Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika šparglji so zakon, samo….

šparglji so zakon, samo….

odlični so za zdravje in nutricionistične vrednosti za človrka, samo kaj, ko ti urin tako smrdi po žveplu… Ko da si gejzirski krater s sulfurnim vonjem…

Vem, da se pri kuhanju izločaja specifična kislina, ki je samo v špargljih, ki daje tak spečifini vonj urinu po žveplu potem, samo a se to da kako drugače potem zakamuflirat? Pa ne z razimi omakcami, ipd. – ne vem…. v kombinaciji s kaknim drugim živilom, svežim , kakšno drugo sadje in zelenjava – naprimer peteršilj, sveža meta, ali pa vejico zelene pogrickat na koncu?

Pa ne mi zdej filozofirat z mesno kontro ( sem mesojedec, tudi ostala hranial brez odrekanj), samo obožujem pa šparglne sedaj v sezoni.

jih lahko obožuješ, če smrdijo. Jaz jih nisem še nikoli jedla.
Okus, vonj, nič mi ni všeč. In jih ne jem. Razmišljam, da poskusim frtaljo..

Vzami v zakup vonj urina in zdravilne vrednosti spargljev in uzivaj, dokler so še na razpolago. Mi jih jemo surove in kuhane, pa malo več kopalnico zračim 🙂

Meni niso dobre.

Mene iskreno zanima, kaj ti bo dišeč urin. Kaj počneš z njim, da ti je to tako pomembno?

Šparglji so brez vonja.Smrdi pa brokoli in podobno.Šparglji se pečejo ja žaru in takrat dišijo

Zelo se motiš. In avtorica ne govori o vonju špargljev kot živilu, temveč o urinu, ki resnično zaudarja (ne le smrdi), ko/če uživaš šaraglje. Pa še tu je razlika med posamezniki. Pri večini urin smrdi, enemu delu ljudi pa ne (nek encim jim manjka, ki razgrajuje, ki bla, bla), plus še en faktor, enim spet nekaj “manjka” in potem tega sploh ne vohajo. Itd.

Smrdi tistih par sekund ko je urin v skoljki. Ko potegnes vodo vonja ni vec, vsaj pri meni ne. To je cisto premalo motece, da bi se s tem ukvarjala.

Itak, urin ti smrdi po špargljih. Moška sperma ima čuden okus po špargljih.,

a vi jeste na veceju?

Ne, mi pa tisti vonj urina po špargljih tistih 30 sekund doklern epotegnem vode in se ne prelufta, “dvigne” vsebino želodca.

Vzrok pa je 1,2-ditiolan-4-karboksilni kislina prisotna v špargljih, ki vsebuje žveplo in po zaužitju špargljev se produkti presnove te snovi sproščajo v urin, ki v stiku z zrakom dobi značilen žvepleni vonj.

Ampak so pa takoooo dobri in zdraaaavi tile špargeljčki……

Pa zadrži dih tačas. 🙂

Odgovor na vprašanje v prvem postu je, ne.

Ničesar ne moreš pojesti, da bi omilil vonj urina po zaužitju šparglejv.

Jemo jih največ 2-krat tedensko, čeprav bi jih pa vsak dan, ravno zaradi vonja.

Pa zadrži dih tačas. :)[/quote]
še boljše, lulat greš v naravo, na veter … ali pa si daš kirurško masko gor … tako bo vsak, ki te bo videl prihajat iz veceja, vedel, kaj si jedla

Men je pa ful zanimiv ta vonj. Prov veš, da gre en gift iz tebe…

Ah , saj teh zdravilnih trav je še kar nekaj, pa še niso trendovske, mogoče bi kar probali s posušeno krmo, pa sliažo, ki jo kmetje na veliko pridelujejo, ma to boste po šivih pokal od zdravja. 🙂

Ta vonj ni noben gift. Pač se šparglji tako presnavljajo, niso to neki strupi iz tvojega telesa.

Ta vonj ni noben gift. Pač se šparglji tako presnavljajo, niso to neki strupi iz tvojega telesa.[/quote]

O, so, so, ledvice se zelo lepo očistijo s șparglji.

Ta vonj ni noben gift. Pač se šparglji tako presnavljajo, niso to neki strupi iz tvojega telesa.[/quote]

O, so, so, ledvice se zelo lepo očistijo s șparglji.[/quote]

Samo to nima nobene zveze z vonjem urina.

Šparglji so naravni diuretik, pomagajo pri slabem vidu, krepijo sluznico v telesu, krepijo živčevje, delujejo pomlajevalno in poživljajoče, polepšajo lase in kožo, pospešujejo delovanje možganov, krepijo imunski sistem, preprečujejo vnetja, pospešujejo nastajanje hormonov, preprečujejo zaprtost….

In tebe moti vonj urina?….Hmmm

New Report

Close