikjer ne najdem drugačne;).
Bom skuhala krompir v majhnih koščkih, pa špargjle narezene na koščke (imam zelo majhne, mlade), pa česen in začimbe.

jaz vržem v juho poleg vse ostale zelenjave na koncu še šparglje. najprej stebla, čisto na koncu pa vršičke.
brez nekega kompliciranja

V špargljevo juho nikoli ne dajem druge zelenjave. To je špargleva juha. No, dam strok česna in na koncu drobno nasekljan petršilj.

Sam ne spasiraš jih, pa bo!

Sam ne spasiraš jih, pa bo!
[/quote]
Tako nekako. Jaz tudi ne obožujem kremnih juh.

Meni pa so dobre kremne juhe, vse sorte zelenjava, kombinirana s krompirjem in strokom česna, spasiraš, pa je. Preprosto in nasitno.

Ni pa mi jasno, zakaj eni dodajajo še kislo smetano, saj so te juhe same po sebi zelo okusne, s smetano pa “vse pokvariš”.

New Report

Close